Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фондови Пазари. Акции, Облигации и всякакви такива щуротии.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фондови Пазари. Акции, Облигации и всякакви такива щуротии.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Увод------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ "Абе Бате, со керез с чука в тези канари?
    Аз ли бате? Магистрала гила, магистрала.
    Панчарез и Георги Димитров..."

Който разбира- му личи.

Който иска да се излага- също му личи.

Няма да споря с никой за нищо. Няма да убеждавам никой в нищо. От сега ви казвам, че "Вашето магаре е по мъжко от моето"

Преди време някъде из форима с някой си говорихме за Интел. И как за тях идвал "края на света"
    Тогава бяха подценени.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:intc.png
Прегледи:156
Размер:326.7 КБ
ID:7041184

Това е било в края на 2024 г.
    Сега, година и половина по късно резултата е такъв:

Име:int 2026.png
Прегледи:157
Размер:289.2 КБ
ID:7041185

Пресмятането на "Пътя към първия милион" оставям на вас...
    Прикачени файлове
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Ааааааааааааа спомних си: https://offroad-bulgaria.com/forum/о...28#post6980228

Я пък вижте AMD-то до къде е стигнало.

А бе измама и лъжа...

Коментар

Я по добре анализирай защо Alphabet дръпна назад последния месец? От горните понамазахме, но въпросният гигант нещо забоксува. Или не?

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Много го насметоха евроГейските регулатори. Следи-шпионира-продава-лични-данни-натрапва-свои-услуги-като-не-допуска-чужди.

Чак да анализирам и то в публичен форум няма как да стане и мисля че знаеш защо. Обаче ще погледна и ще ти кажа моето лично мнение. То разбира се може и да не е вярно и не следва да обвързва никого с нищо.

"Алфабет" или така наречения "Гугъл" КЛАС А
      Цена е момента 366.25. За изтеклия месец най високата цена е била 403,70, като това е исторически най високото ниво, а най ниската е в момента.

Управление на дълга
      Съотношението на дълг към собствен капитал е 0,14 което е ОК
      Коефицента на лихвено покритие 903 и нещо си също ОК
      Съотношение парични средства към дълга 2.78- ОК

Ефективност
      Маржове на печалба- 27,27 наблюдава се лек растеж (ма днес нещо "Макротрендс" не ще да ми зарежда)
      Възвръщаемост на собствен капитал 31,83 % ОК
      Възвръщаемост на активите 22,20 % ОК

Ценова оценка
      Съотношение цена/печалба 28,69 лично за мен в момента е надценена и не бих купил на тези нива.
      Съотношение цена/счетоводна стойност 9,13 да кажем че за "Гугъл" бива иначе си е височка

Разбира се, има още много метрики, които могат да се погледнат.
      Малко не мога да разбера защо мислиш че "дърпа назад". Подобни спадове в цената на акцията могат само да радват инвеститорите защото ще могат да си купят нещо добро на по ниска цена.

Всичко казано по горе е с изцяло информативна цел. Не може и не бива да се разглежда като финансов и/или инвестиционен съвет.

Коментар

Да, и двамата сте прави. Аз успях да намеря инфо, че дядо Уорън пък вкарал тези дни няколко десетки милиарда във въпросната Азбука. Оставаме и ние тогава

Коментар

Ааа, вижте какво прави днеска Марвъл Технолъджи в предпазарната сесия. Изтрепа рибата с нов хъб за AI

Коментар

• siem
            siem коментира
            Редактиране на коментар
            53 долара от сутринта. Технологичните не са ми любими, но голямата пара е там.

Натъпкахме AI и инфраструктурата им с пари, та чак оригнаха. Скоро ще им трябва ток, ама много. Само перки и панели няма да им стигнат. Май ще се насочат към модулни реактори. Гледам и някои родни бизнесмени ги заглеждат след като направиха батериите.
          https://www.oklo.com/overview/default.aspx

Коментар

Име:Biack Rock.png
Прегледи:64
Размер:312.4 КБ
ID:7041346

Чудя се за тия! Март месец бяха на прилична цена, но тогава нямах свободен кеш. Сега има, но нещо ми идват скъпички.
            Мнения?

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Те март-април по повод врътката на Тръмпутин с митата всички станаха (за кратко) на прилична цена

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              Тръмп прави краткосрочен шум в системата. И той често е в двете посоки. След 2-3 години няма да го има. В началото на годината продадох "Пфайзер" и "Петробраз" на добра печалба. Въпроса тук е по скоро, че тази акция е доста скъпа. Компанията е "бетон" но се чудя дали има смисъл да затварям много пари в тях.

Не се сещам за по сигурна инвестиция в единична акция. Сериозен дивидент и никакъв капиталов растеж. Аз спестявам за пенсия и за мен не е интересна.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Колко плащат общо за една година?

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              Уж и аз така. Ама освен това "за черни дни" съм си отделил и за "глупости". Рано или късно ще си счупя главата, ама за сега е добре...

4 пъти в годината по колкото гласуват на срещите преди това

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              То ясно, че плащат няколко пъти през годината - всички американски компании правят така, за разлика от повечето евроГейски.
              Ама събира ли се поне 1% дивидент годишно? Май не?

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              И евроГейските плащат. Имал съм "Дойче Банк" и "Мерцедес" обаче данъците са убийствени. За немските е 26%. За това се отказах и няма да купя скоро европейски.

• Паджеровод
              Паджеровод коментира
              Редактиране на коментар
              В момента е 5.73$ на дял. Годишна доходност прогнозна 14.8% според моя източник.
              Но същевременно има прогноза за цената на акцията след година +20%, в което не виждам логика при положение че 5 години назад ръстът е 12%
              Последно редактирано от Паджеровод; 03-06-26, 17:53.

Който търгува "крипто" да погледне "Етера" ако не го е видял до сега.

Коментар

И една препратка: https://forbesbulgaria.com/2026/06/0...ne-na-varanti/
              Която има смисъл за търгуващите в България.

Коментар

Европа замисля някаква система за улеснено масово инвестиране, което да способства хората да не си държат спестяванията да бездействат в банките . И също да не изтичал капитал към американската борса . Нямало смисъл да се "слагали" капитали в американски фирми при положение, че било необходимо европейско въоръжаване и пари за него . Много успешно се опитва сепарация от УСА . И после всяка една световна война наспоследък завършва като американците се включват срещу някакво европейско обединение и му разказват окончателно играта... Комедия пълна. Ние още не знаем, че не трябвало да купуваме американски самолети и ракети, е - вече знаем .

Green Transition Forum и Енрико Лета дадоха официален старт на "Софийската инициатива": "Фрагментацията на финансовите пазари в Европа води до парадоксално положение. Ние сме богати на спестявания, но тези пари не отиват за финансиране на нашия преход. Около триста милиарда евро годишно от спестяванията на европейците изтичат към САЩ, инвестирайки се в американския технологичен сектор. Трябва да спрем този процес чрез Съюза на спестяванията и инвестициите. С "EU Inc" ще дадем на бизнеса единен опростен режим за опериране в целия съюз. По същия начин трябва да интегрираме и отбраната, купувайки европейско оръжие и оборудване, вместо да финансираме външни икономики. Ние не можем да продължаваме да субсидираме американската икономика с нашите спестявания, докато собствената ни инфраструктура се нуждае от спешни инвестиции за енергиен преход и модернизация. Интеграцията на финансовите пазари е единственият начин да задържим този ресурс у дома", каза Енрико Лета.

Коментар

• Asteri
                  Asteri коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това, че сме купили няколко брички ще наклони европейската икономика толкова колкото една муха ще наклони ЗИЛ като му кацне на дясното огледало. А и за ЕU Inc ми се струва, че не си дочел нещо.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
              X