Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волтова дъга?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Волтова дъга?!?

Само да вметна нещо, за да разведря темата...

От специалисти знам, че правият ток е в пъти по-опасен от променливия, защото при променливия получаваш спазми, а при правия - се сковаваш като талпа и общо взето нямаш никакви шансове!

А пък при смърт от кълбовидна мълния, тялото не се вкочанява и дълго време не се разлага... Все неразкрити феномени!

А за пикаенето върху токопроводниците - не действа, защото урината става на капки при полета и съответно веригата се прекъсва!

Надявам се че внесох позитивна и свежа вълна в разговора!

Коментар

Относно питането на Vladeo-20kV.
      Последно редактирано от tomisagledva4a; 11-06-10, 12:04. Причина: Допълнение
      Тома Томов
      Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        1 => От специалисти знам, че правият ток е в пъти по-опасен от променливия, защото при променливия получаваш спазми, а при правия - се сковаваш като талпа и общо взето нямаш никакви шансове!

2 => А пък при смърт от кълбовидна мълния, тялото не се вкочанява и дълго време не се разлага... Все неразкрити феномени!

3 => А за пикаенето върху токопроводниците - не действа, защото урината става на капки при полета и съответно веригата се прекъсва!
        за 1 - вярно. Просто променливият ток периодично спира и в тия моменти можеш да се възползваш, за да задействаш някой мускул и да се откачиш. Правият, ... да не си пипал. Има и други причини.

за 2 - източник, може ли? По възможност не вестник Шок или Феномен?

за 3 - капките - капки, но по възможност пикай другаде. За достатъчно високо напрежение (а на ЖП контактната мрежа е достатъчно високо) такива междини са дребна работа и токът пак ще те полази.

Коментар

На мен ми харесват волтовите дъги при големи напрежения:
          Последно редактирано от Ясен; 11-06-10, 12:48. Причина: тубите не се слагат така

Коментар

Едно по-голямо:
            http://www.youtube.com/watch?v=PXiOQ...eature=related
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А това пък прави мълнията в скалата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X