Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.н

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

А да си обръщал внимание по къв повод лъсват щангите? И ще продължат, в случай на някакви си заявления.

Коментар

• До: Спор между Стефан и yossarian на тема химия, физика, БАН, 4-ти км., 7-ми км. и т.

"С Колт в ръка и блага дума, се постига повече, отколкото само с блага дума" - Реклама на Колт от края на по-миналото столетие...
      Като няма Колт и щангата върши работа...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Спорът е изкуство и като при всяко друго някой има дарба за него, друг се насилва и изпуска... въздух. Понякога миризлив. Обикновено владеещият това изкуство кара опонентите си да излизат от кожата си и те го погват кога с щанги, кога с колтове или просто го принуждават силово да напусне. Никога не приемам някого за прав по подразбиране, само защото ми е симпатичен. Или само защото е бил прав много пъти преди това.

Коментар

Класиката в жанра "неумение да се спори" е преминаването към личностните особености на опонента. Нещо, което не съм правил никога. За такива пък заявления е естествено да се отговаря така. За мене това са два отделни разговора. Всеки със своите правила и на своя език. Използването на чужд за ситуацията език и поведение е безсмислено, и също не го правя. Зер с джапанки на опера и с фрак на плажа е еднаква простотия.

Коментар

Класика в жанра е също така, когато ти се изчерпят аргументите да минеш на ниво: "А вие защо биете негрите?" Примери - много. Обаче пък пада веселба!

Коментар

Ако аргументите ми ще се изчерпат с втората фраза, аз изобщо не се намесвам в разговора. Значи че просто нямам какво да кажа, освен самоочевидното. Пък ако някой си мисли че е чул всичко което знам по някой си въпрос, и ей сега ще ме хване в грешка ... Наивността не е положително качество. Полезното свойство в случая е да оцениш вярно че човекът отсреща знае повече от тебе, и да научиш нещо сам. Или че не знае. Когато ти посочват не един, ами няколко подхода към проблема, а ти настояваш на обратното, това вече не е героизъм. А обикновена глупост. Или злостно пилеене на обществена енергия.
              Така че не знам кой какви силови методи е използвал, но ако в случая го е направил, то е бил прав.

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                Колега yossarian може ли един страничен и доста тъп въпрос? ....
                Само въображението може да ограничи приложението на методите които споменавам в пост 21 от темата. Ще дам един пример.

Златото е метал който се обработва много лесно дори и в домашни условия. Сплавя се с мед, цинк, олово, калай, не старее, кородира или окислява. Не съществуваше, до скоро, метод по който да се докаже еднозначно дали е автентичен изработен от злато предмет. Това е умело използвано в страни богати на археологични находки. На колекционери се предлагат "древни" златни археологични находки, които на практика за фалшификати, на цени превишаващи стотици пъти цената на материал от който са изготвени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X