Антифриза е етилен - гликол и нищо фатално за екологията не произтича от това че си го изсипал в канала . Руснаците даже след съответните процедури го пият
Другата му разновидност пропилен - гликол който се използвна като топлоносител в парни ; соларни и прочие инсталации . В момента съм събрал стар антифриз за казаните с борьол на машините през зимата . Някой ако има и се чуди какво да го прави аз съм насреща
Утилизирам го безплатно . Горяло масло никой сервиз не връща защото имат договори с фирми за изкупуване . Последно цените бяха някъде 40 - 50 стотинки .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Връщане на стар анфтифриз и масло
Свий
X
-
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Eдно от първите неща тук, които правят впечатление на човек, идващ от "бяла страна" е мръсотията. Която на някои не ви прави впечатление, щото сте свикнали, че боклукът се люска "в рЯката", а очакването за чистота е "еврогейщина"..Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеАбе не е точно така, ама не ми се влиза в излишни спорове.
Не отричам, че трябва да има ред, ама стигането до крайности(най-вече в мисленето) също не е хубаво.
Но няма да споря де, няма смисъл.
Ей сега на прибиране минах през подземния гараж, чийто покрив лично и собственоръчно чистих от боклуци преди някой месец. Сега пак е заприличал на селското бунище, с което явно са свикнали столичаните в повече ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Айде нЕма нужда! Да не сме виждали кочината из някои обществени места късно вечер в тия "бели страни", да мине, ама сме. Да, на сутринта няма и прашинка, ама са си същите мърльовци, че и по-големи. Не всичко е лъскавко като по филмите - най-малкото на теб трябва да го обяснявам.Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеEдно от първите неща тук, които правят впечатление на човек, идващ от "бяла страна" е мръсотията. Която на някои не ви прави впечатление, щото сте свикнали, че боклукът се люска "в рЯката", а очакването за чистота е "еврогейщина"
После, има боклук и боклук. От изсипването на 5литра стар антифриз в канала ще произлезе едно голямо нищо. Всичките му съставки след някои и друг ден ще са разградени я от кислорода, я от слънцето. Водата от пералнята и съдомиялната е по-неекологично нещо от това. А животинките, живеещи в канала и без друго се чудим как да ги изтребим.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Да изляза ли да ти снимам около блока какво чудо е? Миналия месец го изчистихме ...Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Айде нЕма нужда! Да не сме виждали кочината из някои обществени места късно вечер в тия "бели страни", да мине, ама сме. Да, на сутринта няма и прашинка, ама са си същите мърльовци, че и по-големи. Не всичко е лъскавко като по филмите - най-малкото на теб трябва да го обяснявам.
После, има боклук и боклук. От изсипването на 5литра стар антифриз в канала ще произлезе едно голямо нищо. Всичките му съставки след някои и друг ден ще са разградени я от кислорода, я от слънцето. Водата от пералнята и съдомиялната е по-неекологично нещо от това. А животинките, живеещи в канала и без друго се чудим как да ги изтребим.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Антифриз може да изсипеш в тоалетната, стига да е вързана към централна канализация. Отива в пречиствателната станция и не е директно в реката. Докато уличната канализация може и направо в реката да върви, там по- не е желателно да се хвърлят замърсители, ако си привърженик на "еко".
Коментар
-
Така де - миналия месец. И после.... И аз живея в блок - ясно ми е.Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеДа изляза ли да ти снимам около блока какво чудо е? Миналия месец го изчистихме ...
Просто да ми хвалиш "белите" какви били чистници, не хваща дикиш.
Видал съм ги. Чисто е защото:
1. Чисти се повече.
2. Ефективно се налагат глоби.
Махни кое да е от двете и свинщината е пълна. Е тук като ги няма и двете, какво очакваш?
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Като измиеш с препарат тротоара пред блока и изсипеш кофата в уличния канал че е по-близо, какво става? Ще те нахулят че сипваш водата в канала или току виж те похвалили какъв си чистник.Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнениеАнтифриз може да изсипеш в тоалетната, стига да е вързана към централна канализация. Отива в пречиствателната станция и не е директно в реката. Докато уличната канализация може и направо в реката да върви, там по- не е желателно да се хвърлят замърсители, ако си привърженик на "еко".
Съвсем отделно сигурно в 90% от случаите уличния канал съвпада с мястото, където отива това от тоалетната. Сещай се къде заминава всичко при един голям дъжд - не, не е в пречиствателната станция, най-малкото поради факта че тя толкова физически не може да поеме.
Последно редактирано от sparkybg; 06-11-19, 16:21.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
После столичаните в повече си хвърлят кенчета, бутилки, всевъзможни опаковки, празнят си пепелниците на колите в храстите и т.н.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Така де - миналия месец. И после.... И аз живея в блок - ясно ми е.
Просто да ми хвалиш "белите" какви били чистници, не хваща дикиш.
ллл
В "бяла страна" никъде не съм видял такова чудо като при нас. Говоря за квартали, където живее местно население, а не имигранти. Изхвърлени кашони съм виждал само в задния двор на БГ дипломатически блок ...
А и не са само "белите". И при комшиите е по-чисто.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Ти пък... Как така ще пикаеш на отбивките... Какъв европеец си, в Европа не пикаят където ги напъне.Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнениеДостатъчно е да спреш на някоя отбивка край пътя да пуснеш една вода.
А и пикочта е солена, а солта както знаем е вредна за всяко едно растение... От твоето пикане където ти скимне не останаха треви и дръвчета покрай пътищата...
Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
На Созопол ми прилича🤓,в ТУРУСТИЧЕСКИЯ сезонПървоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеА сетете се тая снимка от къде е
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
BENZBOSS бъди малко по толерантен think green e нещо много странно по нашите ширини и все пак от някъде трябва да се започва.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
Излей и маслото другия път,да са заедно,да не им е скучно
Баха , масларите събират старото масло не заради природата, а да се отопляват с него през зимата,..пак го дишаме.
А по умните го изпращат в русия, където го филтрират , дестилират и ни го връщат в маркова туба ( каквато са имали)
Офф
Сериозно,Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеКакъв европеец си, в Европа не пикаят където ги напъне.
В Италия това го наричат средновековен дух (дъх) , В Англия само допреди няколко стотина години е било съвсем в реда на нещата , в пъба докато точиш бира отгоре, да опущиш шланга от долу. При нас сме строели външни тоалетни и то по далече от кладенеца. Още по зле заради ориенталската култура сме имали градски бани ... ужаззПоследно редактирано от biol; 06-11-19, 22:28.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар