Обява
Свий
Няма добавени обяви.
АЕЦ- предимства и недостатъци
Свий
X
-
До: АЕЦ- предимства и недостатъци
И една книжка в по-достъпен стил. Повлияна е от автора канадец, но в общи линии продставя нещата добре.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнениеСупер сайтчета. Ей за туй ми беше приказката...
Мерси.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнениеИзчетох цялата тема с надеждата да видя един списък с предимствата и с недостатъците. Оставам разочарован. Много ми се иска да видя мненията на хора, които не се занимават професионално с АЕЦ.
При абсолютно същия спор преди девет години (или по-точно на 5 и 11 декември 1999) бях пуснал едно сравнение на International Nuclear Safety Center (INSC):
http://groups.google.bg/group/soc.culture.bulgaria/msg/f5248ab0c5a8b07b?hl=bg&dmode=source&output=gplain
http://groups.google.bg/group/soc.cu...&output=gplain
съжалявам за мирилицата, ама тогава в нюзгрупите кирилица не вървеше. Редовете започващи с ">" са цитати.
За тези в танка, четете директно тук:
http://www.insc.anl.gov/neisb/neisb4/NEISB_1.1.html
P.S. Препрочитайки цялата тема се сетих за един интересен довод.
Напрежението в контакта в някои страни е 110 волта. Преценили са, че това е безопасно. В Европа e 220 (че има и 240) волта. Ами ако някой неевропеец прецени, че това е опасно?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение...защото е много важно кой прави сравнението...
Коментар
-
До: А сега...! Газът за България спря!...
Първоначално публикуван от п-к A.Moralez Преглед на мнениеречь не об АЕЦ експеримент.
хотели б комплектующие делать-делали б.
не хотят-про лицензии вспомнили.
что можете сказать про лицензии АРСЕНАЛА?
ХОТЯТ-и делают.и про лицензии забыли,и про Михаила Тимофеевича.
мы от темы отвлеклись. флудимПоследно редактирано от sek.1; 15-01-09, 17:31.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Единственият недостатък на АЕЦ е, че не са ВЕЦ!Да бе по добре да разрушиш околнота среда навякъде из планините заради тази ''чиста енергия"(ВЕЦ)отколкото да направиш още 1 АЕЦ.А и ВЕЦ-овете осигуряват върховата енергия в потреблението в Б.Г.Другото идва от Козлодуй и от кюмура на ТЕЦ-овете.Тома Томов
Вече с Kia Sportage.
Коментар
-
Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнениеИзчетох цялата тема с надеждата да видя един списък с предимствата и с недостатъците. Оставам разочарован. Много ми се иска да видя мненията на хора, които не се занимават професионално с АЕЦ.
Дано да има развитие.
- Екологично придобита енергия - в атмосферата излиза само водна пара. Като КПД - най високо от всички традиционни методи.
За сравнение - ТЕЦ "Марица-Изток" бълва годишно хиляди тонове вредни вещества в атмосферата , произвеждайки десет пъти по-малко количество енергия. Освен това една огромна част от Тракийската низина е разорана и отровена заради добива на кюмюр - естествен декор за филмите на Джордж Лукас.
Себестойността на произведената енергия от АЕЦ е една от най-ниските.
Не на последно място е и въпроса със запасите на суровини за ел.централите. Статистически се знае че ядрените централи са едни от последните , които ще пуснат кепенци.
Главен недостатък : риска от аварии.Щото не е все едно ако се срути един ТЕЦ и един АЕЦ.
Та тук въпросите опират до следното : До колко надеждни бяха старите блокове на АЕЦ- Козлодуй . Дали щяха безаварийно да си завършат ресурса. Кой и по каква причина реши да ги затваряме . Дали това беше война на икономически лобита , политика или единствено са виновни продажните ни политици.Какви бяха резултатите от международните проверки през годините или станахме жертва на по-големи игри.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение...Та тук въпросите опират до следното : До колко надеждни бяха старите блокове на АЕЦ- Козлодуй . Дали щяха безаварийно да си завършат ресурса. Кой и по каква причина реши да ги затваряме . Дали това беше война на икономически лобита , политика или единствено са виновни продажните ни политици.Какви бяха резултатите от международните проверки през годините или станахме жертва на по-големи игри.Затворихме ги, за да влезем в ЕС. Точка. Никакви други, нито икономически, нито технически, нито технологични причини за затварянето, нямаше.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеАма ти още ли се чудиш?Затворихме ги, за да влезем в ЕС. Точка. Никакви други, нито икономически, нито технически, нито технологични причини за затварянето, нямаше.
( а иначе аз въобще не се чудя
))
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнениеНа мен най-много ми допадна теорията, че ги затворихме, защото са вече изплатени.
Към недостатъците на АЕЦ не споменахте отработеното гориво и неговото съхранение.. После ни задължиха и изградихме ХОГ - хранилище за отработено гориво. Но то е временно решение. В последно време се извършва и рециклиране , но и там работата не е съвсем чиста. Изобщо това е проблем на всички ядрени централи - и на изток и на запад.
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнениеЕдинственият недостатък на АЕЦ е, че не са ВЕЦ!Да бе по добре да разрушиш околнота среда навякъде из планините заради тази ''чиста енергия"(ВЕЦ)отколкото да направиш още 1 АЕЦ.А и ВЕЦ-овете осигуряват върховата енергия в потреблението в Б.Г.Другото идва от Козлодуй и от кюмура на ТЕЦ-овете.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар