Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стикери по колите или как властта скубе народа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стикери по колите или как властта скубе народа.

Наглостта почва да дразни.
    Днес ме настига полицейска кола, пуска мигалките и ме спира. Полицая, изключително добронамерен и внимателен, ме информира, че не съм минал на преглед. Обещавам да мина веднага. Човека ми пожелава приятни празници и се разделяме
    Тръгвам да търся прегледи, защото съм обещал. Намирам. Посрещат ме и с усмивка ми съобщават, че не мога да мина на преглед защото "НЯМАТ СТИКЕРИ" Свършили, щели да ги сменят с нов модел и пр салати. Намирам друго място където също се гласят да си ходят. И там няма стикери.

А, да ми обясни някой за к'ъФ чеп са тия стикери, като на всеки полицай справката излиза на таблета, по номера на колата (като на този който ме спря).
    Как англичаните си карат колите без хартиена гражданска? ... не, че в Англия имат много коли, но...
    Защо ние печатаме на специална хартия с водни знаци какви ли не простотии.
    Зелени карти с няколко халограми.....всяко тримесечие ако е разсрочена.
    Еко такса на специална хартия.
    Квитанция за платена еко такса
    Картонче за ГТП с халограма.
    Стикери с ЧИП?!?!?!?! и ВНИМАНИЕ, камери които ще следят за тоя чип.
    ....а колата има номер и цялата тая схема е само за ....
    Стикери за ГО
    Има още много подобни "капчици" които пълнят язовир. В същото време телевизор за 5000лв се продава в магазина с касова бележка. .... и тя е напълно достатъчна.

Това всичко го плаща народа, отива в джобчето на нашия човек и се фактурира на цени 10 пъти по-високи от нормалните цени на подобна продукция в бранша.

Като преди с "зелената енергия" ... на тройна цена, но само за наши хора.

И като каже някой, че при Тато имало наши и ваши, веднага познавам глупака.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо
    Silverado 1.3 i

Същото ми е трън в очите от години
    Ако някой събере протест по този случай в София, идвам веднага.
    Чиста форма на държавен рекет върху народонаселението, за пълнене на банкова сметка на наши хора
    Абсолютно излишни хартийки!!!
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Чакай да ти кажа най-лошото. Стикер на стъклото вече не се лепи, слагат го някъде на картончето, ама си го плащаш, барабар с чипа. Има решение на ВАС, че стикерите са незаконни, и то е от лятото, да не е и от пролетта. Колко милиона отидоха при другаря, собственик на печатницата(БСП деец е инфото) от тези стикери, смятайте си сами. Нещо 8-10 лв на бройка, че има чип. Преди бяха 1-2 лв. Сметни сега и ма ГО, в същата печатница са. От 2-3 години се вкарва предложение в парламента за премахването им, и все не се стига до гласуване.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Малко инфо https://nova.bg/news/view/2025/06/20...8%D1%82%D0%B5/
        Тия малко мътни, ама не ми се рови за друг сайт https://www.slava.bg/news/154427.html
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Ами има много прост отговор.

В софия в Горубляне се намира една много модерна печатница. Собственика е от нашите .

Кой печата стикерите?

Точно така.

Коментар

Такаа, сега проверяваме кой кога е искал да маха стикерите, от кого е зависело и не е прието и.... излизат някои неприятни истини.

Не, няма да гласувам за партията на конкретния, по разни причини, но когато фактите говорят.... И не изключвам вероятността ако все пак партията на конкретния дойде на власт, да си направи собствени вратички и финансови поточета. Щото търпимостта е от всички и тя е първопричината.

А това цялото със стикерите бледнее пред хавата в КАТ. Помните ли една криза с липса на номера преди години? Спомнете си! Произвежда ги една и съща фирма, от десетилетия. Всичките! Произвеждаше и вездесъщата глупост "нит" и разни други интересности. Нитовете дори бяха патентовани.

В UK, доколкото ми е известно, номерата се купуват от кварталната бакалия, прости са като фасул (пластмасови), и след като си ги купиш пращаш писмо до съответната администрация че тия номера са върху твоята кола.

Дали са задръстени? Дали са се затрили като нация? Или просто не търпят простотии като нас?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е като има решение на съда, че са незаконни стикерите, що ги има ?

А вчера ми сложили на чистачките фиш, че съм спрел след забранителен знак до един парк дето жива кола и живо пиле нямаше, че студ, ама тия са се намерили..Викам днеска, чакай да го платя, че минавам покрай един изпей, а и нали има намаление ако платиш до 7 дни..Да, ама не- не може...Не работят бюджетните сметки, щото ги "обръщат в евро", и може чак след 5-ти га заработят...И това не могат да направат като хората..
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Те незаконни само ония специалните с чипа, щото някой прозря на сила, че всичкото инфо го има по ДКН. Сега ще приемат нови, по-евтини стикери без чип. А ще чакаш 2080 година да гласуват да разкарат всички тия лепенки от джама. Иначе преди 2-3 месеца гледах един умен милиционер, който обясняваше, че нямало как без стикер, кандисали само да не ти е пред очите. Даже някаква тъпотия измрънка да се лепял някъде из коша на двигателя.
                пп А да докажа колко са напред с дигитализацията. Вчера отивам в РЗИ да ми активират е-Здраве, зер трябва на крака да се явиш. Той че телефона ми не е върха на технологията, ма пък 2020 лето, андроид 10. Не става. Що? Чесане, ала-бала, пича видимо по-в час от мен(а телефона ми е за слушалка и да пратя нещо на Вайбър). По едо време гледа някакво обновления за сигурност последно 22 лято. Ааааа то не е ли поне 24 йок, ма те на мойта талига последното го правили 23, ма пък аз не съм го получил, щот намси кво. Отделно, трябвало да си сложа заключване на екрана, иначе йок отново. Пита се в задачата, колко хорица няма да могат да си видят хапчетата на рецептата, щото тва е правено за хора дет цял ден на телефона кесят и са бутнали поне 400 лв за телефон, ма да не е по-дрът от три години.
                Последно редактирано от Asen Kushlev; 30-12-25, 18:09.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Моят андроид е 6 годишен и нямах проблем с е-здравето

• Asen Kushlev
                  Asen Kushlev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Актуализацията за сигурност е от 2022. Това набедиха, телефона твърди, че това е актуалната. Ама то вчера нямаше и много кого да питат, всички се изнесли. Ако събера нерви може някой по-работен ден да се пробвам пак, да има поне кой да питат.

Минах на преглед края на юли. Решението на ВАС вече беше излязло, но пак ми залепиха стикери и на двете коли.
                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
                  Минах на преглед края на юли. Решението на ВАС вече беше излязло, но пак ми залепиха стикери и на двете коли.
                  Като всичко в БГ трябва време да отлежи и узрее. Та спряха с лепенето по стъклото някъде Септември. Даже не повярвах на първите 4-5 човека, как тъй без стикер ще караме.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Спрели са да лепят на джама, може би. ДНЕС не можах да мина на преглед защото НЯМАТ СТИКЕРИ.

Съд, отмяна, система, ...бла бла .
                    МАНГИЗИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ да текат където трябва.
                    Гражданска, преглед, тол. Папката която носиш в колата е 2 пръста дебела.
                    Това е от 90 и някоя година до сега.
                    Кефи наглостта (продажността) на Дунев. Не разбирам как? Нали проституцията, уж е забранена. Да защитаваш система, която я няма, с технически доводи.

Е, сега ако е останал достатъчно голям идиот който си мисли, че в България има повече от една партия, значи вЕрно има пълни идиоти.

Какво успокоение за глупаците. Демокрация!?!?!?! На изборите има "много" партии. На практика една делена на 5-10 отбора за изборите. После групово у една и съща кръчма. .... в Монте Карло.

Да живее България и Гордия Български Лев. ....у евро.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Честно казано изобщо не вземам на сериозно въпроса с документацията.
                      Гледам да е платено а дали хАртията е в мен ми е през дедовият.
                      За моторите хептен като там и да не съм ги забравил - по-вероятно да съм взел грешните.
                      Не се шегувам ама и не съм за пример - куки не са ме спирали от миналата година май.

А това, че баш днес нещо не се е случило едва ли е прецедент.
                      Слушам доста неща не работели как требе, защо пък точно ГТП да е изключение?!?

Иначе тази година в средата минавах ГТП с нещо и май верно имаше някаква промяна.
                      Мисля казаха, че трябвало да се носи някакъв чаршаф от прегледа, което никакъв шанс да се случи та пак не обърнах внимание на предупреждението.
                      И сега като го пише дори не зная къде се намира.

Все тая - бензин и вино да има, другото: да сме живи и здрави.
                      Не се коси очи че ти мине
                      Враг усраине

Коментар

Към момемта има стикер на стъклото само за ГО. За преглед няма. При катастрофата преди медец ми искаха саюо талон. Като ми авах на преглед лепиха стикер на картона за прегледа и юи казаха че задължително трябва да го нося.

Разбирай, към днешна дата освен малкия талон и талона от прегледа нищо друго не е задължително за носене. Нооо... 2 броя стикери си плащаш. От тях само единия на стъклото.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Наскоро ме спираха милиционери, искаха ми книжка и ме питаха колата дали е на мое име. Нищо друго не са им давал
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Непосредствено преди Коледа минах с две коли на преглед. Не залепиха стикер на стъклото на нито една от двете..
                            Only after the last tree has been cut down,
                            Only after the last river has been poisoned,
                            Only after the last fish has been caught,
                            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                            X