Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся книга от български автор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся книга от български автор

...ми аз нали тоз линк и пуснах...
    Само дето не знам дали ще го намери в Амазон...

Коментар

Не е речено, че трябва точно в Амазон

Коментар

http://www.goodreads.com/book/show/1...on_Candlestick

Доколко светилник и свещник са едно и също нещо се съмнявам, та вероятно и превода е леко оплескан ама може и да греша.

http://www.amazon.com/Bulgarian-Chil...0186010&sr=8-1
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ах милите те, колко насериозно взехте Вивето, че и краката ще си изпочупите да търчите и да й угаждате, а само преди няма и месец се бъзикахте, че не съществувала. Бравос!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            http://www.goodreads.com/book/show/1...on_Candlestick

Доколко светилник и свещник са едно и също нещо се съмнявам, та вероятно и превода е леко оплескан ама може и да греша.

http://www.amazon.com/Bulgarian-Chil...0186010&sr=8-1
            Търтейче ти от днеска си между 10 те ми най добри приятелиТази разлика между светилник и свещник ей Богу.................
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Искам да се запозная с българска литература.Както знаете имам български произходи Не съм чела български автор.В Израел има само туристически водител за България Само Вазов намерих в Амазон.Получавам при търсене това:
              Time of Parting [Hardcover]

5.0 out of 5 stars See all reviews (1 customer review)
              1 Review
              5 star: (1) 4 star: (0) 3 star: (0) 2 star: (0) 1 star: (0)
              See the customer review...
              Currently unavailable.
              We don't know when or if this item will be back in stock.

и това

compare prices

The Iron Candlestick (Hardcover)
              by Dimitar Talev
              isbn 9780805750133, Hardcover, published June 1952 by Twayne Pub

Sorry, we couldn't find any prices for this book.

In the meantime, you can click on the links to the right to find the book at various places »

* Note: prices do not reflect shipping charges, which may vary from vendor to vendor.
              ** We can only show amazon links on the book page because Amazon restricts us from showing other ecommerce links on books that are sourced from their catalog.
              Последно редактирано от vivee; 19-11-10, 21:36.

Коментар

В ebay има английски превод на "Под игото" от Иван Вазов, изд. 2004г.

Колко е качествен превода, остава мистерия!

Коментар

Първоначално публикуван от vivee Преглед на мнение
                  Търся книга отбългарски автор да си купя от Амазон на английски.Кой автор е превеждан? Моля, дайте ми имена.Предпочитам английски превод,но може и иврит, френски, португалски,арабски.Купих Вазов на английски преводът е много, много лош.
                  Уважаема госпожице!!!
                  Книга от български автор ще си купите от България, и то на български!!!

Много ми е интересно по какъв критерий оценяте превода на Вазов от български на английски, и защо не си го четете на български?

Българските книги, написани на български, се продават в България!!!

Ако имате конкретен интерес към даден автор, то аз лично се ангажирам да Ви изпратя негови произведения, на чист български - за четене, учене и познание.

Към новосъздадената Ви тема се отнасям със силно предубеждение - Вазов на арабски нещо не ми звучи, ама хич....

".. пий, бре, маскара.. по-добре да пиеш у дома, отколкото по механите.."
                  Май Хаджи Минчо го беше казал..

.. امضوا وقتا جيدا، مسكرة.. الأفضل أن يشرب من في المنزل في الحانات..

нещо не ми се връзва, дори и Гугъла да го е превел....

Коментар

"Под игото" от Иван Вазов-преводът е много лош

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Уважаема госпожице!!!
                      Книга от български автор ще си купите от България, и то на български!!!

Много ми е интересно по какъв критерий оценяте превода на Вазов от български на английски, и защо не си го четете на български?

Българските книги, написани на български, се продават в България!!!

Ако имате конкретен интерес към даден автор, то аз лично се ангажирам да Ви изпратя негови произведения, на чист български - за четене, учене и познание.

Към новосъздадената Ви тема се отнасям със силно предубеждение - Вазов на арабски нещо не ми звучи, ама хич....

".. пий, бре, маскара.. по-добре да пиеш у дома, отколкото по механите.."
                      Май Хаджи Минчо го беше казал..

.. امضوا وقتا جيدا، مسكرة.. الأفضل أن يشرب من في المنزل في الحانات..

нещо не ми се връзва, дори и Гугъла да го е превел....
                      Интересно. Преводът е доста добър.

ся
                      امضوا وقتا جيدا

това не е вярно и глаголът за пия не е правилния ама подробности
                      Гугъл преводача некой ден ще почне да става за нещо
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от vivee Преглед на мнение
                        "Под игото" от Иван Вазов-преводът е много лош
                        Всъщност вие знаете ли български или използвате някакъв онлайн преводач ?

Защото ако знаете, можете да си четете всички произведения на български автори на http://chitanka.info

Коментар

Абе то в момента торим една чужда градина, ама си мисля, че арабския език не е най-подходящия език за разчесване на лакардиите относно пиенето, нали?

И освен това - с гугъл-транслейтора - толкова...
                          Нали не си мислиш, че това мога да го напиша като пич, без замисляне, отдясно наляво, на литературен арабски?

Че и Вазов, с който имаме някаква роднинска връзка.. ( То не е някаква, ама хич не ми се пише в тая тема по въпроса! )

Коментар

Абе не баш. Те са си доста добри пияници, всъщност. Ето например си имат специален глагол като се пие алкохол

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Абе не баш. Те са си доста добри пияници, всъщност. Ето например си имат специален глагол като се пие алкохол
                              Алкохол не се пие с глагол...
                              и не са никакви пияници, дори пред сериозното наказание от 40 тояги на голо - на такова съм присъствал, нито пият, нито носят - ни на пиене, ни на биене...

оспамихме темата на девицата..

Коментар

Ако мога да чета на български ще купувам български.Първи език ми е английски,втори иврит ,френски, португалски,трети арабски.Това е всичко на което чета.На български, съжалявам но не чета и не говоря,разбирам като говорят но не всичко.Мога да казвам на думи:котката е под масата и малко хубаво човече,но благодаря за желание за помощ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X