Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тези деца нямат ли родители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тези деца нямат ли родители

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
    Всички сме били деца, на всеки от нас му се е искало да направи нещо за което не би получил одобрение от възрастните.(лудория) Надявам се, че по-голямата част от родителите тук не споделят мнението на cveta68. Нека не поставяме етикети на децата си какъв продукт са, особено на тази възраст 12-14г. Смятам, че тези дечица имат още много път да извървят докато се изградят като личности. На никое от тези дечица не пожелавам родителския подход да бъде сходен с този на автора на темата. Нека се огледаме в децата си...та те са наши копия. Нека ги обичаме и заедно с тях да извървим този дълъг и труден път към съвършенството.
    Отишъл един баща при мъдрец, да попита, кога да започне да възпитава детето му...
    Мъдреца попитал на колко години е детето, а човека отговорил с притеснение, че е на 5 и можеби е още рано...
    Мъдреца отговорил:- Твърде късно е, вече си закъснял....
    ....така ми се иска децата да имат истински родители и истински семейства,,,
    Бащи, строги и справедливи...Респектиращи и с постъпки и с поведение..
    Майки, грижовни и човечни, способни да поднесът една хубаво сготвена гозба..., да прочетът една книжка за приспиване, да изслушат и посъветват с лябов..
    Заедно да бъдат семейство!!!
    .....твърде късно е май, доста хора са загубили това усещане, тази нужда от подобна близост..., а можеби не знаят за какво става реч, защото не е имало от кой да го научат в най ранното си детство...Там дзверчето става човешко същество, или това никога не му се случва...
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Криво разбраната свобода ражда слободията.В нашата държава всеки си търси правата,а никой не си знае задълженията.Подръжателството поражда необмислени постъпки които понякога довеждат до трагични последствия.
      Всяко едно младо поколение иска да бъде различно от предходното,но това не трябва да е с аморално поведение и вандализъм.Това до колко сегашното поколение е по-грамотно от предходните аз немога да дам точна оценка,но това,че сме на 46 место от 52(ако не се лъжа) по грамотност в света само говори по себе си на какво ниво сме.
      Това,че имаме деца с голям умствен потенциал е факт,но това не означава,че всички имат желание и охота да ходят на училище и това не трябва да ни успокоява.
      Според мен корена на злото се корени в това,че връзката между поколенията се прекъсва и диалога липсва,а там където няма диалог и изесняване на позиции винаги има конфликт на интереси.Не отричам,че младите трябва да отстояват своите позиции и интереси,но това трябва да става по цивилизован начин,обосновано и убедително,а не с постъпки граничешти с хулигански прояви както в дадения случай хвърляне на кофички кисело мляко и др. такива.Едно такова поведение не вярвам да получи много полужителни отзиви и не вярвам всички родители да са доволни от постъпката на децата си.
      Това което казва колегата,че сме завиждали на младите и сме им намирали само косури и не искаме да им отстъпим местото което им се полага в живота звучи малко несериозно и егоистично.Рано или късно младото подменя старото и с това всяко едно поколение трябва да се примири.Трябва ние по-големите да направим така,че със своя авторитет и знания без да се натрапваме да заслужим уважението на синове,дъщери и внуци и да сме в тяхна помощ,а не спирачка в живота.
      Не трябва да се забравя и една наша поговорка:
      -Прост народ,слаба държава.
      Това,че в настоящия момент образователната ни система е в окаяно полужение ми се струва е преходно състояние.Така не може да продължи вечно.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
        Отишъл един баща при мъдрец, да попита, кога да започне да възпитава детето му...
        Мъдреца попитал на колко години е детето, а човека отговорил с притеснение, че е на 5 и можеби е още рано...
        Мъдреца отговорил:- Твърде късно е, вече си закъснял....
        ....така ми се иска децата да имат истински родители и истински семейства,,,
        Бащи, строги и справедливи...Респектиращи и с постъпки и с поведение..
        Майки, грижовни и човечни, способни да поднесът една хубаво сготвена гозба..., да прочетът една книжка за приспиване, да изслушат и посъветват с лябов..
        Заедно да бъдат семейство!!!
        .....твърде късно е май, доста хора са загубили това усещане, тази нужда от подобна близост..., а можеби не знаят за какво става реч, защото не е имало от кой да го научат в най ранното си детство...Там дзверчето става човешко същество, или това никога не му се случва...
        Децата ни били агресивни...защо ли?

Коментар

Евала...Представям си го този ашлак на 30г. и поне 100кг...!!!Та кой ще му се опре...на него и на наборите му...
          Тука от училище НЯМА НУЖДА!!!Да се зарворят всички даскала и университети, файда от тях никаква...
          Така ще се икономисат парички ...дето все с клизма се дават...
          След училищата, следват и други учереждения....то и от тях полза никаква...
          Гледат децата, бащите отрепки...бедни, нервни...пияници...., майките...аналогични боклуци, готови за една вечера на волна програма, а па за нещо друго...фиести...
          Гледат децата...че с учене само очила може да придобиеш, другото с учене не се дава...Това, хубава кола, хубава работа, хубава жена....стават с парички...
          Гледат децата ..и нищо не виждат...никакъв смисъл..., те карат ден за ден...от доза до доза...
          ...и на кой му дреме....на мама и тате!, на другарката, на министъра.....
          Читавите хора немогат да оцелеят сред такива, в тази среда за нормални нема место..., а ние сме заупреквали циганите..., ми че то разлика нема...дискриминацията там е страхотна...

Тука лечение има само ТВУ - във всека махала, и бачкане за родината...вместо турци по магистралите, ети работници...В една килия бащи и синове...дорде у некого не светне страстта да се учи....Та след 5-10 години...имаме този избор.....кой-кого, и нема време...., че нема кой и ТВУ та да създаде, че и ред да въвежда...
          Еничари..на бъдещето - гордостта на бугария..
          Гледам pe4en си, но явно при обръщането си пропуснат

Коментар

"На никое от тези дечица не пожелавам родителския подход да бъде сходен с този на автора на темата. "

Не знам какво ти дава основание още по-малко пък право да ме определяш какъв родител съм!

Аз моето дете досега не съм го ударил нито веднъж. Мисля че има много други методи за възпитание и стигне ли се до шамари работата е леко "изтървана". Но това си е субективно мнение на родител и не го налагам на никого нито упреквам хората които прилагат "шамарената фабрика".Най-голямото наказание за сега може би защото е по-малка е да и се разсърдим. Но като се замисля мен и сега много ме притеснява когато майка ми ми се сърди!
            Няколко пъти съм повторил че не упреквам децата че стачкували, нито е толкова важно дали ще отидат на училище на 3-ти /не мисля че ще пропуснат кой знае колко/. Проблема с който българското общество не трябва да се примирява според мен е начина , вандалщината, посегателството.
            И аз съм бягал от час, и аз съм вземал "фалшиви" бележки , но винаги съм знаел че родителите ми , обществото не би одобрило постъпката ми . Знаел съм че е грешно неправилно. А като гледам сега доста хора са на друго мнение.

п.п. "Децата ни били агресивни...защо ли? " - Точно за този проблем говоря и аз! Не казвам че те са виновни за това точно обратното. И между другото "дечица" си остават и на 50 години обаче трябва ли да ги дондуркаме до тогава?
            Последно редактирано от Jivko; 11-12-10, 09:36.
            088455338две
            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
            Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
              Гледам pe4en си, но явно при обръщането си пропуснат
              Няма защо да се опитвате с лични убиди и злобни закачки да ми се изтъкнете, защото аз Вас с нищо не Ви засегнах лично...
              Нивото на хората е различно.Това само по себеси е прекрасно, защото така лесно се откриват разликите в стойностите..
              Можеби очаквате да постъпя като Вас - да отвърна с убида, така че лично да Ви засегна...
              Не!....нивата са ни различни.
              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Мисля, че никъде и по никакъв начин не съм си позволила да коментирам кой, какъв родител е най-малкото защото мен това не ме засяга.Принципно си позволих да коментирам подхода на днешните родители, изнервени и изморени, сравнително млади хора на които все по рядко им е до проблемите на подрастващите. В едно нормално семейство не виждам ролята на социалните служби, още по малко ме укоражават ТВУ-тата за бащи и синовете им. Замислайки се обаче бих одобрила публичните назидания на площада с камъните, но не масово, а само в единични случаи.
                Нека всички заедно, по един цивилизован начин намерим верния път-пътят за нашите деца.

Коментар

Ами как да намерим верния път когато улицата е пътеводна звезда,телевизията образ за подражание,а в семейството пълна апатия и отчужденост.

Коментар

убиди..........убида
                    А бре, pe4en, кви са тиа букви?!
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X