Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тирове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тирове

Кой от двата камиона е Tир, и кой не е?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tir-truck-.jpg
Прегледи:1
Размер:35.9 КБ
ID:5952935Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1..stories.news.tir-zakysal1.jpg
Размер:24.8 КБ
ID:5952936
    57
    Жълтия камион
    14.04%
    8
    Червения камион
    85.96%
    49
    Има ли желание-има и начин!

От: Тирове

Имах и Форд Транзит - ТИР

Коментар

Именно това е идеята на темата!Масово народа си казва ТИР на съчленен камион Влекач с полуремарке.Понеже масово камионите извършващи превози по конвенцията ТИР са от този вид, се е насложила и тази дума.Но не е правилно, даже с РуменМилков-freeflyer често се ядосваме заради небрежността на хората.А лошото е, че тази глупост(че композициите с полуремарке да се наричат тирове) се разпостранява и от журналистите.Сигурен съм, че доста голяма част от тях даже не могат да отговорят на въпроса в анкетата. А може би даже и не са се замисляли защо аджеба са "тирове", и откъде идва името...П.П. Снимките ги взех от Гугъл. КАто напишеш TIR, и излизат тези снимки. Явно и от Гугъл са заблудени.
      И какво излиза-ГУГЪЛ НЕ ЗНАЕ ВСИЧКО

Коментар

Да, камиона или по-точно превозното средство трябва да е оборудвано по Т.I.R., има си изисквания, които няма смисъл да изброяваме.

А колкото до това да ли е невежество или не, лично на мен ми е по-лесно и бързо да кажа ТИР, въпреки че съм се занимавал доста години с транспорт и бих казал, че съм поне малко запознат с документи и термини около тази дейност

Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
          Да, камиона или по-точно превозното средство трябва да е оборудвано по Т.I.R., има си изисквания, които няма смисъл да изброяваме.

А колкото до това да ли е невежество или не, лично на мен ми е по-лесно и бързо да кажа ТИР, въпреки че съм се занимавал доста години с транспорт и бих казал, че съм поне малко запознат с документи и термини около тази дейност

Поздрави.
          +1
          Невежество или не,на който му трябва баш ТИР ще знае какво е.

п.п Относно анкетата мися че не са коректни отговорите....
          Трябва да има и трети - и двата!!!!!

Това че на червения има табела TIR не значи че е .......
          Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 22-12-11, 21:22. Причина: П.П.
          Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

[QUOTE=Кольо;1712139.
            И какво излиза-ГУГЪЛ НЕ ЗНАЕ ВСИЧКО[/QUOTE]

Така е. Но с питане, и ди Рим се стига. Дори и без ГПС.

http://en.wikipedia.org/wiki/TIR_Treaty

Коментар

Имам лична, но настоЙчива молба към модераторите: Създайте форум ТИР.

Сам съм карал такива камиони малко, нелегално, и не в далечната чужбина. Приблизително знам за какво става дума. Там има буклук, колкото навсякъде другаде. Но има и хора, които струват повече от нашите изпъчени търбуси. Шосейните камиони са груб и страшен живот, вервайте ми. Отворете им място, ще бъде честно.

Коментар

Като малък мечтаех да стана шОфер на голем камьон.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
                  Това че на червения има табела TIR не значи че е .......
                  Би трябвало да значи. Не съм запознат, но ако камиона извършва превоз който не е към конвенцията трябва да махне табелата, или да я закрие по някакъв начин. Допреди няколко години някои наши шофьори слагаха по един черен ластик по диагонал, все едно е задраскана табелата, но скоро не съм виждал, може да са забранили този вид "закриване" на табелата.

А, че живота на шофьорите на дълги разстояния е тежък-вярно е. Само те си знаят какво им струва да работят този занаят.

Коментар

За табелите-когато камиона не е придружен от T.I.R. карнет, не трябва да има такава табела. Повечето шофьори залепваха черна лепенка по диагонал, а други си купуваха прегъваща табела.

За шофьорите-да тежка е тая професия, нооо кой за кво учил, а най-лошото е че 90% от шофьорите си мислят че са там само да въртят геврека и не осъзнават че работата на международния шофьор е малко по-сложна и отговорна пред това с въртенето на геврека.

Коментар

Моя е, за тези двата незнам

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:orange.jpg
Размер:66.7 КБ
ID:5330065

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        И какво излиза-ГУГЪЛ НЕ ЗНАЕ ВСИЧКО
                        То че не знае всичко - така е, никой не се съмнява, но точно в този случай, май не това е удачният аргумент. Първият камион, като че ли не е снимка, а някаква анимация ли, колаж ли (де да знам точният термин).
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                          За табелите-когато камиона не е придружен от T.I.R. карнет, не трябва да има такава табела. Повечето шофьори залепваха черна лепенка по диагонал, а други си купуваха прегъваща табела.

За шофьорите-да тежка е тая професия, нооо кой за кво учил, а най-лошото е че 90% от шофьорите си мислят че са там само да въртят геврека и не осъзнават че работата на международния шофьор е малко по-сложна и отговорна пред това с въртенето на геврека.
                          Митко,не съм съгласен само с фразата ...кой каквото е учил....Теория и практика има голяма разлика !Това от личен опит!!!
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                              Митко,не съм съгласен само с фразата ...кой каквото е учил....
                              Знам, аз също не съм съгласен, в същност може да се каже и по друг начин-кой как се уреди.......звучи по-добре.

Колега, не искам да обидя никой, но както и да се каже си е все тая, става въпрос за правилно изпълнение на проста задача.......

Май се отплеснахме, сори за спама.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X