Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лесни сметки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лесни сметки

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Пак провери.
    Опс, грешка, ще трябва да се сгъва на две
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Слънце на аванта около 5 минути и половина,нали смятаме на ум???
      Обаче по точката с обръча,съм в шах.Как ще мине бълха бре,трябва да е на диета...Това са 6 метра разпределени на 42 000 000 ...Дайте формула,че да докажем ,че бълхата трябва да е била в студентска квартира,изпосталяла на бълха да не мяза.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Бълхата и три години да е постила, пак не може да мине. Понеже сметките трябва да са прости, а аз съм прекалено прост да сметна разликата в диаметрите на ум, просто на око по пи ми се струва, че ще е в рамките на микрони.

P.S. Баси, excel-a каза друго (не че не може да се сметне и на калкулатора, ама така поне си спомних как се задаваше пи)

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
          Слънце на аванта около 5 минути и половина,нали смятаме на ум???
          Обаче по точката с обръча,съм в шах.Как ще мине бълха бре,трябва да е на диета...Това са 6 метра разпределени на 42 000 000 ...Дайте формула,че да докажем ,че бълхата трябва да е била в студентска квартира,изпосталяла на бълха да не мяза.
          грешка и в двата отговора.

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
          Бълхата и три години да е постила, пак не може да мине. Понеже сметките трябва да са прости, а аз съм прекалено прост да сметна разликата в диаметрите на ум, просто на око по пи ми се струва, че ще е в рамките на микрони.

P.S. Баси, excel-a каза друго (не че не може да се сметне и на калкулатора, ама така поне си спомних как се задаваше пи)
          и ти не си на прав път

Коментар

A на времето моя Старшина казваше "Човек без работа - Жив Дявол", я се хващаите да кОпате
            Нямате ли си работа, края на годината е - Бачкането е до небето...

Но все пак е забавно човек да се откъсне малко от сивото ежедневие и да се напъне малко, но да си призная с Ексела нещата стават по-добре, е все пак трябва да знаеш какво смяташ де, че сега има тулове (Българска дума) като "Математика" и подобни в който май само въвеждаш параметрите, не ти трябва да знаеш дори кои е Пиер пък камо ли за квадрата му

Коментар

Преди около седем-осем години бях в Солун и прекарах два дни на пристанището. Измъчих директора с разни сметки, най-сакралния въпрос беше каква е максималната пропускателна способност за насипни товари. Човекът не знаеше, точно бяха разширили порта, пък и това зависи от много фактори. Тъй.като тази цифра и за мен не беше толкова важна, му предложих да напиша в моя отчет 8 милиона тона годишно. Речено-сторено. След две години 8-те милиона бяха и в официалното представяне на пристанището...

P.S. В момента работят на около 5.

Коментар

еееее... 6 метра:пи:2=? (по Питагор)

Коментар

и ти не си на прав път
                  Кое не съм прав? Това деветдесет и пет санти руската бълха с правилни гуми го прескача от раз! Кога няма акъл, excel-a помага, да знаиш

Коментар

Кое не съм прав? Това деветдесет и пет санти руската бълха с правилни гуми го прескача от раз! Кога няма акъл, excel-a помага, да знаиш
                    Руска може.

Коментар

Руска може.
                      Хъм... Сигурни ли сте? Чернобил не е ли в момента в Украйна?
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        Хъм... Сигурни ли сте? Чернобил не е ли в момента в Украйна?
                        Все още? Нещо пак объркахме датите. Коя година сме?

Коментар

Всички се нахвърлиха на обръчите и бълхата. За геостационарната орбита - мълчок!

Моята версия. Тъй като такъв спътник "виси" над една земна точка в екваториалната плоскост, т.е. се движи с ъглова скорост, равна на земната 1 оборот за 24 часа, центробежната сила на спътника е равна на центростремителната -неговото тегло. Това равновесие се постига при диаметър на орбитата 90 000километра.

1. Умните да кажат защо орбитата не може (бива?) да бъде наклонена към плоскостта на екватора.

2.Понеже се "отпуших" - една умна задача от теоретичната механика.
                          Поставяме на обтегнати показалци една линийка (пръчка, тръбичка, летва) , като двата палеца са разположени в краищата на летвата. Бавно събираме палците към средата. Получава се проплъзване ту в единия, ту в другия край. Докато пръстите се съберат точно в средата. Летвата даже не се накланя!

3.Носещите въжета на голям мост (С.Франциско, Истанбул) е с диаметър около 600-700 мм.Как е плетено и повдигано, опъвано това "въже"?

Гледах снимка на въжен мост в САЩ. Преминава през дълбока долина между два широки баира. На единият бряг шосето си върви успоредно на реката. Мостът е изпълнен във вид на дъга - окачен на въжета в скатовете. На изхода "подковата" пак отвежда движението успоредно на реката. Красиво? Икономично! Иначе би се наложило да пробиват дълги тунели от двете страни...

На тема мостовое - една студетска. Професорът пита дипломанта:
                          -Проектът ви за мост е хубав. Но ми кажете как ще го разположите спрямо реката?
                          -Естествено, напречно.
                          -Ех, младо-зелено. Ами ако реката се разшири? не стига мостът! Ами, ако искаме да удължим моста - няма река. Я го постави надлъжна! Удължавай моста, разширявай реката. Нама проблеми

А виждал ли е някой стария мост при Аспарухово?

4.Плавателните съдове имат устойчивост и остойчивост. Що е то?

5. Наспамих яко, но: Защо на реките реките, течащи в посока север-юг десните брегове са високи и стръмни?

6. Като пресичате с кораб Панамския канал от Атлантика към Пасифика в каква географска посока се движите?

7. Ако натъркате силно стъклена пръчка с вълнен порцал...нищо лошо няма да се случи

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                            Всички се нахвърлиха на обръчите и бълхата. За геостационарната орбита - мълчок!

Моята версия. Тъй като такъв спътник "виси" над една земна точка в екваториалната плоскост, т.е. се движи с ъглова скорост, равна на земната 1 оборот за 24 часа, центробежната сила на спътника е равна на центростремителната -неговото тегло. Това равновесие се постига при диаметър на орбитата 90 000километра.

1. Умните да кажат защо орбитата не може (бива?) да бъде наклонена към плоскостта на екватора.
                            Че защо да не може? Тогава тя е геосинхронна. Просто, следенето на спътника е по-трудно от колкото на геостационарната, щото той описва осморка над хоризонта.

И още нещо не ми стана ясно. От къде взе тези 90 000 километра? Геостационарната орбита е с радиус 42 164 км.

Коментар

6. на изток
                              5. заради Кориолис уж, ама трябва да кажеш май в кое полукълбо.

Една лесна и от мен : Ако вятърът прави течение в океана (със същата посока разбира се), то какво течение ще направи северен вятър?
                              Последно редактирано от deyan_h; 08-12-08, 18:24.
                              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                еееее... 6 метра:пи:2=? (по Питагор)
                                Сметката е вярна. Но дали е по Питагор? Той е силен в триъгълника П.П. Туги, прав си, грешка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X