Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тирове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тирове

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Има и друг проблем. Използвайки жаргонните наименования или по-точно тия които са се наложили в разговорния език, на моменти е по-лесно да се разбереш. Иначе трябва надълго и нашироко да обясняваш, че имаш предвид материала от който се прави триещата се част на накладката... Накрая пак стигате до "ааа, ми кажи феродо бре"... Като се замисля аз и не знам друго наименование де, дори и да има такова...
    Оригиналното Феродо е азбесто циментова и още нещо смес. Такова вече няма.

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
      На това му викаме trailer jacknife, гумите на ремаркето блокират и то често испреварва кабината.
      Другия вид е tracktor jacknife, при който блокират задвижващите колела на влекача и резултата е смачкана кабина, в най-лекия случай.

Коментар

Верно ли не ви е срам да онанирате публично?
        Просто отворете тема за тировете.

http://www.youtube.com/watch?v=g16eL...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=t_CHY...eature=related
        Последно редактирано от Стефан; 24-12-11, 05:51.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
          За табелите-когато камиона не е придружен от T.I.R. карнет, не трябва да има такава табела. Повечето шофьори залепваха черна лепенка по диагонал, а други си купуваха прегъваща табела.

За шофьорите-да тежка е тая професия, нооо кой за кво учил, а най-лошото е че 90% от шофьорите си мислят че са там само да въртят геврека и не осъзнават че работата на международния шофьор е малко по-сложна и отговорна пред това с въртенето на геврека.
          Точно ТИР е този камион,бус ,превозно средство което е придружено с ТИР карнет .Другите са си само камиони.

Ако има табела ТИР и няма ТИР карнет подлежи на глоба поне така е в Европа.

Аз съм плащал глоба че имам табела пък нямам карнет.
          МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

И на други места по света.
            Още няма тема, но вече ще ги делим на седлови влекачи със, и отделно без платени тир карнетки?
            Е зае...би!
            Между другото - ако не е влак, 60 тона под гъза и в ръцете, са си 60 тона. Това е реално тежко, но ако на тебе ти е ценно - ще ти подаря такива документи за твоята си малолитражка. Ако не те е срам - можеш и да ги използваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
              Точно ТИР е този камион,бус ,превозно средство което е придружено с ТИР карнет .Другите са си само камиони.

Ако има табела ТИР и няма ТИР карнет подлежи на глоба поне така е в Европа.

Аз съм плащал глоба че имам табела пък нямам карнет.
              Прочетох доста внимателно какво съм написал и установих че не съм написал нищо неправилно.

Поздрави.

Коментар

Според резултатите в анкетата (към момента) има и отговори, които определят жълтия камион като TIR-хвала!!!
                Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

И без друго анкетата няма верен отговор, щото въпроса е зададен некоректно К'во и да пише на камиона, той на практика не е ТIR, нито Тир нито даже тир. Вози по правилата на нек'ва си конвенция, ама си е камион с полуремарке. Ако на нЕкой "камион" му се вижда неправилно, може да се каже и товарен автомобил.

Малка редакция, забравих да пусна любим камионски клип със снимки:

Само част от камионите построили Европа.(Музиката е поздрав за Кольо).
                  Последно редактирано от cecoa1; 24-12-11, 12:30.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    И без друго анкетата няма верен отговор, щото въпроса е зададен некоректно
                    К'во и да пише на камиона, той на практика не е ТIR, нито Тир нито даже тир. Вози по правилата на нек'ва си конвенция, ама си е камион с полуремарке.
                    Ако на нЕкой "камион" му се вижда неправилно, може да се каже и товарен автомобил.

А бе, и аз нещо подобно се опитах да кажа в началото ама.....никой не чува.

....или почти никой
                    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      И без друго анкетата няма верен отговор, щото въпроса е зададен некоректно К'во и да пише на камиона, той на практика не е ТIR, нито Тир нито даже тир. Вози по правилата на нек'ва си конвенция, ама си е камион с полуремарке. Ако на нЕкой "камион" му се вижда неправилно, може да се каже и товарен автомобил.

Малка редакция, забравих да пусна любим камионски клип със снимки:

Само част от камионите построили Европа.(Музиката е поздрав за Кольо).

Дай да видим твоя отговор.
                      Защото 10г.съм карал под ТИР карнет и не зная защо.
                      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Разкажете нещо за ЗУ-23, а?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Разкажете нещо за ЗУ-23, а?
                          Аааа,, нерде тир нерде ЗУ 23?

Я ми кажи на колко произведени изделия се прави квартално испитание " Малко контролно",и по какъв начин?
                          За голямо няма да питам!!

Сори за спама ама не изтраях!
                          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

ТИР е този камион,бус,пикап или друго МПС,което пътува под конвенцията ТИР.
                            Той и колегата Pacharoza го написа.
                            Последно редактирано от Гена; 24-12-11, 18:25.

Коментар

Това е една от женевсвките транспортни конвеции, поради което абревиатурата е от френски - Транспор Интернасиуно Рутие и касае митническите режими. ТИР карнет се ползва за различни транспортни средства, вкл. и контейнери, които са част от комбиниран или комодален транспорт - част от пътя е изминат по ЖП, река или море.

Примерно, в бранша на камионите с разрешително за опасни товари им казват направо ADR камиони, а не с АДР разрешително, докато карнети TIR тук ще виждаме все по-рядко. Който е професионално свързан с тая работа се интересуват от неща като бордови, хенгер, хладилен, екзотики като джъмбо, та до стифиране и ладе метри, пък който не - да му казва както ще го разберат. И аз не поправям всеки, че полуосите са на свободно въртящите се колела, а това, дето го трошат са полувалове...

Айде, да не задълбаваме, че и до ЧеМеРе-та ще стигнем...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                                Това е една от женевсвките транспортни конвеции, поради което абревиатурата е от френски - Транспор Интернасиуно Рутие и касае митническите режими. ТИР карнет се ползва за различни транспортни средства, вкл. и контейнери, които са част от комбиниран или комодален транспорт - част от пътя е изминат по ЖП, река или море.

Примерно, в бранша на камионите с разрешително за опасни товари им казват направо ADR камиони, а не с АДР разрешително, докато карнети TIR тук ще виждаме все по-рядко. Който е професионално свързан с тая работа се интересуват от неща като бордови, хенгер, хладилен, екзотики като джъмбо, та до стифиране и ладе метри, пък който не - да му казва както ще го разберат. И аз не поправям всеки, че полуосите са на свободно въртящите се колела, а това, дето го трошат са полувалове...

Айде, да не задълбаваме, че и до ЧеМеРе-та ще стигнем...
                                Те това е откъде иде тази чудна дума ТИРа ТИР карнета е гаранция че като натовариш стоката в България ще я откараш по предназначение примерно в Русия а няма да я разтовариш в Румъния примерно.По спомен май покриваше стойност на товара до 50 000 долара щото мене са ме държали по една седмица на Руско Украйнската граница за по скъп товар„80 000“бяха ми объркали изпращачите на коя граница да дам истинските фактури и на коя фалшивитеоправих се по чудоПоздрави
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X