Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тези деца нямат ли родители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тези деца нямат ли родители

На мен пък ми е направо смешно–Да ходиш да стачкуваш десет дена,за един ден почивка повече.–Къде е логиката и толкова ли са изпростели дечурлигата?!
    Аз лично не мисля,че нормалните,умни и възпитани деца(доколкото ги има,а аз вярвам че съществуват) биха могли да си губят времето с подобни безсмислени протести.Всичките протести се подкрепят от разните калпазани и сейрджии,които се опияняват и се кефят на изявите си в една обезумяла и безотговорна тълпа(твърде сходен е принципа на изява на футболните фенове-хулигани).
    Децата ходят на училище за да получат образование,а не за наказание.Протестът им освен неоснователен е и глупав.Един техен успех с такава нелепа кауза би бил страшен прецедент–утре ще започнат да вярват,че с достатъчно стачки може да се оправи всяко нещо което не им харесва,но за съжаление в живота има и неприятни задължения,които не могат да се избегнат.(...оскъдност на ресурсите и неограниченост на човешките потребности–основен проблем...)
    Не било лошо да се стачкува,трябвало промени и т.н....Е,добре–О'К,ама това да викаш,трошиш,биеш,псуваш ,щото си недоволен,без да имаш реална представа какви са алтернативите и какво може или не може да се подобри,дали е много разумно?!И друго–защо въобще трябва да показваш недоволството си по вандалски начин,за да промениш нещо?!На всеки няколко години,на хората им се предоставя някакъв избор,да могат да решат кой и как искат да ги ръководи.Този избор е съвсем цивилизован,но тогава те сами се отказват да избират(поради разни причини).
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Децата не са виновни. Обществото,родителите и Митко-Пайнера са си свършили работата.

Коментар

http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001101

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Много го уважавам Димитри Иванов, още отпреди трийсетина години, от времето на "Светът в действие" и през всичките му изяви, но дали не остарява вече - А!
          `Щото, когато пратихме войници във Ирак, Ф. Димитров вече десетина години как не беше министър-председател.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            ..., но дали не остарява вече - А!
            `Щото, когато пратихме войници във Ирак, Ф. Димитров вече десетина години как не беше министър-председател.
            Разликата между млад и стар глупак е само във възрастта( аз вече клоня към вторите)

А едно незначително именце не променя същината на събитията и възприятията за същите. Може да си го заменим с което си искаме.

Коментар

Да не изместваме темата, но като четох писъмцето на Д.Иванов направих асоциация с приказката за царя, който наредил да избият всички възрастни в царството му за да не хабят храната.
              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
              LZ1YBB

Коментар

Аз не разбрах дали завиждате защото са още деца, а ние не сме.
                Дали завиждате защото имат позиция , макар и неправилно изразена. За това имат вина даскалите и директора.
                Или подкрепяте децата подсъзнателно с ясното убеждение, че всичко в тая държава е обърнато с противоположната посока.
                Децата са само огледалото на НАС самите, на нашия живот и нашите проблеми. Просто лудориите са други вече.
                Какво ли не бих дал да съм на техните години и да гледам как възрастните ме "учат" как да порасна .....
                Последно редактирано от bgbul; 10-12-10, 10:21.

Коментар

О да! Завиждаме, че са тотално неграмотни, че за тях Левски и Ботев са само футболни отбори!
                  Лудориите наистина са други - ценностната система също.
                  Искрено завиждам на това момиче, че знае източника на всички беди http://vbox7.com/play:eba2b730
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

И `кво-о!
                    Нищо особено - аз знам един, същият, само дето не казва "комунисти", а-ми "тройната коалиция". А-а, и са успели да му внушат да не "гваче" непрестанно пред камерата...
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      О да! Завиждаме, че са тотално неграмотни, че за тях Левски и Ботев са само футболни отбори!
                      Лудориите наистина са други - ценностната система също.
                      Искрено завиждам на това момиче, че знае източника на всички беди http://vbox7.com/play:eba2b730
                      Винаги е имало неграмотни, слаби в учението, слаби в спорта и т.н. Винаги е имало подведени ( и аз и ти сме били такива в определена възраст). Образованието може да се компенсира, но преживените трудности и лъжи променят ДОРИ гена.
                      Макар журналистите (колко са грамотни е друг въпрос) да гледат само "сензацията" и рейтинга младото поколение е по-учено, по-интелигентно и по-силно от предишното (моето).
                      Жалко е да го призная....... но имам двама хубавци (около 20 г)и няма как да не го видя. Просто още не ми се отстъпва на младите и за това ..... им намираме кусури само.
                      Какво ще кажете за момчето което намери решение на най-трудната задача по математика в света ?
                      БЪЛГАРЧЕ, наше, грамотно. Гордост!!!
                      И колко го отразиха "учените"журналисти ? И още много такива примери мога да дам, но вие ги виждате сами.
                      Просто промиването на мозъци става точно така - лоши примери,лоши прояви, лоши перспективи и ....... изведнъж Б>Б пуска магистрала. Ееееевала .......нещо хубаво ! Все едно от собствен джоб......и се радваме на малкото хубаво.
                      Всичко това е за масовия зрител. Не искам да съм такъв и за това моето мнение е различно от "младите са глупави", "младите са лоши", "новото поколение е келяво".... и всякакви такива глупости.
                      НЕ Е ВЯРНО ! Младите са млади, умни и красиви. Това трябва да го знаят и те !
                      Помогнете им ! Не ги подвеждайте !

П.С. Когато на едно дете казваш, че е лошо, то като порасне СТАВА лошо . Не съм го измислил аз.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        ......
                        П.С. Когато на едно дете казваш, че е лошо, то като порасне СТАВА лошо . Не съм го измислил аз.
                        На болшинството не е нужно да им се казва, че са лоши... те ИСКАТ да са лоши!
                        Това е модерно! Тотална подмяна на ценности и липса на авторитет от който и да било.
                        Изключенията не отменят правилото.

Коментар

Малко късно виждам темата, но имам лични впечатленията. Дъщерята е 9 клас, но до миналата година беше в това училище дето го показаха. Предната вечер в къщи имаше дискусия по темата. Попитах каква е идеята на стачката и отговора беше че им намалявали ваканцията, и питам аз колко и се оказва, че не се знае ама е 1-2 дни. Питам ще ходиш ли, отговарят ми ще ходя. На въпроса защо, отговорът е ами всички ще ходят и ако не отида ще ме гледат накриво. След още дискутиране на въпроса стигна до извода че в крайна сметка е глупава проява, но най вероятно на 3 Януари само тя щяла да е на училище защото другите нямало да отидат( нали за това стачкували). Казвам, ако ще сама да си на 3 си на училище, това не подлежи изобщо на дискутиране.
                          Като резултат не отиде на стачката. Далеч съм от мисълта че всички деца са били за тая стачка, но в тая възраст( 'teen) мнението на околните е много важно. И всички знаем че мнението на тълпата се определя от тия дето имат паричките, а всички искат да са като тях. Точно на тия с паричките обаче не винаги има се учи защото " имаш ли парички всичко е лесно" . Нагледал съм се на родители дето защитават децата си дори когато не са прави с мотива "ама ти знаеш ли аз кой съм и с какво разполагам"
                          Това е.
                          -------Honda CR-V 128к.с.--------
                          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Някой от поколението на грамотните( но пък търпеливи) пита ли се защо стана така, че се заредиха поколения "неграмотни"(и по-малко търпеливи)?
                            И къде е причината - в сегашните неграмотни(деца) или в предишните грамотни(родителите им)?

Грамотността можа да направи това. Сега ще трябва да дадем шанс на неграмотността да направи друго. После някой ще ги съпоставя

Коментар

Според мене проблемът с тия деца е че нямат респект от никъв авторитет - тоест знаят че каквото и да направят то на тях нищо няма да им се случи.
                              Нито към учител нито към родител нито към полицай. Най-много ако някой обръкал се учител се опита да направи нещо ще вземе да викне баща си да му набие шамарите.
                              Навремето преди 15 години и аз съм правил простотии но след неколко спанета по районни и солидно количество палки и шамари съм си направил изводите кога си струва да се правиш на маймуна и кога не си струва.
                              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                                Тези деца са продукт на поредицата дебилни "реформи" в образователната система през последните години и липсата на семейни ценности в болшинството български семейства... Честита ни побългарена свободия! Объркани и агресивни деца - това е !
                                Всички сме били деца, на всеки от нас му се е искало да направи нещо за което не би получил одобрение от възрастните.(лудория) Надявам се, че по-голямата част от родителите тук не споделят мнението на cveta68. Нека не поставяме етикети на децата си какъв продукт са, особено на тази възраст 12-14г. Смятам, че тези дечица имат още много път да извървят докато се изградят като личности. На никое от тези дечица не пожелавам родителския подход да бъде сходен с този на автора на темата. Нека се огледаме в децата си...та те са наши копия. Нека ги обичаме и заедно с тях да извървим този дълъг и труден път към съвършенството.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X