Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фондови Пазари. Акции, Облигации и всякакви такива щуротии.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фондови Пазари. Акции, Облигации и всякакви такива щуротии.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Увод------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ "Абе Бате, со керез с чука в тези канари?
    Аз ли бате? Магистрала гила, магистрала.
    Панчарез и Георги Димитров..."

Който разбира- му личи.

Който иска да се излага- също му личи.

Няма да споря с никой за нищо. Няма да убеждавам никой в нищо. От сега ви казвам, че "Вашето магаре е по мъжко от моето"

Преди време някъде из форима с някой си говорихме за Интел. И как за тях идвал "края на света"
    Тогава бяха подценени.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:intc.png
Прегледи:125
Размер:326.7 КБ
ID:7041184

Това е било в края на 2024 г.
    Сега, година и половина по късно резултата е такъв:

Име:int 2026.png
Прегледи:126
Размер:289.2 КБ
ID:7041185

Пресмятането на "Пътя към първия милион" оставям на вас...
    Прикачени файлове
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Ааааааааааааа спомних си: https://offroad-bulgaria.com/forum/о...28#post6980228

Я пък вижте AMD-то до къде е стигнало.

А бе измама и лъжа...

Коментар

Я по добре анализирай защо Alphabet дръпна назад последния месец? От горните понамазахме, но въпросният гигант нещо забоксува. Или не?

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Много го насметоха евроГейските регулатори. Следи-шпионира-продава-лични-данни-натрапва-свои-услуги-като-не-допуска-чужди.

Чак да анализирам и то в публичен форум няма как да стане и мисля че знаеш защо. Обаче ще погледна и ще ти кажа моето лично мнение. То разбира се може и да не е вярно и не следва да обвързва никого с нищо.

"Алфабет" или така наречения "Гугъл" КЛАС А
      Цена е момента 366.25. За изтеклия месец най високата цена е била 403,70, като това е исторически най високото ниво, а най ниската е в момента.

Управление на дълга
      Съотношението на дълг към собствен капитал е 0,14 което е ОК
      Коефицента на лихвено покритие 903 и нещо си също ОК
      Съотношение парични средства към дълга 2.78- ОК

Ефективност
      Маржове на печалба- 27,27 наблюдава се лек растеж (ма днес нещо "Макротрендс" не ще да ми зарежда)
      Възвръщаемост на собствен капитал 31,83 % ОК
      Възвръщаемост на активите 22,20 % ОК

Ценова оценка
      Съотношение цена/печалба 28,69 лично за мен в момента е надценена и не бих купил на тези нива.
      Съотношение цена/счетоводна стойност 9,13 да кажем че за "Гугъл" бива иначе си е височка

Разбира се, има още много метрики, които могат да се погледнат.
      Малко не мога да разбера защо мислиш че "дърпа назад". Подобни спадове в цената на акцията могат само да радват инвеститорите защото ще могат да си купят нещо добро на по ниска цена.

Всичко казано по горе е с изцяло информативна цел. Не може и не бива да се разглежда като финансов и/или инвестиционен съвет.

Коментар

Да, и двамата сте прави. Аз успях да намеря инфо, че дядо Уорън пък вкарал тези дни няколко десетки милиарда във въпросната Азбука. Оставаме и ние тогава

Коментар

Ааа, вижте какво прави днеска Марвъл Технолъджи в предпазарната сесия. Изтрепа рибата с нов хъб за AI

Коментар

• siem
            siem коментира
            Редактиране на коментар
            53 долара от сутринта. Технологичните не са ми любими, но голямата пара е там.

Натъпкахме AI и инфраструктурата им с пари, та чак оригнаха. Скоро ще им трябва ток, ама много. Само перки и панели няма да им стигнат. Май ще се насочат към модулни реактори. Гледам и някои родни бизнесмени ги заглеждат след като направиха батериите.
          https://www.oklo.com/overview/default.aspx

Коментар

Име:Biack Rock.png
Прегледи:27
Размер:312.4 КБ
ID:7041346

Чудя се за тия! Март месец бяха на прилична цена, но тогава нямах свободен кеш. Сега има, но нещо ми идват скъпички.
            Мнения?

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Те март-април по повод врътката на Тръмпутин с митата всички станаха (за кратко) на прилична цена

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              Тръмп прави краткосрочен шум в системата. И той често е в двете посоки. След 2-3 години няма да го има. В началото на годината продадох "Пфайзер" и "Петробраз" на добра печалба. Въпроса тук е по скоро, че тази акция е доста скъпа. Компанията е "бетон" но се чудя дали има смисъл да затварям много пари в тях.

Не се сещам за по сигурна инвестиция в единична акция. Сериозен дивидент и никакъв капиталов растеж. Аз спестявам за пенсия и за мен не е интересна.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Колко плащат общо за една година?

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              Уж и аз така. Ама освен това "за черни дни" съм си отделил и за "глупости". Рано или късно ще си счупя главата, ама за сега е добре...

4 пъти в годината по колкото гласуват на срещите преди това

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              То ясно, че плащат няколко пъти през годината - всички американски компании правят така, за разлика от повечето евроГейски.
              Ама събира ли се поне 1% дивидент годишно? Май не?

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              И евроГейските плащат. Имал съм "Дойче Банк" и "Мерцедес" обаче данъците са убийствени. За немските е 26%. За това се отказах и няма да купя скоро европейски.

• Паджеровод
              Паджеровод коментира
              Редактиране на коментар
              В момента е 5.73$ на дял. Годишна доходност прогнозна 14.8% според моя източник.
              Но същевременно има прогноза за цената на акцията след година +20%, в което не виждам логика при положение че 5 години назад ръстът е 12%
              Последно редактирано от Паджеровод; Вчера, 17:53.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X