Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волтова дъга?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Волтова дъга?!?

Гледах С влак в Джакарта в рубрика "Смях".

До колкото знам, е много опасно да си между вагона и кабелите. По мое време ученици на гарата в Мездра си играли на някаква гоненка, единия се качил на вагона и волтовата дъга го уби - почина с изгорени крайници в болницата.

Тези какви са в Джакарта, че за тях това не важи, или няма ток по кабелите?

Нека някой от разбиращите да разтълкува.

Ако темата не е сериозна за тук, моля модератор да я премести.
    Последно редактирано от musovir; 10-06-10, 10:33.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

От: Волтова дъга?!?

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
    Гледах С влак в Джакарта в рубрика "Смях".

До колкото знам е много опасно да си между вагона и кабелите. По мое време ученици на гарата в Мездра си игари на някаква гоненка, единия се качил на вагона и волтовата дъга го уби - почина с изгорени крайници в болницата.

Тези какви са в Джакарта, че за тях това не важи, или няма ток по кабелите?

Нека някой от разбиращите да разтълкува.

Ако темата не е сериозна за тук, моля модератор да я премести.
    Е, не може да няма ток. Поне на половината снимка се вижда че влака е "електричка". Явно от практиката са установили безопасното разстояние, и това как да се пазят.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:train_travel_jakarta_02.jpg
Прегледи:1
Размер:45.0 КБ
ID:5184521
      ...обърни внимание на десния горен ъгъл на снимката - има си преграда, за да не се катерят... шом се опитват да ги пазят - значи не са безсмъртни - просто са много и статистиката сигурно показва под 1% инциденти...

Коментар

На влака жицата ще те докопа от около 10см, без да те докосне. Зависи от атмосферните условия, може да имаш и по-малък късмет. Общо взето, ако пълзиш по покрива, имаш шанс, но даже и тогава полето ще ти бучи в косата. Вариациите на тема вятър и провиснала жица ги пропускаме засега.

Някъде може да правят контактната мрежа по-висока, с цел по-бавно да намаляват идиотите. И жалко.

Коментар

добре че са на топло и евтино и не носят дрехи от синтетика...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
            добре че са на топло и евтино и не носят дрехи от синтетика...
            И топлофикация си нямат, гадовете. Те затова се и въдят толкоз. Ако са тук, за една зима да са оредяли толкова, че да няма нужда да се блъскат така по влаковете.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Индия има четвърта по големина жп мрежа в света. Около 63 000 км, над 6 млрд пътници и над 350 млн т. товари годишно пътуват по нея. Мисля, че по аварийност са на първо място. Влаковете почти винаги пътуват претоварени, мерките за сигурност не са на съответното ниво, системите за сигнализация са стари - предимно светлинна и дискова, автоматични системи почти липсват. Всичко това допринася за чести произшествия, понякога с многобройни жертви...за съжаление.
              Индия има собствено производство на вагони и локомотиви, като от последните произвежда дизелови и електрически. В Индия съществуват две системи за захранване за електрически локомотиви - 25 кВ променливо и 1,5 кВ постояннотоково. Втората се среща предимно около Мумбай и интересното е, че там могат да се видят локомотиви, които са конструирани да работят с двата вида захранване. Относно опасността от токов удар - нека колегите с повече познания по електротехника дадат мнение.
              00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Де е Индия, де е Индонезия!

Коментар

И в България имаме две системи за ЖП електрозахранване. Едното е 25kV променлив ток - за междуградските линии и друго 3kV прав ток - за градските. Втората ЖП система е популярна с названието "трамвай".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    И в България имаме две системи за ЖП електрозахранване. Едното е 25kV променлив ток - за междуградските линии и друго 3kV прав ток - за градските. Втората ЖП система е популярна с названието "трамвай".
                    Ние имаме и метро ...
                    Там колко волта прав ток е ?

не знаех, че трамваите са на прав ток...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Ако са тук, за една зима да са оредяли толкова, че да няма нужда да се блъскат така по влаковете.
                      ...ами ако се развъдят като зайци?
                      тогава и нашите влакове така ще изглеждат...

Коментар

...ами ако се развъдят като зайци?
                        тогава и нашите влакове така ще изглеждат...
                        E, ние си имаме наши си "индийци". Ама са имали време да се аклиматизират, та сега и по гол гъз да шляпат зимата циганетата - пак нищо им няма.

...друг е върпоса колко е средната им продължителност на живота. Всъщност и аз не знам дали изобщо е водена такава статистика.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ...друг е върпоса колко е средната им продължителност на живота. Всъщност и аз не знам дали изобщо е водена такава статистика.
                          Най вероятно статистика за продължителността на живота според етноса няма да намериш - много е расистко...
                          По региони - може би...

Обаче аз си мисля, че израза "Лъжеш като дърт ром..." говори за това, че те стигат и до напреднала възраст и даже са социално активни тогава. Вярно, че по пейките в парковете няма много роми пенсионери, но това не значи че ги няма по принцип...

Виж - детската смъртност при тях е висока, както и детската инвалидизация - ама нали нямаме социални служби като хората...

Коментар

Ние имаме и метро ...

Трамваите със сигурност са на прав ток, а за метрото нищо не зная.

Коментар

Ние имаме и метро ...

И тролеите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X