Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.н

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изводи от съвременните войни, видове армии, предимства и недостатъци

Прави ми впечатление, че в последно време се навъдиха едни "юпита", завършили разни американски колежи и университети( различни от Харвард, Йеил, Масачусетския технологичен ), гордо разхождайки костюмите и лаптопите си, разкриват на всички околни истините за света. Техните обяснения са толкова пълни с чуждици и "научни" думи, че в първия момент човек се стъписва, докато не осъзнае, че всъщност зад тях няма разбиране за същността на нещата. Юпитата постоянно тръбят как работят по някакви "проекти" и колко са "успешни". И когато ми се е налагало с такъв да решим някакъв технически проблем в реална обстановка( in the field- както казват на запад..), с ужас установявам, че то (юпито)
    не знае закона на Ом Нищо не знае! Пълна мъгла! Всичко е "пунт и пластика", Холивуд!!!
    И най-лошото е, че стават все повече и повече! Сигурно някъде ги клонират...
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Зловещото е, че те наистина са успешни по днешните мерки. Каквото и да значи това.
      Ебаси! От години се мъча да го формулирам това така Ашколсун!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Защото другата квантова система има други разрешени нива. Кой можеше да си помисли ...
        Kaжи го де, в прав текст та и клакьора ти да схване, това физика или химия е!
        Модератор!
        ... Като го пратите в Гренобъл, ...
        В нормалните институции способните ходят сами, а теб ще те пратят само след подходящ брой почерпки и хигиенизиране на ... ето това е зловещото! Зловещо е също че може да си изберете за 4-ти път вечната амбър за шеф и в същото време да тръбите какви велики открития сте направили.

Чакам обяснение за оловните хладилници. После иде ред на интерметалидите.
        Последно редактирано от yossarian; 20-02-08, 10:08.

Коментар

Стефане, стига си ругал химика за това, че е химик. Първо, засягаш и мене на чест, а второ, разправията между химията и физиката на тази тема е приключила преди десетилетия. Слез от балкана, сдай оръжието и отивай на манифестация!

Коментар

Може ли "клакьора" на Стефан да те попита нещо?
            Така между твоите редовете чета за някакво противопоставяне между "7-ми" и "4-ти" километър. Усещам някаква омраза от твоя страна към БАН. Понеже ти не обясни какво работиш аз ще си позволя да предположа. Според мен ти работиш в някакво нАучно звено към БА( вероятно в сградите на бившият щаб на БНА на 4-ти километър).
            Ако това е така не разбирам с какво толкова се гордееш?!? Къде са вашите разработки? Може би ваша е разработката на небронираните джипове Мерцедес Г да сложите на покрива 12,7мм картечница НСВТ Изключително техническо решение! Това са новите машини на БА! С тях ще смажем и пехотата, и лекобронираната техника на противника! Бравос!!

Ако не знаеш да ти кажа, че наскоро на европейския модул на МКС отново бе качен български уред, разработен в оставената без финансиране от 20год. БАН.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              Прави ми впечатление, че в последно време се навъдиха едни "юпита", .... Техните обяснения са толкова пълни с чуждици и "научни" думи, че в първия момент човек се стъписва, докато не осъзнае, че всъщност зад тях няма разбиране за същността на нещата. ... Нищо не знае! Пълна мъгла! Всичко е "пунт и пластика", Холивуд!!!
              И най-лошото е, че стават все повече и повече! Сигурно някъде ги клонират...
              Нямаш представа колко си прав! Ама не са само юпита, ето тук един пример:

...В такива условия уранът е склонен да образува интерметалиди, например с желязото на бронята. Сама по себе си реакцията е екзотермична, и това загрява още повече зоната, така че започва и пожар, който всъщност няма с какво да угасиш...
              На пръв поглед звучи добре, бих казал нАукообразно, обаче само на пръв поглед. Причините за пожара са други, а урана и желязото от бронята посмърно немогат да образуват, само как сериозно звучи, ИНТЕРМЕТАЛИДИ.

Коментар

Давйте с по-спокоен тон!

Има един червен картон заради директна заплаха в темата, а и останалите вече преминавате границите на добрия тон и обидите.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  Може ли "клакьора" на Стефан да те попита нещо?
                  Така между твоите редовете чета за някакво противопоставяне между "7-ми" и "4-ти" километър. Усещам някаква омраза от твоя страна към БАН. Понеже ти не обясни какво работиш аз ще си позволя да предположа. Според мен ти работиш в някакво нАучно звено към БА( вероятно в сградите на бившият щаб на БНА на 4-ти километър).
                  Ако това е така не разбирам с какво толкова се гордееш?!? Къде са вашите разработки? Може би ваша е разработката на небронираните джипове Мерцедес Г да сложите на покрива 12,7мм картечница НСВТ Изключително техническо решение! Това са новите машини на БА! С тях ще смажем и пехотата, и лекобронираната техника на противника! Бравос!!

Ако не знаеш да ти кажа, че наскоро на европейския модул на МКС отново бе качен български уред, разработен в оставената без финансиране от 20год. БАН.
                  Съжелявам, пропуснал съм поста ти.

Не, никога не съм работил за военни цели, а по-скоро точно обратното. За 20 години 1 модул, а що не 20 за 1 година?
                  А относно закачката 4-ти и 7-ми км, на 4-ти визирам института по психиатрия. Та разликата е че там пациентите се карат обикновенно на сила, а на 7-ми ходят доброволно, което в пълна сила важи и за останалите институти на БАН начело с централно управление.

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
                    урана и желязото от бронята посмърно немогат да образуват, само как сериозно звучи, ИНТЕРМЕТАЛИДИ.
                    Сигурен ли си?

Иначе и аз си мисля, че и без никакви интерметалиди пожарът ще си се случи.

Коментар

За 20 години 1 модул, а що не 20 за 1 година?
                      Защото освен липсата на финансиране липсва и всякаква държавна политика за българската наука! Тъпите, крадливи копелета дето ни управляват мислят само за стомасите си!
                      Затова.

Коментар

До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

Уважаеми колеги, вашият виртуален "двубой" преместих в отделна тема... Не се чувствам достатъчно компетентен че да преценя кой крив кой прав но съм съвършено компетентен за да преценя че добрият тон ви изневярява и то много... В тази връзка ви моля най-учтиво да си спорите колкото желаете... все ще се намери някой който да прецени кой от вас е по-прав... или може би и двамата сте прави или пък не... тъй че вие си пишете ние ще четем...

Но ако ще сваляте нивото до това на кръчмарски бой ви моля да не го правите тук... Разберете се къде и си се бийте и трепете там... тук не му е мястото
                        VPetrov.photography

Коментар

До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

Трябва добър тон да има!

Коментар

По принцип не обичам да играя ролята на цензор, но тази тема взе да излиза от всякакви граници. Предупреждавам, че ще трия и санкционирам всяко мнение излизащо от рамките на нормалния тон. Особено при заплахи.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Сарказъм ли долавам? Определено е неуместен! Както и опита ти да ме противопоставяш на Стефан. Той е много ерудиран с голям опит и споделя много полезна информация и съвети. Ползва се и с голям авторитет във форума. От друга страна поради това може би, приема че винаги и за всичко е прав и при отстояване на позициите си понякога изпада в неловки ситуации.

Какво работя, ами сложно е за обесняване, но е интердисциплинарно между химия, биохимия и физика както и тяхното приложение в медицината, околна среда, а напоследък и криминология и енергетика.

Колко танка питаш съм видял. Хм за две години в 13-та танкова бригада не съм ги броил, но са доста. През по-нанатъшните етапи от живота ми също съм виждал, някой се наложи и да пипам, но бройката бе значително по-малка.

Като за инженер за начало, това:
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_laser
                              мисля е достатъчно в качествено и количествено отношение.
                              Колегата Георги Василев е прав, Стефан го познават доста и се е доказал, а ти ползваш чуждица за да си маскираш заниманията, които по нокой начин не доказват, че си добър в областта си. Добър тон и крайното ти поведение не са =, а още по-малко ти пасва да си доста рязък към хората тук/в тази тема само ти явно си корифей/ като имаш 31 публикации до момента. А да даваш примери от wiki-то, което спокойно мога да редактирам моментално, както и всеки друг е несериозно, а колко несъответствия съм намерил там не ми се коментира, но така е като всеки пише енциклопедия, тя става полезна, но само на любителско ниво. Това му се вика заек със самочувствие. Който и какъвто да си, тук си имаме порядки и учтив исказ е от основните. Явно си се подлъгал, че и ти можеш да говориш на ангро, както изглежда на 1-ви поглед и Стефан прави, но бъркаш. Той е заслужил правото си да е по-различен, щото това не му пречи да е полезен, а ти до сега с какво си полезен на скромното ни общество, освен, че всяваш смут и пишеш неща, труди за доказване?

Надявам се не съм те засегнал, това си е мое мнение.
                              Пак добре, че пишеш на кирилица и без 4 и 6, щото държанието ти клони към такъв вид профил...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                                Давйте с по-спокоен тон!

Има един червен картон заради директна заплаха в темата, а и останалите вече преминавате границите на добрия тон и обидите.

Не виждам директна заплаха, извини ме, че не съм повърхностен, но аз не слагам знак = за заплаха, когато някой каже думата опасност. Не виждам Стефан да пише за саморазправа, а опасностите могат да бъдат всякакви. Не съм и чул някой да е набил щото не е съгласен с него, поне не и от този форум. Имат си спорове с Обер-а, но още не се е стигнало до дуел, макар Обер-а да преживя 1 такъв с Гад-а/ако е имало и други, аз незнам/. Много добра идея ми се струва, ако не можете с аргументи, да се стреляте с боя, че може да се уреди е видно от тема, достъпна през търсачката на форумът. Не те карам да отменяш червеното, но определено не съм съгласен с теб, а и ако Стефан получава картон, то спорещият с него има право на жълт, ако не и червен!!! Не го давам, щото е нов и имаше тема, дето пищяхте да не се дават картони на новите да ги на плашим. Този човек определено не ми се вписва в обноските, тук и ако някои проамерикански/антируски течения да го правят симпатичен за някои, то за мен е просто скандалджия, независимо дали е прав, крив или и 2-те. Очаквам червените точки с усмивка, а може и картони да ми дадете, но аз съм спорил със Стефан и знам как е. Това никога не е пречило да сме приятели и да си помагаме, колкото ни е по силите. За мен обаче трябва да има ред и не смятам, че само 1 трябва да отнася вината. Темата е интересна, а се откланя от основната тематика, за да се разяснява на новите попълнения кое как става тук. Това ме притеснява много повече, от псевдо заплахите, които веднага видяхте в чуждите думи. Дайте да си спретнем 1 дуел или даже няколко срещу Стефан, така е по-справедливо. Боя има, а тук да пишем само интересни неща, без да се хулим 1 други, този форум е над индивидуален, няма да е зле това да стане ясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X