Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ?

Не палете тия страсти, защото работите срещу България!

Към днешна дата, това което правите, трябва да бъде наказуемо!

На хората им е писнало от играчи, които подмятат тия теми като зарчета...

"Гледайте си работата" и страната ще се оправи!

С уважение:

/Участник във Възродителния процес- незначителен/
    Последно редактирано от Volk; 08-02-10, 23:15.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
      Имам въпрос, това за вагоните с хартията сигурен ли си, че е било през 60-те? Защото аз съм гу чувал това, но се говореше за 30-те, или 40-те. И точно там е била документацията по делото за Левски. И доколкото знам самият Султан му е предлагал помилване и висок пост в Цариград, ако се откаже от идеите си. Ако не греша предложил му е да го направи Велик везир, на днешно време това е равносилно на Министър-председател. Само питам, ако някой знае, моля.
      1931

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1018270
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        И при тоя ЧУДОВИЩЕН ГЕНОЦИД, през цели ПЕТ ВЕКА българите запазват ВЯРАТА СИ, ЕЗИКА СИ, ОБИЧАИ СИ, НАРОДООСЪЗНАНИЕТО СИ....

Я прочети съвременната съветска история и деяния на чичко Сталин, за да научиш що е то ГЕНОЦИД. И с какво се яде, и какви са последиците му.....

Аман от популисти с евтини лозунги...... Поне прочетете нещо от класическата литература. Например "АЙВЪНХОУ" , и вижте къде ще забегнат евреите от "просветената" Европа, и защо?!?.....
        Ако правилно разбирам ти отричаш зверствата и насилията? Виж сега, аз съм българин, роден съм българин и ще си умра българин. Достатъчно красноречив е факта, че от 10 години живея във Франция и имам само българско гражданство. Не ми пука за Сталин, и изобщо не схващам какво общо има Сталин с Османската империя. Мен ме вълнува моята родина, моята земя, аз искам българите да са добре, и повярвай ми, патриот ама хич не е синоним на популист. Завършил съм ФЖМК - София и говоря 5 езика. Между другото думичката аман е турска.
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

- Даваш ли, даваш, Балканджи Йово,
          хубава Яна на турска вяра?
          - Море, войводо, глава си давам,
          Яна не давам на турска вяра! -

Отсякоха му и двете ръце,
          та пак го питат и го разпитват:

Отсякоха му и двете нозе,
          та пак го питат, разпитват:

Избодоха му и двете очи,
          и го не питат, нито разпитват,
          току си взеха хубава Яна,
          та я качиха на бърза коня
          да я откарат долу в полето,
          долу полето, татарско село.

Яна Йовану тихом говори:
          - Остани сбогом, брате Йоване!
          - Хайде със здраве, хубава Яно!
          Очи си нямам аз да те видя,
          ръце си нямам да те прегърна,
          нозе си нямам да те изпратя!

И тъй както гледам, автора е Милко Балев...да речем.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Чатиш ли, чатиш Балканджи Йово
            с хубава Яна по Ай си кю-то?
            Море Админе, с никой не чатя.
            Работа имам, Яна не зная.
            Чатиш ли, чатиш Балканджи Йово?
            Бързо признавай, че ще те банна.
            Море Админе, що за идея?
            Я остави ме в мир да живея.
            И се изписа напис в червено:
            ВАШАТА ВРЪЗКА С „КЮ" - ПРЕКРАТЕНА!!!
            Тежко въздъхна Балканджи Йово.
            Пробва да влезе в чата отново -
            с Яна да чати, Яна да сваля.
            Ала напразно - беше излязла.
            Вече не можеш - помисли Админа -
            на балканджии вяра да имаш.

А на този е Яким. Не го ли знаете И аз също.
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Ако правилно разбирам ти отричаш зверствата и насилията? Виж сега, аз съм българин, роден съм българин и ще си умра българин. Достатъчно красноречив е факта, че от 10 години живея във Франция и имам само българско гражданство. Не ми пука за Сталин, и изобщо не схващам какво общо има Сталин с Османската империя. Мен ме вълнува моята родина, моята земя, аз искам българите да са добре, и повярвай ми, патриот ама хич не е синоним на популист. Завършил съм ФЖМК - София и говоря 5 езика. Между другото думичката аман е турска.
              Аз не отричам нищо. Аз призовавам обективно да се гледа на фактите. А фактите наистина са достатъчно красноречиви. Като и тези че живееш не е в България, а в силно полицейска и европейска държава, обаче призоваваш за щяло и нещяло към саморазправи с този или онзи. Сталин има толкова общо с Османската империя, че ако Османските владетели са служили с неговите методи - тук и сега нямаше да има нито една църква. Нито ще се чуваше българска реч. А за българи щяха да знаят само тесни специалисти по история.....

Така че твоята загриженост си е чист популизм. Поне така ми се струва.

За произхода на думите съм много светнат - не си давай труда....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Зверства, насилие, тежки данъци... това не може да бъде отречено, най-малкото поради простия факт, че е било част от всяка средновековна държава. Тук са се случвали срещу българите повече, отколкото срещу турците. Да, и на тях им се е случвало същото, когато са ставали неудобни... Нека си припомним каква е била традицията в Османската империя при смяна на султана и лесно ще се сетим какво става с лоялните към загубилите принцове... Не, въобще не искам да оправдавам никой. По-ниска класа население - да, обаче чак да сме били роби... Нацистите да не би да галят французите с перца? Ама никой там не казва нацистко робство. Поне крепостни да бяхме, че то си е почти като роб, въпреки че пак с леки разлики... ама и крепостничество дори е нямало в Османската империя. Не знам защо нещата трябва да се приемат толкова крайно. Не е ли възможно да си завладян, поддтискан и тормозен, без да си ставал роб? Най-малкото по дефиниция робът е ПРЕЧУПЕН човек, който се подчинява на господаря си. Е, тогава нека да попитам - Левски, Ботев, Пасий Хилендарски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа и другите като тях, роби, т.е. превиващи гръб пред господаря, ли са били? Поне тях не ги обиждайте с този израз...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мина полунощ, и почнаха хайдушките песни и общите фитили като аргументация в спора. Колеги, ако не сте способни да спорите по дадена тема без да се държите като ощипани девици и да ръсите стандартни кръчмарски глупости - сърдете се на себе си.

Има много места в нета където можете да редите анти-всякакви клишета на воля. Ако не можете да направите разлика между патриотизъм и патриотарство, между ползата от едното и вредата от другото - проблемът е по вашето трасе.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение

Отсякоха му и двете ръце,
                    та пак го питат и го разпитват:

Отсякоха му и двете нозе,
                    та пак го питат, разпитват:

Избодоха му и двете очи,
                    и го не питат, нито разпитват,
                    току си взеха хубава Яна,
                    та я качиха на бърза коня
                    да я откарат долу в полето,
                    долу полето, татарско село.

Яна Йовану тихом говори:
                    - Остани сбогом, брате Йоване!
                    - Хайде със здраве, хубава Яно!
                    Очи си нямам аз да те видя,
                    ръце си нямам да те прегърна,
                    нозе си нямам да те изпратя!

И тъй както гледам, автора е Милко Балев...да речем.
                    Именно. Сега го сравни с едно истинско робство, като например това в щатите. Там първо господаря не би питал, дори и на майтап, защото му е под достойнството да тормози на интелектуално ниво низшия, второ трябва да е луд, за да си повреди така собственоста... Все едно кравар да тръгне да реже краката на кравата, която му дава мляко, ако тя мучи, когато й взима телето... Описаното си е чист бандитизъм, тормоз и издевателства над по-слабите, но няма нищо общо с робството.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                      Аз не отричам нищо. Аз призовавам обективно да се гледа на фактите. А фактите наистина са достатъчно красноречиви. Като и тези че живееш не е в България, а в силно полицейска и европейска държава, обаче призоваваш за щяло и нещяло към саморазправи с този или онзи. Сталин има толкова общо с Османската империя, че ако Османските владетели са служили с неговите методи - тук и сега нямаше да има нито една църква. Нито ще се чуваше българска реч. А за българи щяха да знаят само тесни специалисти по история.....

Така че твоята загриженост си е чист популизм. Поне така ми се струва.

За произхода на думите съм много светнат - не си давай труда....
                      Колега, айде да не влизаме в лични работи, а? Това защо съм избрал да живея в чужбина вече съм го споменал в една друга тема, само трябва да се чете http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...32#post1009432 Не ми се вярва на някого тук да му е интересно, а и нито е мястото, нито времето. Ако Ти, като Модератор, смяташ, че изказването ми на лично мнение е нещо извън нормите, определени от Ръководството на OFFRoad-Bulgaria .............
                      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

На дърти години се разходих до "кървавото кладенче"...

Убеден съм, че малко хора тук знаят за какво става въпрос...

Това което ме впечатли е че там са направили една подпорна стена, някъде в началото на 20 век, за да се получи една разкошна поляна, на която да се правят народни събори..

Народа си уважава открай време нашите герои!

Историята затова е любима на всички слабаци, защото не може да се промени!

А бъдещето може!

Там вече няма такава инициатива...

Коментар

Колега, айде да не влизаме в лични работи, а? Това защо съм избрал да живея в чужбина вече съм го споменал в една друга тема, само трябва да се чете http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...32#post1009432 Не ми се вярва на някого тук да му е интересно, а и нито е мястото, нито времето. Ако Ти, като Модератор, смяташ, че изказването ми на лично мнение е нещо извън нормите, определени от Ръководството на OFFRoad-Bulgaria .............
                          Колега, никъде не виждам някакво зачекване на лични работи, нито виждам някой да ти държи сметка къде си и защо. Коментарът е по-скоро за това че във всяка втора тема биеш тъпана за саморазправа наляво и надясно, при положение че точно там където живееш законите се спазват и саморазправите не са особено на мода. А е факт че изказването ти по-горе е популизъм, и колегата ти обяснява защо. Накратко - с лекота ползваш термини които не се прилагат в случая, и които трябва да се ползват внимателно.

Коментар

Не е ясна идеята на темата...

Да изколим турците или да изнасилим туркините?

Казвайте какво да правим!

Има ли такъв термин "Исторически комплекс за малоценност"?

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              Чатиш ли, чатиш Балканджи Йово
                              с хубава Яна по Ай си кю-то?
                              Море Админе, с никой не чатя.
                              Работа имам, Яна не зная.
                              Чатиш ли, чатиш Балканджи Йово?
                              Бързо признавай, че ще те банна.
                              Море Админе, що за идея?
                              Я остави ме в мир да живея.
                              И се изписа напис в червено:
                              ВАШАТА ВРЪЗКА С „КЮ" - ПРЕКРАТЕНА!!!
                              Тежко въздъхна Балканджи Йово.
                              Пробва да влезе в чата отново -
                              с Яна да чати, Яна да сваля.
                              Ала напразно - беше излязла.
                              Вече не можеш - помисли Админа -
                              на балканджии вяра да имаш.

А на този е Яким. Не го ли знаете И аз също.
                              Това горе е цитат на съвременен българин..

А "кървавото кладенче" е вадичката в която са изплакнали отрязаната глава на Бенковски, за да я показват на простолюдието...

Всеки да си направи сам изводите, какво се е случило с нашата история...

За тази гавра навремето е имало много ясно решение, но сега сме сополиви и лигави...

Коментар

Историята си е история.Тя работи с дати и факти,но ако се добавят емоции и интерпритации става друго нещо.
                                Факт е завладяването на територии,налагането на чужда религия ,култура и управленски контрол.Тоест българска държава не е съществувала през този период.Тя е била към османската империя.
                                За този период главно се използват следните наименования-Османско владичество,османска власт,османско иго или турско робство.А термина "Османско присъствие" е явно нововъведен и според мен доста символичен(предвид фактите).
                                Интерестно би било да погледна учебниците по история на околни на България държави.
                                0888 364 731

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X