Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо допускаме да се случи това ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Защо допускаме да се случи това ?

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
    sparkybg
    Че е било,било е.Имало го е,пише го.Факт.Че е част от историята на България е факт.Просто тази история трябва да се пази и поколенията да знаят що за безумия е имало.А относно сравненията,повярвай ми,мога да сравнявам и едното с другото,че и с третото.
    Отново има хващане за думата,идеята е ,повтарям отново историята ни да се пази.Щото написаното се променя,а построеното не.
    Чакай сега. Едно е историята ни да се пази и помни. Тук спор нямаме. Въпроса е тия двете каква работа в това отношение могат да свършат (едното е история вече де)? Спомни си на какво беше заприличал мавзолея. Погледни, като изключиш спомените от миналото, кога беше по-добре точно в тая част на София? Тогава, с мавзолея, превърнал се в наркоманско сборище, или сега, с голямото пространство и повечето въздух, и най-различните прояви, които се правят там. Аз смятам че бутането на мавзолея беше добра идея, и от него има полза за всички.

А бузлуджа, безависимо в какъв вид е, ще седи там още мноооого години. Нито някой ще се наеме да я бута, нито да я извозва от там. Ако се намерат хора, на които им е прекалено скъпа, ще се и поддържа. Историята просто следва естествения си ход, а дали ще забравим нещо, или ще го променяме в учебниците, както ни е угодно, наличието на мавзолея и "нещото" на бузлуджа с нищо няма да спрат, или поне аз не виждам как. Докато има държава България, колкото и да е мижава, тия неща ще се помнят. Има хора, дето се грижат за това, и ще продължават да се грижат, без да се интересуват дали и колко им се плаща за това.

Идеята е не да живеем в бъдещето, а в настоящето, и да гледаме напред. Иначе рискуваме живота ни да мине във въздишки по миналото, и неудовлетвореност от настоящето. Иначе, да, помня го. И идолопоклонничеството, и своеволията на "по-равните", и хилядите други глупости. Празните магазини също помня. Това че елементарни неща се купуваха с връзки също помня. Опашките за бензин също помня. За хляб и мляко също.

От другата страна на кантара седят неща като образованието и здравеопазването например. И политиката по отношение на спорта също. Това, че почти всяко дете, поне от тия на мойта възраст, спортуваше нещо. Това бяха хубавите неща, и не ги отричам.

Просто твърдя че нито мавзолея, нито "нещото" на Бузлуджа ще променят нещо в това отношение. Нито ще си спомня нещо повече, нито ще забравя. А новото поколение хич не го е еня за тогава, и правилно, защото нямат предрасъдъци, които да им пречат. Ако искаме нещо да се помни и да се пази в главите им, нека го пише в учебниците.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Тука си имаме на Т.Ж.
      А най-странното е, че се построи след 89-а Наистина сме племе.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
        А най-странното е, че се построи след 89-а Наистина сме племе.
        Еми, бабичките в Правец още въздишат. Естествено, щом им е било толкова добре тогава. А тогава еднозначно в Правец е било по-добре, отколкото сега. И днес да разполагаш с практически неограничен ресурс, можеш да направиш почти всеки град от тоя калибър в рай за живеещите в него. Че и паметник ще ти вдигнат, без да се интересуват от къде си взел ресурсите.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Еми, бабичките в Правец още въздишат. Естествено, щом им е било толкова добре тогава. А тогава еднозначно в Правец е било по-добре, отколкото сега. И днес да разполагаш с практически неограничен ресурс, можеш да направиш почти всеки град от тоя калибър в рай за живеещите в него. Че и паметник ще ти вдигнат, без да се интересуват от къде си взел ресурсите.
          То затова и Галеви ще влязат в парламента.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
            То затова и Галеви ще влязат в парламента.
            МММ ...да.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ...А тогава еднозначно в Правец е било по-добре, отколкото сега...
              Грешиш. Или не си ходил скоро там или не знаеш, че Валентин Златев е от Правец. Човекът си гледа града, за което му свалям шапка.
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Като си обикалял, да видя някъде, паметник на Хитлер,Химлер, Гьобелс, Гьоринг или някой от приятелите им?
                .
                На тези няма, защото ги забраниха, но на делата им има. Концлагерите никой не бута... А те май са най-грозното човешко творение

Има какво да се научи от всеки паметник, ако щете не му викайте така и гледайте на другата страна, когато минавате покрай него, но той така или иначе ще стане артефакт и ще е интересен в бъдеще. Ей така, чисто научно. Като отшумят страстите

Коментар

• Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  ...
                  И да попитам: принципа какъв е? И какво общо има НДК с това? Това за мен е един от малкото добре замислени и изпълнени проекти от онези години, за разлика от Кремиковци, Дебелт, Червена поляна и т.н.т. За сега си се самоиздържа, което не е факт за чинията на върха. Да вземе и тя да се самоиздържа и ще е наред, ама се съмнявам.

НДК-то навремето буквално се построи пред очите ми . Въпрос на вкус като "архитектурна забележителност ". За мен е един огромен сандък , по който едва ли ахат дори и туристите от братска Монголия . ... А що бетон се хвърли там , братчеее ... бедна ти е фантазията ! ( а и що се открадна също) . С толкова материал един кадърен авангарден архитект поне да беше проектирал нещо от рода на това , което гледаме по Дискавъри ...дето се казва - да лови окото . Че то възрожденската вила на Пенчо Кубадински е по-красива от НДК-то . Но такива ни бяха и "умните " хора - не могат да надскочат нито себе си , нито системата ... За каква естетика говорим ?!

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  На тези няма, защото ги забраниха, но на делата им има. Концлагерите никой не бута... А те май са най-грозното човешко творение

Има какво да се научи от всеки паметник, ако щете не му викайте така и гледайте на другата страна, когато минавате покрай него, но той така или иначе ще стане артефакт и ще е интересен в бъдеще. Ей така, чисто научно. Като отшумят страстите
                  И тука си имаме Скравена и Белене , но май нещо свенливо се говори за човешкия произход на храната за прасетата ... чунким - ние не сме фашисти ... а тези дето са станали причина за дебелата сланина на свинете са си го заслужили - родоотстъпници май им викаха ... щото свирили Бийтълс...
                  Последно редактирано от Goblin; 15-06-09, 19:48.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

НДК - то е пълно с история!

Там има заровен един верижен Катерпилар, стар и повреден, обаче не са имали време да го извадят, та го зарили....

Заедно с още малко "липси" от строежа....

А ЗИЛовете с тоалетните чинии, леко се понасяха към Бояна!

НДК отдолу има 7 етажа, губил съм се там...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      НДК - то е пълно с история!

Там има заровен един верижен Катерпилар, стар и повреден, обаче не са имали време да го извадят, та го зарили....

Заедно с още малко "липси" от строежа....

А ЗИЛовете с тоалетните чинии, леко се понасяха към Бояна!

НДК отдолу има 7 етажа, губил съм се там...
                      Ти така го каза , сякаш тази история датира от стотици години най.малко .
                      А то не е история , а съвремие ... за голяма част от нас.... Ако има Акт 16 , би трябвало да е от `81-ва , когато ги спешиха заради поредния Конгрес на БКП да го завършат немедленно.... та предната нощ садиха борчета . По 15м. И плочките пак предната нощ ги редиха . После ги разкопаха наново ....
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Невероятно е че може от толкова елементарен въпрос да се направи почти гражданска война!

Решението е елементарно!

Тези, които искат паметника да се запази и реставрира, правят доброволна бригада, събират средства и отиват да боядисват и шпакловат стените!

Тези които не искат, също събират средства, отиват и разпъват скарите с кебапчетата!

Едните получават вътрешно удовлетворение от паметника, а другите - от това как социалистите се гърбят!

И всички са щастливи и доволни!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          ... от това как социалистите се гърбят...
                          Социалист да се гърби ? Това е най-краткия виц след "евреин-миньор"
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

На къса памет и паметниците не помагат.
                            Каквото съм видял през онова време, съм го разказал на децата си и то не така, както го пише тук и там. На мен също са ми разказвали.
                            Който има нужда от малоумки, забити с карфица на вратата, да си ги поддържа. Нито ще ги скъсам, нито ще тръгна да ги вдигам, ако се търкалят пред вратата...

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                              Не всички са алчни и трупат състояние. Все още има хора, които ценят достоинството си, приятелите и имат морални ценности. Но са малко.
                              Ще излезе малко тип "минута за реклама", но съм от тези хора.Възпитан съм да бъда честен и уважавам хората, винаги съм бил себе си и не мисля да се уча да бъда друг.И найстина тези хора са малко.
                              България има история и то много интересна.Скоро държавата навършва 1300 години което не е малко.Само човек с малко повече акъл би оценил историята ни."Сегашните българи не са моя народ - моя народ се би на Шипка!"
                              Бузлуджа е построен по-скоро за показност, виждате ли комунизма падна, но Бузлуджа стой.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Социалист да се гърби ? Това е най-краткия виц след "евреин-миньор"
                                Всички идеи за поддържане на паметника, сега ще се изсипят незабелязано като пясък през пръсти, защото замириса на доброволна кампания и ще вземе да се наложи да се бачка...

- Ако имаш десет ризи, ще ми дадеш ли една?
                                - Разбира се!
                                - А ако имаш две?
                                - Не, защото ги имам!

Демек ако стане възможно да се свърши нещо конкретно, ситуацията се променя светкавично!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X