Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тези деца нямат ли родители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тези деца нямат ли родители

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
    И за двете. И ако за да направиш първото lege art са ти необходими и специални познания, второто е въпрос на елементарно възпитание.
    Просто се чудех, кое е за по-голямо съжаление
    LZ1PER

Коментар

Харесва ми, че щом имат някакво мнение, са готови да предприемат активни действия за отстояването му.
      Не ми харесва: 1. вандалщината. 2. че не се е намерил никой (поне от по-големите ученици) да провери всъщност как стоят нещата (просто кофти съвпадение на празниците със събота и неделя). 3. че никой учител явно не се е постарал да покаже на децата ако искат да стачкуват, как може и трябва да става това. Както и че в случая всъщност нямат особено основание да протестират (освен ако не протестират по-мащабно за промяна на десетдневната ваканция по принцип). А и да се е опитал, явно не е имал нужния авторитет, за да го послушат.
      Лошото е, че и протестите на възрастните май често минават по сходен начин. Затова и на много възрастни не им се занимава с протести
      От нещата, които изброих по-горе, най-важното все пак ми се струва плюсът, че имат желание да се борят, и минусът, че не са помислили как. Това, че самата причина за протест в случая е малко измислена, не е болка за умиране - на всекиго се случва с времето да разбере, че някога се е борил не за каквото трябва, но важното е във всеки момент да се бори за това, в което вярва. С правилните средства. А училището е едн добър период, в който човек може да се научи как се отстояват права, мнения и желания :-) (без пиратки и димки).
      Що се отнася до дребоса, който обяснява как "трябвало да влязат вътре...", силно се надявам да не отразява средностатистическото ниво. (Макар че не знам доколко надеждите ми са основателни ). Все пак допускам, че както на всякави събития журналистите си избират по някой лумпен, когото да интервюират, и после половината участници в събитието ги побиват тръпки от начина, по който е представено, така е станало и сега.

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
        Scrapheap, давм ти пример - моята група е от 65-70 студента от тях 7 са пушачите и същият брой и същите хора са системно пиещите, но тези 7 човека вдигат врява до небесата и остават вчечатление, че всички ги подкрепят и всички са като тях.
        .
        Благодаря ти за примера
        От ТОЗИ форум познавам млади хора, които са страхотни във всяко отношение. Доколко, обаче те са "представителна извадка" на поколението е друг въпрос.
        Ако всички бяха като твоята група едва ли чалготеките щяха да се пръскат по шевовете и младите ми колеги (новотитулувани висшисти/ки) щяха да стават за нещо повече от украса на фирмени партита.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Евала...Представям си го този ашлак на 30г. и поне 100кг...!!!Та кой ще му се опре...на него и на наборите му...
          Тука от училище НЯМА НУЖДА!!!Да се зарворят всички даскала и университети, файда от тях никаква...
          Така ще се икономисат парички ...дето все с клизма се дават...
          След училищата, следват и други учереждения....то и от тях полза никаква...
          Гледат децата, бащите отрепки...бедни, нервни...пияници...., майките...аналогични боклуци, готови за една вечера на волна програма, а па за нещо друго...фиести...
          Гледат децата...че с учене само очила може да придобиеш, другото с учене не се дава...Това, хубава кола, хубава работа, хубава жена....стават с парички...
          Гледат децата ..и нищо не виждат...никакъв смисъл..., те карат ден за ден...от доза до доза...
          ...и на кой му дреме....на мама и тате!, на другарката, на министъра.....
          Читавите хора немогат да оцелеят сред такива, в тази среда за нормални нема место..., а ние сме заупреквали циганите..., ми че то разлика нема...дискриминацията там е страхотна...

Тука лечение има само ТВУ - във всека махала, и бачкане за родината...вместо турци по магистралите, ети работници...В една килия бащи и синове...дорде у некого не светне страстта да се учи....Та след 5-10 години...имаме този избор.....кой-кого, и нема време...., че нема кой и ТВУ та да създаде, че и ред да въвежда...
          Еничари..на бъдещето - гордостта на бугария..
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Имам едно съседче-ученик, сега е в 8 клас.
            Събота и неделя е време за отмора и с другарчета прави следното.
            Отключват си някоя случайна кола, вземат я за временно ползване,
            качват си девойки от училище и някъде по живот.
            Нямат книжки, карат пийнали и дрогирани.
            После изоставят колата някъде.
            Убедени са, че това е в реда на нещата.
            Полицията често идва у тях, но какво да му направят като е малолетен.

Коментар

Pe4en, недей така бе брат. Ти толкова черно си го описал, че няма накъде повече. Има все още и свестни деца и пълнолетни. Вярно е, че не са на мода и не вървят много като пример за подражание, но все пак ги има.
              По стечение на обстоятелствата имам поглед върху деянията на малолетни и непълнолетни от Бургас и околностите. Положението вярно е трагично. И го правят не поради липса на средства, а ей така - за тръпката, за да не се делят от тълпата, за да не им е скучно. Те това е лошото. Не оправдавам кражбата, но да откраднеш за да се нахраниш е едно, а така просто за шоуто е грязна картинка.
              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
              LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                Полицията често идва у тях, но какво да му направят като е малолетен.
                Е, тук опираме до някои доста неработещи закони и системи. Защото по света отдавна са открили, че и малолетните могат и трябва да бъдат съдени, макар, естествено, по друг начин. А тук за едни няма последици, защото са малолетни, за други няма последици, защото нямат лична карта, доходи и/или постоянен адрес...
                Но както и да е, вярно, че този малкият доста мяза на описания образ, но дано повечето деца от "протеста" не са били такива. А ефектът, за който споменава ANARCHY, наистина важи навсякъде.

Коментар

Както се казва на много места, сабята има 2 остриета. Едва ли някой нормален ще оправдае вандалщината. От друга страна, щото бащите им много слушали и били примерни - ето ти на България на сегашното положение. Имаме си средна класа от гангстери. Интелектуалците ги имат основно за кодош. Закачих снощи шоуто на Слави - кметицата на София мънка, че проблемът с кучетата бил нерешим. На всякъде е решен, само ние сме изключение. Срам ме е като ме питат в чужбина да кажа откъде съм. Кучета ни яли, буквално, паднали сме под нивото и на животните. Като сриташ бездомно куче - всички около него скачат да го защитят, виждал съм го лично. А ние - вижте началото на темата "къде е коренът на злото" на cveta68. В спама. Ако утре изкарат закон да маршируваме преди работа - ще мърморим под юргана, че площадите не стигат! Аз лично не знам имат ли основание да протестират децата, честно казано не ме интересува.
                  Абе, верно, що не пуснем една анкета?
                  Последно редактирано от Rabin; 09-12-10, 13:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Както се казва на много места, сабята има 2 остриета. Едва ли някой нормален ще оправдае вандалщината. От друга страна, щото бащите им много слушали и били примерни - ето на България на сегашното положение. Закачих снощи шоуто на Слави - кметицата на София мънка, че проблемът с кучетата бил нерешим. На всякъде е решен, само ние сме изключение. Срам ме е като ме питат в чужбина да кажа откъде съм. Кучета ни яли, буквално, паднали сме под нивото и на животните. Ако утре изкарат закон да маршируваме преди работа - ще мърморим под юргана, че площадите не стигат!
                    Абе, верно, що не пуснем една анкета?
                    И за каруците мънкаше.
                    Какво толкова сложно има да ги закарат на платен паркинг,
                    с предварителна яка глоба.
                    Или да приложат изискването както при нас
                    да имат запалени фарове да се виждат.

Коментар

Айде, каруците ги приемам, няма да разкъсат детето ми или да му "инсталират" тения. Анкета, моля ви...

Коментар

Аз пък си мисля, че протест няма!
                        За какво става въпрос - ваканцията е намалена май с един ден, ако не беше се заприказвало (извън средите на учениците) за този ден, те можеше и да пропуснат тази подробност. Голямата ми дъщеря е шести клас, когато чух по новините за това намаляване, я попитах колко всъщност е била ваканцията миналата година - изобщо не беше се замисляла.
                        Труден е животът, много отрицателна енергия е акумулирана в обществото, във всичките му елементи - вече прелива и откъм децата. Е, това е една възможност, повод за изпускане на вентила - и пускат децата: Така както са гледали по телевизията, във интернет, та и в семействата си.
                        Дангалакът от репортажа бил говорил в стил - "гето суперстар", та това е изказа на голяма част от успяващите днес и тук... Това е стила на министър-председателя ни...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          Както се казва на много места, сабята има 2 остриета.
                          бе сабята няма ли само едно острие ?
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Хм, що пък не съм чул в СМГ, Американския колеж или Златарски, някой ученик да стачкува, чудно !?
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                              бе сабята няма ли само едно острие ?
                              Aйде мечът да е, ако е толкова важно има раздел "оръжия". Даже очаквах и лични нападки... в стил "ние, едно време!!!", "последното свястно поколение", "бяхме за пример", "униформите", "романтичен спомен" и т.н.

"Станахме баби! Ах, братя мили!" - Хъшове.

Не мога да си кривя душата, че виждам нещо правилно в идеята да разтичат няколко затлъстели човекоподобни в някое министерство. Като мишки! Да се разтресе някой коридор, зер не са виждали такова светотатство срещу народната любов! "Храната станала на оръжие срещу нас!"
                              Чак на децата станахме прозрачни, направихме чиновниците всемогъщи, на ред е да опитаме да станат безсмъртни. Висш деятел от 20 г. в тази сфера да не може да напише 3 изречения без 5 грешки ако не сте виждали - аз съм. От нас толкова!
                              Не работя в сферата на образованието, но ми е пред очите на какво унижение са подложени работещите в него, тези, които носят напълно реална отговорност за няколкостотин деца в сградата.
                              Все от някъде трябва да се почне!
                              Последно редактирано от Rabin; 09-12-10, 15:57.

Коментар

Протест, заради самия протест...така го разбирам въпроса на колегата.
                                Всичко това е следствие на неподредените приоритети на родителите им, после и на учителите...
                                В условията на 20 годишен преход, децата се възпитаваха на улицата. Каквото са видели...това възпроизвеждат. Част от масата е такава, другите са инертни... Най-малка част са тези, които не разсъждават така. За щастие ги има,точно те могат да оправят нещата...на нашето поколение му изтича вече срока на годност, за сериозно влияние върху обществените процеси...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X