Кой от двата камиона е Tир, и кой не е?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тирове
Свий
X
-
От: Тирове
Именно това е идеята на темата!Масово народа си казва ТИР на съчленен камион Влекач с полуремарке.Понеже масово камионите извършващи превози по конвенцията ТИР са от този вид, се е насложила и тази дума.Но не е правилно, даже с РуменМилков-freeflyer често се ядосваме заради небрежността на хората.А лошото е, че тази глупост(че композициите с полуремарке да се наричат тирове) се разпостранява и от журналистите.Сигурен съм, че доста голяма част от тях даже не могат да отговорят на въпроса в анкетата. А може би даже и не са се замисляли защо аджеба са "тирове", и откъде идва името...П.П. Снимките ги взех от Гугъл. КАто напишеш TIR, и излизат тези снимки. Явно и от Гугъл са заблудени.
И какво излиза-ГУГЪЛ НЕ ЗНАЕ ВСИЧКОИма ли желание-има и начин!
Коментар
-
Да, камиона или по-точно превозното средство трябва да е оборудвано по Т.I.R., има си изисквания, които няма смисъл да изброяваме.
А колкото до това да ли е невежество или не, лично на мен ми е по-лесно и бързо да кажа ТИР, въпреки че съм се занимавал доста години с транспорт и бих казал, че съм поне малко запознатс документи и термини около тази дейност
Поздрави.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнениеДа, камиона или по-точно превозното средство трябва да е оборудвано по Т.I.R., има си изисквания, които няма смисъл да изброяваме.
А колкото до това да ли е невежество или не, лично на мен ми е по-лесно и бързо да кажа ТИР, въпреки че съм се занимавал доста години с транспорт и бих казал, че съм поне малко запознатс документи и термини около тази дейност
Поздрави.
Невежество или не,на който му трябва баш ТИР ще знае какво е.
п.п Относно анкетата мися че не са коректни отговорите....
Трябва да има и трети - и двата!!!!!
Това че на червения има табела TIR не значи че е .......Не е важно какво караш, а как го караш !
Коментар
-
[QUOTE=Кольо;1712139.
И какво излиза-ГУГЪЛ НЕ ЗНАЕ ВСИЧКО[/QUOTE]
Така е. Но с питане, и ди Рим се стига. Дори и без ГПС.
http://en.wikipedia.org/wiki/TIR_Treaty
Коментар
-
Имам лична, но настоЙчива молба към модераторите: Създайте форум ТИР.
Сам съм карал такива камиони малко, нелегално, и не в далечната чужбина. Приблизително знам за какво става дума. Там има буклук, колкото навсякъде другаде. Но има и хора, които струват повече от нашите изпъчени търбуси. Шосейните камиони са груб и страшен живот, вервайте ми. Отворете им място, ще бъде честно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнениеТова че на червения има табела TIR не значи че е .......
А, че живота на шофьорите на дълги разстояния е тежък-вярно е. Само те си знаят какво им струва да работят този занаят.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
За табелите-когато камиона не е придружен от T.I.R. карнет, не трябва да има такава табела. Повечето шофьори залепваха черна лепенка по диагонал, а други си купуваха прегъваща табела.
За шофьорите-да тежка е тая професия, нооо кой за кво учил, а най-лошото е че 90% от шофьорите си мислят че са там само да въртят геврека и не осъзнават че работата на международния шофьор е малко по-сложна и отговорна пред това с въртенето на геврека.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеИ какво излиза-ГУГЪЛ НЕ ЗНАЕ ВСИЧКОПрави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнениеЗа табелите-когато камиона не е придружен от T.I.R. карнет, не трябва да има такава табела. Повечето шофьори залепваха черна лепенка по диагонал, а други си купуваха прегъваща табела.
За шофьорите-да тежка е тая професия, нооо кой за кво учил, а най-лошото е че 90% от шофьорите си мислят че са там само да въртят геврека и не осъзнават че работата на международния шофьор е малко по-сложна и отговорна пред това с въртенето на геврека.Grand Vitra ddis 2008
SEAT Althea XL tsi 2010
Mitsubishi Canter
Коментар
-
Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнениеМитко,не съм съгласен само с фразата ...кой каквото е учил....
Колега, не искам да обидя никой, но както и да се каже си е все тая, става въпрос за правилно изпълнение на проста задача.......
Май се отплеснахме, сори за спама.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар