Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Кольо - теория на фолка, кръчмарската и чалгарска музика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    ...
    Я кажи едно на AC/DC, дето се е вихрило по кръчмите?
    На ъ-ъ-ъ-ъ трийсет ли беше, 25 ли годишнината от завършването на випуска ми в гимназията бивши "групари" дълго пазариха ресторантския оркестър да им отстъпи за малко инструментите (май моята 50-левка преля чашата на упорството им ). Изпълниха, разбира се най-лесното: "The Jack" В кръчмата... Някъде май шестваше из фейсбуците клип на това изпълнение, ама не мога да го намеря. Добре им се получи, ама двама от тях са си професионални музиканти и понастоящем...

Иначе няма песен на АС / DC кръчмарски хит. Виж "Urgent" си беше як дискотечен хит по ТЗВ-време.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Като стана дума за универсалността на чалга-музикантите, ето едно безсмъртно (ибо възпроизведено в реклама на "Хайнекен" преди няколко години) изпълнение на див(н)ия индийски чалгаджия Мохамед Рафи. Готиното е, че явно така индийците през 1965 г. са си представяли бялата поп-музика:

Любимият ми момент е от 3-та минута - певецът с възгласи "Сити-сити чочо хуй диль пе хамаде!" пада "в екстаз" на сцената и почва да си удря главата в пода
      Това го пиша, щото предполагам, че доста хора няма да издържат клипа дотам
      Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 08-12-20, 20:15.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Я пак, че нещо се е бъгнало. Пък Хайнекен ги уважавам, кога решат да не скубят всичката перушина на един път

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Има някаква "авторска забрана" да се вгражда в други сайтове. Трябва да се гледа само в тубата: https://www.youtube.com/watch?v=XnBb...UltraBollywood

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Гагич, от вчера слушам това в каквато версия го намеря
        И няма как да не го асоциирам с невероятния звук от Криминале на Тарантино и покойния Дик Дейл. Шапката съм я свалил и я мачкам в ръце

Рекламата на "Хайнекен":

Коментар

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Много яка песничка и страшна реклама

• jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        Ааа, много добро!

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      На ъ-ъ-ъ-ъ трийсет ли беше, 25 ли годишнината от завършването на випуска ми в гимназията бивши "групари" дълго пазариха ресторантския оркестър да им отстъпи за малко инструментите (май моята 50-левка преля чашата на упорството им ). Изпълниха, разбира се най-лесното: "The Jack" В кръчмата... Някъде май шестваше из фейсбуците клип на това изпълнение, ама не мога да го намеря. Добре им се получи, ама двама от тях са си професионални музиканти и понастоящем...

Иначе няма песен на АС / DC кръчмарски хит. Виж "Urgent" си беше як дискотечен хит по ТЗВ-време.
      Urgent и сега, когато посетителите са преобладаващо от нашето поколение, има задължително присъствие тука по нашия край
      За АС/ДС, точно за Jack-a говорим. В нашия студентски град със затихващи функции, имаме един водещ, /по-голям е от мене, значи на 55-60/ дето дълги години беше барабанист нна разни групи из Скандинавието и къде ли не и дето по принцип си работи в някои от най-вървежните механи/ресторанти - когато вървяха преди години, десетина петнайсет да речем и повече. Та той страхотно ги нареждаше и комбинираше и задължително по някое време като му дойде времето - The Jack
      Служебно си правим веднъж годишно събиране някъде в някой град и ако диджея не се сети, някой от наште я поръчва. Става добро представление, значи. Особено ако градусът е достатъчно висок, някои колеги и колежки могат да покажат артистични умения на много високо ниво... Нищо ужасяващо разбира се, всичко в рамките на приличното. Аз си позволявам само да навия един крачол / да ми се види чорапчето/ и да направя някоя от ония стъпки на гимназиста

Офф, като ги заприказвахме тия и се сещам на концерта им каква емоция беше, майко мила... С малкия бяхме, той тъкмо на 10 години, с тениски и дънки как си трябва, с бинокъл и като свърши коонцерта щом влезе в колата, заспа горкия от умора До нас беше един рокаджия от София, че черпи малкия с бира, ама я изпих аз.. Пред нас пък имаше една бременна, какво ли е станало после, не знам, ама сигурно е ОК.
      Сега за Кис, малката е голямфен и бях взел скъпи билети точно до ВИП-а. Тениски, гримове, всичко нагласено и като разбра че концерта се отменя, рева два дена. Язък, и аз много съжалявам...

Коментар

сто коментира
        Днес, 21:20
        Гагич, от вчера слушам това в каквато версия го намеря
        И няма как да не го асоциирам с невероятния звук от Криминале на Тарантино и покойния Дик Дейл. Шапката съм я свалил и я мачкам в ръце
        А, пробва ли да чуеш нещо друго от същия Мохамед Рафи? Щото аз не мога да издържа нищо друго от него Гнъсна идийска чалга...
        Но в това парче, и то през 1965 г. се справя доста добре (и забавно за нас). Профи-то си е профи.

Коментар

• сто
          сто коментира
          Редактиране на коментар
          Пробвах, за сега няма съвпадения с моите възприятия. Ма и нямам чак толкова свободно време да ровя, все не ми стига времето.

Стара градска чалгѝя, със субтитри на jaзикот

Коментар

От един друг форум :

...Благодаря на Бог и корона вируса че тая година ме отърваха от Коледните банкети на които простолюдието се напиваше и тръскаше кръст гъз и цици.Благодаря за това че ми спести мъката да гледам разни лелки дето тръскат потни сланини на Бялата роза.Като я чуя тая песен и си представям филма Ъндърграунд дет един пич забучи една роза на една във ваната между гъзерете.Благодаря на Бог и горещо го моля да сложи край на тая простотия и на абитириентските балове...За ресторантите дето организират тая свинщина ми е през Змея фалит мамицата им мръсна.Няма да ми липсват и зализаните мангали дето маат потни по барабаните за десет кинта на челото...

Коментар

Eдна класическа кърдарашка чалгия, позната под много заглавия и с много текстове. На мен от ранна детска възраст ми се е набил текстът: "КОга съм се я родииииил, к@ро ми три метра бииииииил, акушерките тогаааз викнали със пъ-ъ-ъ-ълееееен глас ...." Тука изпълнена от три мльади кърдарашки (те твърдят, че са "полско-грузинска фолк-група ):

Коментар

Мексиканците са баш ресторантска чалга, ЧНГ на всички!

Коментар

ЧНГ
                Аве не знаЙти праЕлнЪтЪ чалгЪ и тва си е...

Последно редактирано от KingofROAD; 01-01-21, 02:17.
                -Чем занимаетесь по жизни?
                -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Коментар

Честита ви Нова година

Впрочем следващото изпълнение, според тубата, разбира се, е още по-готино.

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=8HdL998sLcY

Коментар

https://youtu.be/pXYjEcixdhQ
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Не знам как да го пусна без линк. Не харесвам чалга ама това е доста интересно.
                          По ми е весело от оригинала на който танцуват ботовете.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X