Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Български названия и словообразуване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Български названия и словообразуване

davc, вероятно си прав, че в министерството се говори български (поне официално), а и информацията ти е от първа ръка. Но мога да те уверя, че в изброените по-горе общини и особено в по-малките, пак в същите райони, нещата са по-зле и от слуховете...

П.П. gadeff, Мехмед Дикме, между другото си е българин, макар и мохамеданин, те май за това го и изгониха.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Напълно подкрепям!!!
      Но все пак искам да попитам: Откъде имате тези впечатления /освен от слухове - разбира се/ защото моята кумица е служител в Министерство но земеделието от времето на Дикме до сега /точно в момента е в "майчинство"/ и понеже много пъти съм чувал подобни твърдения, много пъти съм разговалял с нея по въпроса. Е... тя няма подобни впечатления, дори от мен чу за пръв за такова нещо - това /първия път/ беше преди около пет години. За да не стават грешки и да се тръгва към ненужни коментари, ще отбележа, че тя е чиста българка от Пазарджик, с Копривщенско потекло и никога не е имала идея за членство в ДПС /нито пък е била шантажирана по някакъв начин в тази посока/. Поста си заема в резултат на конкурс, на професионална основа.
      Еми няколко пъти съм бил из района. Кога на почивка или разходка, кога по работа или нещо друго. Преспивал съм по разни села при местни хора, и сме си говорили. Не много задълбочено разбира се, пък и аз не си падам по политически теми. Моето впечатление е че на доста хора вече им е писнало от мошеничества и лъжи. Много от тях гласуват по инерция. Много са против изборния туризъм. На много хора децата учат в големите градове. Това са все камъни в нечия градина. И според мен купчината става все по-голяма.

Има много села, в които се говори 90% на турски. Има и хора, дето не знаят български, но дори и там изкуствено се насаждат мръсотии и глупости. Аз спрямо мен отрицателно отношение не съм усетил, даже напротив.

В района на места цари много голяма бедност, мизерия, безработица, хората са неграмотни, прости (в добрия смисъл), и съответно лесно се манипулират, но ми се струва че и това е до време. Ако стане нещо, то няма да е от малките села, а по-скоро от градовете в района, а там е по-друга тема.

Така мисля. Не претендирам за задълбочени познания за нравите и обстановката в района. Такива впечатления имам.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дали на нас ни харесва, или не, има отношение само към собствените ни емоции. Обективните обстоятелства са независими от нашите възприятия. Не разбирам защо подскачаме като ощипани гимназистки когато стане въпрос, че в населени места и общини със 90% турско население - 90% от фукциите се изпълняват от въпросното население!? Погледнете нещата и от друга страна дори, кой от вас би отишъл в някое забравено от бога село насред Делиормана/Лудогорието, за да "кметствува" там?
        Всякакви опити за сегрегация, или насилствена асимилация могат само да катализират процесите на сепарация /малей, що чуждици наредих/ - примерите са много, и от близкото и по-далечно минало, и от нашата страна, а и от наоколо! Само ще спомена т. нар. "Възродителен процес", който "бетонира" у тези хора съзнанието, че са различни!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не можах да се стърпя... току-виж съм отнесъл червен картон...

Тази табела е от соц време, не знам кой я изкопа отнякъде...

Очаквам коментари...
          Прикачени файлове
          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Яко, а чужди граждане обслужваха ли?
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Обърни внимание на датата на снимката и на таблото...
              Най-много и в службата да ми покажат червен картон...
              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X