Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волтова дъга?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Волтова дъга?!?

220В няма да пробие през маратонка.....повечко ще да е
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
      Бе те амперите зависят от волтовете.

Много пъти съм се ловил на мрежово напрежение, кога с обувки, кога не, а веднъж, бос на плочки, хвърлих доста далече една метална кана от печката

Ама не беше същото бе - никогЪш контакт не ме е тръшкАл на земята...

А върха на пръчката беше заприличал на бърсалка за прах - бяха му са разплели нишките.

220 V, баси, искате да ми смажете самочувствието, завистници
      Амперите зависят само и единствено от съпротивлението по веригата.
      Всичко над 100мА те трепе в миг, а нагоре и поизгаряш.

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
        Бе те амперите зависят от волтовете.

Много пъти съм се ловил на мрежово напрежение, кога с обувки, кога не, а веднъж, бос на плочки, хвърлих доста далече една метална кана от печката

Ама не беше същото бе - никогЪш контакт не ме е тръшкАл на земята...

А върха на пръчката беше заприличал на бърсалка за прах - бяха му са разплели нишките.

220 V, баси, искате да ми смажете самочувствието, завистници
        Позамисли се къде бъркаш в отношенията си с тоците.

Аз дърпам жици из къщи от 4-5 годишен. Гърмежи е имало не веднъж и дваж, но ток ме е думкал само веднъж, и то от руско зарядно за фотографска светкавица - 300V право напрежение, от единия до другия ми пръст на дясната ръка, която изтръпна до лакътя. Не слагам в сметката изплякването от нечие нефелно делко или телевизор, понеже там го забравям 10-ина секунди, след като съм попържил.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При променливо токов удар, много е важно в каква фаза ти е сърцето.Ако е в крайно свито състояние и тогава те тресне,така че амплитудите да съвпаднат....фатално лошо.....ако ли не ...през теб заварки стават....Правотоковия удар е по-коварен.....Тока свива мускулите,сърцето е мускул..
          Наистина тока зависи от съпротивлението,т.е. колкото по-високоомно е тялото и по-добра изолацията,толкова по-малко ток ще мине през него.Изгарянето обаче го прави напрежението.
          Тока е насоченото движение на електроните.Но за да минат те, трябва да има среда с различната им наситеност-потенциална разлика(напрежение).Когато средата е проводима, електроните се движат и при ниско напрежение,но когато се появи изолатор на пътя им е необходим висок потенциал(високо напрежение), за да го преодолеят(може да се каже че си правят мост,достатъчно дълъг за да минат).Това е волтовата дъга, даже се говори за високоволтова дъга.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
            При променливо токов удар, много е важно в каква фаза ти е сърцето.Ако е в крайно свито състояние и тогава те тресне,така че амплитудите да съвпаднат....фатално лошо.....ако ли не ...през теб заварки стават....Правотоковия удар е по-коварен.....Тока свива мускулите,сърцето е мускул..
            Наистина тока зависи от съпротивлението,т.е. колкото по-високоомно е тялото и по-добра изолацията,толкова по-малко ток ще мине през него.Изгарянето обаче го прави напрежението.
            Тока е насоченото движение на електроните.Но за да минат те, трябва да има среда с различната им наситеност-потенциална разлика(напрежение).Когато средата е проводима, електроните се движат и при ниско напрежение,но когато се появи изолатор на пътя им е необходим висок потенциал(високо напрежение), за да го преодолеят(може да се каже че си правят мост,достатъчно дълъг за да минат).Това е волтовата дъга, даже се говори за високоволтова дъга.
            То хубаво електрони, ама не е само до електрони, еле пък в човешкото тяло.
            Има много "зависи" и "ако".
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Що се отнася до тока, не знам да има нещо друго от 'електрони' и съответните им 'дупки', пък било то и в човешкото тяло.(без претенции, че всичко знам )

Чак много 'зависи и ако' няма.Веднъж 'попаднал' в човешкото тяло, тока ще мине по пътя на най-малкото съпротивление.Да, зависи от телесните течности и мазнини,кожата и други, но това се включва в проводимостта(съпротивлението) на тялото.
              Тока предизвиква свиване на мускулатурата, а високото напрежение изгаряния...

...Обаче е възможно да не разбирам правилно поста ти @sparkybg.Ако е така извини ме.

Коментар

Електрони и дупки в чисти вид имаме само в кристалите. В човешкото тяло и другите течности, както и в газовете, електроните и дупките обикновено влачат със себе си цял атом или молекула, за която са закачени. На това му казват йони и се държат по много различен начин.

Коментар

Що се отнася до тока, не знам да има нещо друго от 'електрони' и съответните им 'дупки', пък било то и в човешкото тяло.(без претенции, че всичко знам )

Чак много 'зависи и ако' няма.Веднъж 'попаднал' в човешкото тяло, тока ще мине по пътя на най-малкото съпротивление.Да, зависи от телесните течности и мазнини,кожата и други, но това се включва в проводимостта(съпротивлението) на тялото.
                  Тока предизвиква свиване на мускулатурата, а високото напрежение изгаряния...

...Обаче е възможно да не разбирам правилно поста ти @sparkybg.Ако е така извини ме.
                  Еми в човешкото тяло е пълно с електролити. В електролитите, както каза Ясен, тока тече малко по-различно.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Еми в човешкото тяло е пълно с електролити. В електролитите, както каза Ясен, тока тече малко по-различно.
                    ...иначе казано - ако удържиш достатъчно време на достатъчно голям ток - после можеш да заваряваш с пишкане...
                    ...или поне да пускаш телевизора от дистанция...

Коментар

Йонизацията не е ли тъкмо следствие от движението на електроните ?Да ти се 'Йонизира' перчема примерно....
                      Е да можем да акумулираме ток....ма пак е следствие.....

Коментар

Йонизацията не е ли тъкмо следствие от движението на електроните ?Да ти се 'Йонизира' перчема примерно....
                        Е да можем да акумулираме ток....ма пак е следствие.....
                        Натрупването на статично електричество е друг процес. Става поради (поне каквото се сещам) излишък или дефицит на електрони. Механизма няма много общо с проводимостта в електролити, или поне аз не се сещам.

Коментар

Йонизацията не е ли тъкмо следствие от движението на електроните ?...
                          В газове, да. В течности, йоните си ги има по химически причини, токът само ги мести.

Коментар

Може ли да се приеме(каже), че тока в течностите е в следствие потенциалната разлика на йоните ?
                            И при йоните и при тока говорим за заряд, т.е. щом има йони,има и заряд и следователно потенциална разлика-условие за протичане на ток.
                            Нали дъгата, която виждаме е йонизация на въздуха...., заряда на акумулатора също.....

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Де е Индия, де е Индонезия!
                              ..срам, срам..посипвам си главата с пепел....ама, пък те индонезийците се накачорили по трена...същи индийци....
                              00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Ох, зловещо оплетени понятия.

Ток е насочено движение на електрически заредени неща. Това, как са възникнали електрически заредените неща, може да има, или да няма връзка с протичането на тока. А потенциалната разлика е дебела тема - да, потенциалната разлика е причина за почти всяко движение в природата, но електрическият потенциал далеч не изчерпва причините за протичане на ток. В източниците на ток зарядите се движат СРЕЩУ електрическия потенциал под действие на друга сила, различна от електростатичната.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X