Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.н

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.н

Темата произлиза от тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?p=324083

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    ... И да си мериш приказките, ако не ти е трудно.
    И вземи елементарно да се ограмотиш...
    E aз какво да направя, че това дето ти го твърдиш не е верно?!

По въпроса за ограмотяването, хм, дали да не ти предложа да си задълбочиш знанията по квантова химия, да има такава или да ти преразгледаме дипломата по-повод на това:

Разни вещества могат да се напомпват по различни начини, за да светят във видимия диапазон. Това е чисто квантово явление, няма химия.
    Пък после аз съм бил виновен за "това дердже". А къде е БАН с неговите гениални разработки?
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 20-02-08, 14:15.

До: Изводи от съвременните войни, видове армии, предимства и недостатъци

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
    Йосариане, ...
    Не бери грижа, таман ще стане ясно каква е разликата между 7-ми и 4-ти км.

Коментар

Възбуждането на електроните не е химия. А светенето идва от там някъде. Казва се примерно квантова електроника. Ако си свършил поне гимназия е редно да го знаеш.
      А за какво друго служат танковете? И как съществуването на градовете помага на движението им? Те не обичат да влизат в тях.
      Очаквам просветление.
      За танковете и танковите войски има много популярни книжки. Разгледайте ги. После ще ви препоръчам по-сложни. Кат за кемафи. Кат за командирите им не ги и поглеждайте, че хептен ще се объркате.
      А виж как се прехвърлят даже малки танкове е отделна сълзлива история. Из цяла Европа събираха трейлери за стоте, които подарихме на Македония.

Коментар

Възбуждането на електроните не е химия. А светенето идва от там някъде.
        Стефане, Стефане, Стефанееe, да ти е живо и здраво името!

С това горното сложи кръст на теорията на лигандното поле, на химията на комплексните съединения и органичната химия, абе въобще на цялата химия! Ама странно те пет пари недават за твоите твърдения и съществуват, защо ли?! Да си чувал що е то хемилуминисценция, да знаеш защо свети светулката, а защо TlI или пък органични съединения със сложна връзка се ползват като сцинтилатор? Или това в твоята гимназия на Баучер 3 сте го учили факултативно.

Аз съм за принципа "Всяка жаба да си знае гьола!"
        Т.е. предполага се че ти по цял ден седиш и с пот на челото се трудиш да измислиш на 7-ми км лазар с който родината да удари гадните империалисти у земи, ще изплати външния дълг и пак ще дава заеми на братски источни народи, е голяма работа че и за химичен лазер не си чувал. Обаче какво става, ти се изживяваш се като главен стратег на генералните щабове на поне три велики армии и си губиш времето с неща които не са описани в трудовата характерискика на н.с. I-III ст (за незапознатите съкращението н.с. по класификацията на БАН иде да рече нищо съществено. И в резултат лазАр го нямааа. Демек ядеш парите на царщината бадява!

Това може би дава частичен отговор на въпроса, който повдигна по-горе, а именно:

Но общо взето такива стратегически, с извинение, специалисти, ни докараха до тоя хал.
        Та не се стеснявай, ако имаш неясноти по квантова химия, физикохимия или химия на химическите лазери питай, защото за разлика от теб:

... Но не съм се цанил за детска учителка. Не е лошо да спрете да злоупотребявате с любопитството, защото ще ви бъде трудно да кажете каквото и да е, когато аз започна да питам кое от къде знаете) Понеже за глупецът е по-лесно да попита, нежели за умният да отговори...
        На мен повече ми харесва това:
        «Да премълчаваме и да не съобщаваме на другите това, което знаем, ни прави бедни, подобно на човек, който не влага средствата си в предприятия, можещи да му донесат печалба. Когато пък споделяме с другите полезните си знания, тогава умножаваме и собственото си богатство.»

Из "Златоструй", сборник със златоустови мисли, съставен по времето на цар Симеон І.
        Последно редактирано от Yaro; 27-02-08, 01:21.

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
          ...обеднен уран в западна България имахме тези проблеми падаха листата на лозите и чепките се съсухряха с очите си го видях
          Най-лесно ще е ако ти кажа, че обеднения уран няма нищо общо с проблемите с гроздето, но много дълго ще е да обесня защо. Затова по-накратко. Най-голямата опастност за екипа който събираше проби от местата където има попадениа с DU бе от неотбелязани на картата противопехотни мини.
          Информативно, почвата на Балканите съдържа 5-15 микрограма за грам природен уран, а питейната вода 0.1 до 1 микрограма за грам. Т.е. урана е елемент присъствал около нас и преди Хирошма.

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
            Не бери грижа, таман ще стане ясно каква е разликата между 7-ми и 4-ти км.
            Ако някой на седми километър не знае за какво става въпрос на четвърти - не е проблем да му се обясни и изясни. Виж, за тези от четвърти: няма надежда - в никаква посока!
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Е, предполагам че за специалист по стратегическо спътниково разузнаване това не е проблем.

Коментар

Ууу ... Пропуснал съм мощни мъдрости.
                От лазари не разбирам много, знам само един. Читав човек, тука от форумът е. Да разбирам от лазери понякога ми плащат. Също така да знам докъде е химията, и откъде започва физиката. И чия работа са димерните ексимери.
                Вземи си оправи кашата в главата, преди да продаваш на краставичар краставици.
                И във всеки случай, спри да подценяваш тукашната публика, и да задръстваш ефира с кръчмарски легенди. Човек и денем се уморява достатъчно, та и вечер да слуша глупости.
                А самочувствието ти си е твоя работа, също не ме занимавай с него. Какво и колко знаеш вече разбрах.
                Последно редактирано от Стефан; 11-02-08, 19:13.

Коментар

И във всеки случай, спри да подценяваш тукашната публика, и да задръстваш ефира с кръчмарски легенди.
                  Естествено, от кога го чахах, че ТИ си краставичаря
                  Прав си форума не е за подценяване! Не е Синята лафка където на 3-та ракия си най-великия уЧен под слънцето. Може и някой дето е наясно с познанията ти да надникне

A това тук:
                  В такива условия уранът е склонен да образува интерметалиди, например с желязото на бронята. Сама по себе си реакцията е екзотермична, и това загрява още повече зоната, така че започва и пожар, който всъщност няма с какво да угасиш.
                  Е поредното ти наукообразно изказване, не че знаеш ама да кажеш, да защитиш честа на пагона един вид. Хайде със здраве, а като си дойда другата седмица ще те светна за рзликата 4-ти/7-ми км

Коментар

...Има една мъглява история с тежки изотопи. Изглежда, някъде през 70-те, руснаците са произвели трийсетина патрона 12,7 и даже 7,62, пълни с няква екзотика. Може би хафний... Очаквала се е ужасяваща поразяваща способност. Дребната трудност е че както си стоят, така се и греят...
                    Mноого мъгляво за физик и за пореден път абсолютно погрешно

Хафният има само два радиоактивни изотопа с достатъчно дълъг период на полуразпадане за да могат да се монтират в подобни боеприпаси, само дето не греят толкова, не ами хич не греят, справка Karlsruher Nuklidkarte, издание от която година си избереш.

Истинската история е за един изотоп на калифорния, чиято критична маса се реализира от сфера с диаметър 1/2".

Коментар

Да повтарям ли? Мнението на журналист от фризьорско списание за чиято и да е армия не ме интересува. И не мога да го препоръчам на никого като източник на знания.
                      Нормален специалист би се стреснал. Например от патроните от 71-ва.
                      Изводите на този човек са идиотични.

Коментар

Мда. Колко казваш е годишното световно производство на калифорний?
                        Бе момче, ти кво, изобщо нямаш акъл, или само искаш да се изкараш на всяка цена по-голяма работа от някого си? Видимо си много голяма работа.
                        Не всеки идиот може да стигне до идеята за стрелкови ядрени боеприпаси. Как ще ги контролираш, а? Ще ги даваме ей така на картечарите ли ... Крайно задълбочено мнение за специалист по кво да е.
                        И за какво изобщо може да завираш такива неща в куршуми можеш ли да обясниш? Аз не виждам защо, и въпросът естествено не ме вълнува. Особено по цена на един патрон, колкото цяла дивизия стратегически ракети.

Коментар

Чак пък много пари. Към края на януари т.г. 1 кг UF6 се продава за 144 евро с 21 по-евтино от декември миналата година. В световен мащаб от 90-те миналият век цената на урана пада. Още повече както казваш са имали 350000 тона, защо им е било да го ползват обогатен загадака! Срещу кого, също не знам. Умом Россия непоймеш!
                          Това е несериозно. Цената на UF6 варира в зависимост от обогатяването. Най-вероятно това което цитираш е за необогатен уран.

А знаеш ли как от UF6 се добива металически уран?

А каква е цивилната употреба, ами навсякъде където ти трябва голямо тегло, а си ограничен от пространство. Килове за скоростни яхти, баласт за самолети, биологична защита на места където се използват гама източници с висока енергия и активност, в керамика и стъкло, матрица за трансмутация на дългоживеещи и с висока радиотоксичност трансуранови елементи. Има още някое друго приложение, но иформация за тях по-добре си потърси сам.
                          Стига бе, и това ли го казваш сериозно? Има едно жълто-зелено ураново стъкло което съм виждал само в лаборатория. Има(ше) едни Боинги, където има(ше) уранови тежести. Ама това беше преди повече от 20 години преди да ги забранят. А за киловете на яхти, да, представям си колко са ентусиазирани богаташите купуващи яхти по за 20-30 милиона, когато им кажат, че кила е от уран - едно изключително отровно и опасно вещество.

Коментар

Веднага след войната в Съюза навсякъде по къщите плъзнали хора, които изкупували за малко повече пари всички кафяви бутилки. Тогава урановите центрофуги не са се правели на конвейерът, пък златното и кафявото стъкло ги боядисвали с уранови окиси. И всичкия добит през годините го събрали за бомбата.
                            Ето го значи колко трудно. Щом и да изтупат чувала е било по-лесно и бързо, отколкото другото ...

Коментар

...
                              Що приказваш по инерция без йота да вдяваш? Поглени нуклидната карта и ми посочи кой изотоп на хафния е с достатъчно дълъг период на полуразпадане, щото хем да го има в достатъчни количества, хем да грее толкова? Калифорний нямало! Не са те уведомили че са направили, ауу какъв пропуск! Ти си най-великия, ти имаш последната дума, ти всичко знаеш! Е да ама не! Ще ми приказваш за кръчмарски лакърдии и холивуд, ти! А после слагаш 4% 235уран в ОЛОВЕН ХЛАДИЛНИК!

P.S. Кажи нещо за "ИНТЕРМЕТАЛИДИТЕ"

P.P.S. Честит ти за 3-ти нов шеф! Дано до края на поредният му мандат откриете формулата на водата!
                              Последно редактирано от yossarian; 12-02-08, 22:09. Причина: Късни новини

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X