Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ?

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
    В продължение на Вашите доводи, би могло обаче да се направи сравнение между Васил Левски и Спартак от времето на Римската империя.
    Хъм... Да не би Спартак да е имал няколко паспорта, с които да се придвижва свободно из Римската империя? Или постоянно е излизал свободно извън рамките й и се е връщал обратно, за да организира бунта? Да не би да са го залавяли и пускали поради липса на доказателства? Какво образование е придобил по време на живота си като роб (боя с меч не се брои)?

П.П.: Още чакам някой да каже, че би нарекъл прадядо си в очите роб... щото иначе се получава, че е имало робство, ама с някакви имагинерни роби...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Хъм... Да не би Спартак да е имал няколко паспорта, с които да се придвижва свободно из Римската империя? Или постоянно е излизал свободно извън рамките й и се е връщал обратно, за да организира бунта? Да не би да са го залавяли и пускали поради липса на доказателства? Какво образование е придобил по време на живота си като роб (боя с меч не се брои)?
      Считам, че съм се мотивирал досега. И не съм аз човекът, който ще променя Българската история в частта на туркото робство. Ако считате, че Вие можете, опитайте се. Не пред мен. Не и пред децата ми. Пред Вашите - както искате.

Коментар

Добре, де. Има ли тук поде десет човека, които да заявят в прав текст, че биха нарекли прадядо си в очите роб? Или само ще си разтягаме локуми...
        А ти би ли нарекъл прадядо си приятел на турците,които са му дошли на гости?
        Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Считам, че съм се мотивирал досега. И не съм аз човекът, който ще променя Българската история в частта на туркото робство. Ако считате, че Вие можете, опитайте се. Не пред мен. Не и пред децата ми. Пред Вашите - както искате.
          Добре, щом ще си говорим на "Вие"... Вие какво казвате на децата си? "Прадядо ви е бил роб, като баща си и неговия баща, както и техните предци... Ние сме потомци на поколения роби."?!
          Съжалявам, но аз не искам да насаждам това мислене на моите...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
            А ти би ли нарекъл прадядо си приятел на турците,които са му дошли на гости?
            Разбира се, че не! Бил е подтискан от тях, но вярвам, че е останал българин, а не роб...

Коментар

Разбира се, че не! Бил е подтискан от тях, но вярвам, че е останал българин, а не роб...
              Вярваш,или знаеш.....
              Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Добре, щом ще си говорим на "Вие"... Вие какво казвате на децата си? "Прадядо ви е бил роб, като баща си и неговия баща, както и техните предци... Ние сме потомци на поколения роби."?!
                Съжалявам, но аз не искам да насаждам това мислене на моите...
                Говоря на Вие, тъй като макар и да сме се срещали, не сме се запознавали.

На въпроса какво говоря на децата ми, че са потомци на родове, чиито корени са от село Бояджик. А историята помни какво е ставало там.

Коментар

Е те това е политическа коректност е пълния си блясък! Скоро очаквам дори да не е присъствие ами да стане сътрудничество.

Ето и лог от разговора ми с приятел историк

12:44:51: това за присъствието го измислиха журналята, никой историк не е казвал такова нещо
                  12:45:00: османско владичество е термина
                  12:45:34: османско присъствие има в тунис например, понеже там работатае друга
                  Последно редактирано от persuader; 17-02-10, 11:46.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

На въпроса какво говоря на децата ми, че са потомци на родове, чиито корени са от село Бояджик. А историята помни какво е ставало там.
                    Удобно... Явно ще да е било някакво робство без роби, защото още никой не е проявил смелост да каже на прадядо си, че е бил роб...

Коментар

Що тревожите мъртвите
                      По-полезно би било да знаят децата не какво е било, а защо е било. Така се увеличава шанса да не се случи пак

Коментар

Удобно... Явно ще да е било някакво робство без роби, защото още никой не е проявил смелост да каже на прадядо си, че е бил роб...
                        Що за глупост колега,а кръвния данък как ще коментираш?
                        Как ще се чувстваш ако някой доиде у вас в къщи и ти вземе сина зада го прави еничар?
                        877104344

Коментар

...Би ли се обърнал към прадядо си с обръщението "робе"?...
                          Това въпрос към Обама ли е?
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Извинявай ама дори и негър от Алабама не би се обърнал към пра-дядо си с обръщението "робе"....
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Що тревожите мъртвите
                              По-полезно би било да знаят децата не какво е било, а защо е било. Така се увеличава шанса да не се случи пак
                              Не съвсем. Все пак научавайки защо е било, следва да знаят и какво е било. Има разлика от османско присъствие до османско иго.
                              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                              LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от trophy_hunter1 Преглед на мнение
                                Що за глупост колега,а кръвния данък как ще коментираш?
                                Как ще се чувстваш ако някой доиде у вас в къщи и ти вземе сина зада го прави еничар?
                                А какво ще кажете, да вземете малко да четете по предните страници, преди да питате някой за нещо, което вече е казал? Отговорил съм на това поне няколко пъти. Българи са били отвеждани за роби, включително и за еничари. Както преди това траки и славяни от Римската империя. Това обаче въобще не означава, че цялото население е било роби.

А за Обама не съм сигурен, все още из щатите се прави голяма спекула с онеправданите до преди около век чернокожи и разни защитници на правата им тръбят за неправдите навремето, дискриминация и т.н. С евреите и Хитлер е същата работа. И ние ли да се наредим с тях?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X