Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Не. Я, доразвий тезата си. Какво имаш предвид, как да го обясня и какви цели да гоня?
    Питам 'щото в еврейското това им е първия въпрос на предварителното препитване - "Обяснихте ли на детето си в какво училище може да учи и какви деца ще са му съученици?". Сякаш трябва да са различни...

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
      Питам 'щото в еврейското това им е първия въпрос на предварителното препитване - "Обяснихте ли на детето си в какво училище може да учи и какви деца ще са му съученици?". Сякаш трябва да са различни...
      Да, това е точно така, нещо такова питаха мен. Имаше (за родителите - и двамата) тест за интелигентност, събеседване с психолог, събеседване с представители на администрацията и още разни работи (то кат че повече се занимават с родителите, отколкото с децата - и правилно). Подобен въпрос ми зададе психолога (-ложка беше) и аз и казах, че като копришки арнаутин, не съм толерантен, а съм снизходителен. Пък тя ми каза, че за да уважава човек другите, преди всичко трябва да уважава себеси...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Е-е-е-е, явно арменците не се взимат толкоз насериозно. Тестът за интелигентност, особено, щеше да е сериозна пречка при нас. А питат ли, дали не понасяме ксенофобите?
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

А питат ли, дали не понасяме ксенофобите?
          Възможно това да фигурира като някакъв последващ, уточняващ въпрос, при нееднозначни изводи, произтекли от предходни (и съответно отпадащ от алгоритъма, според развитието му).
          Тестът за интелигентност
          А-а, баси ситуацията (напрегната) - евентуалността да ме скъсат на дръти години, при това за сметка на децата.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Възможно това да фигурира като някакъв последващ, уточняващ въпрос, при нееднозначни изводи, произтекли от предходни (и съответно отпадащ от алгоритъма, според развитието му).

Ама, от половин година, насам, напрао си почнал да ги пишеш, гачи от рубриката на инспектор Стрезов в БТА Паралели го четеш.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Рубриката: "Инспектор Стрезов" беше в Космос.
              Ма от останалото нищо не разбрах.

Коментар

Чувал съм го от познат, та не претендирам да е вярно, но пък отразява това което мисля:

В Австралия надошли разни пришълци от близките острови. Не много близки като за нашите мащаби, ама там е океан, та...
                А пришълците били мюслимани, и пристават в християнска държава. Отначало нищо, но като станали много-започнали да искат да си строят джамии, и да искат разни техни си права.
                На което генерал-губернатора(или както там му се казва длъжността) им отговорил, че те са гости в страната, и досега са били добре приети. Ако искат да са все така-да уважават законите и правилата в държавата, и да не се опитват да налагат своя начин на живот. Щом са решили да живеят в Австралия-ще живеят по начина по който живеят всички останали в Австаралия.
                Иначе са свободни да се върнат в родината си, и да си изповядват религията свободно.

Не се били върнали, ама и не поискали повече да строят джамии...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не се сещам как биха задали въпроса на Пурко зеленокраки когато беше общинско, но пък съм сигурен за отговора му. Въпросът мяза (като прммер) как ние се дърляме различни ли са педалите и фараоните или не. Да, различни са и не виждам смисъл да убеждавам някой, че не са. А точно това те карат да направиш с детето си, за да се пробваш после да му обясниш, че не е така. Децата бързо разбират, че са различни, което (сигурно все още) не им пречи да изпълнят заветната родителска мечта.
                  пп за еврейското
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    В Австралия...
                    Като каза Австралия, та се сетих за един виц:
                    Кандидат-имигрант попълва въпросник. Чете - пише, чете - пише. В един момент стига до въпрос: "Осъждан ли сте?". Попълва: "Не знаех, че това все-още е условие за заселване тук."...

Коментар

"Наборе", вица е готин, но нали...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        На което генерал-губернатора(или както там му се казва длъжността) им отговорил, че те са гости в страната, и досега са били добре приети. Ако искат да са все така-да уважават законите и правилата в държавата, и да не се опитват да налагат своя начин на живот.
                        Това само за мислиманите ли е било, или и за будистите, кришнарите, адвентистите, католиците, англиканците, сциентолозите, източно-православните, юдеите, и прочие сволоч.

П.С. Няма нужда да ми отговаряш, аз отговора го знам. Дори и да приемем, че въпросният генерал-губернатор наистина е съществувал, и наистина се е изказал в тоя ред на мисли, дето ти е изгоден на тебе.
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

ЗагРъбилЕ са заветите на тоз славен генерал-губенатор австралийците, ээээххх-тюххх. НалегнАла гиЙ ми ти една толерастия: Пътеводител на австралийските джамиЙ.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                            А ти обясни ли на детето си в какво училище ще учи и какви деца има в него?
                            Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            Не се сещам как биха задали въпроса на Пурко зеленокраки когато беше общинско, но пък съм сигурен за отговора му. Въпросът мяза....
                            Арон, Сами и Ребека знаятиврит от мама, Боян, Стоян и Зорница знаят смятане от дядо и писане от тате. В стари времена чуват ,,браво Стояне, браво Сами", минават през ,,браво Арон, браво Ребека, браво Бояне" и съвсем естествено идва Боян, Стоян и Зорница да си чуват имената най- вече за лошо писане на иврит. За щастие преподавателите не мислят само така, до време и на Сами му пука, че приятелчетата му не знаят иврит. Като цяло децата са влюбени в госпожите, другите лелки и чичковци в училището истински за цели12 години. Срокът свършва, класът завършва и както обикновено Стоян, Боян и Зорница са отличници. Записват се на лагер, ма се налага тате да обясни, че не може, защото мама не е като мамата на Арон и чичо Моше не пуска в лагера. И така другия път детето не пита въобще за лагер, след някоя година Зорница не седи с Ребека на един чин и тн. Всичко се променя, Стоян и приятелчета благодарение на училището безпрепятствено са завършили престижни университети, с госпожите, чичковците и лелките(поне с повечето от тях), само дето чичо Моше се е сменил с чичо Менахем, но и да ги покани на лагер няма да отидат. Станали са различни.

Даника

Коментар

...когато беше общинско... ...пп за еврейското
                              Имаш предвид, че вече не е ли? Ми изобщо не е вярно.

...Стоян, Боян и Зорница са отличници. Записват се на лагер, ма се налага тате да обясни, че не може, защото мама не е като мамата на Арон и чичо Моше не пуска в лагера.
                              Това също не е вярно.
                              Освен това, Арон , Сами и Ребека, в най-добрия случай поназнайват 100-ина думи на много изкълчен иврит (впрочем, майчиният език на нашите евреи е ладино). Нито имат понятие от азбука, нито могат да напишат дори да кажем "мама", да не говорим за граматика. В изучаването на езика са съвсем на положението на Стоян, Боян и Зорница. Говоря за влизащите след 7-ми клас - първокласниците резонно и българчета, и еврейчета, са на това положение и с българския, и с иврита.
                              Последно редактирано от davc; 03-09-16, 10:07. Причина: допълнение

Коментар

http://www.hebrewschool-bg.org/left.php?p=13
                                Първата ти неточност.
                                Това което съм написал е вярно. Прекрасно ще е ако сега вече има нещо вярно от твоето.
                                пп в квартала живееше и етнос, нищо, че сега вече не е само един. Няма лошо де, а и с годините желанието всички да учат не бележи изявен положителен ръст.
                                Последно редактирано от veskov; 03-09-16, 12:21.
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X