Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Връщане на стар анфтифриз и масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В кой квартал си,да го имам в предвид другия път като си идвам😆
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Като потърсиш в Гугъл "изкупуване отработено масло" излизат разни фирми в провинциалните градове. Евентуално да събираш и някой ден да им го занесеш. В сайтове за обяви също се появяват изкупуващи, макар че видях само извън София. Някои центрове за вторични суровини също вземат масла, потърси където живееш.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        В кой квартал си,да го имам в предвид другия път като си идвам😆
        Ха, ха, Средна кула, Русе. Ма надали ще стигнеш до тук. Имам двеста-триста, хайде петстотин метра до реката, и после газя в лайната на лисици, чакали, овце кози и крави. Част от пристройките у нас са все още измазани с кравешки лайна както е повелявала традицията някога

Коментар

Аз съм оставял в масларски сервиз старо масло. Вземали са го, но не беше голямо количество. За 3-4 литра не би трябвало да ти направят проблем според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

За пликчетата какво да ти кажа - събирам, ако е на оживено място, ма после мятам лайното в храсталака по-натам а пликчето в контейнера за пластмаси. Не мисля че е добра идея да се събират в кесии и да се пълнят контейнерите с тях. Но може и да греша, знам ли... Все пак живея в краен квартал, почти село, и биологичните отпадъци са част от кръговрата.
            Абсолютно съгласен! На село горе-долу така се оправят и с популацията.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

Ха, ха, Средна кула, Русе. Ма надали ще стигнеш до тук. Имам двеста-триста, хайде петстотин метра до реката, и после газя в лайната на лисици, чакали, овце кози и крави. Част от пристройките у нас са все още измазани с кравешки лайна както е повелявала традицията някога

Е чак до там наистина няма,навиваше ме жената до Русе да сме ходили лятото ма много жега и пропускам.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Антифриза е алкохол (метилов) и при дъжд го лискайте на някакви бурени и камънаци, той на растенията не вреди.

Коментар

Първоначално публикуван от Prytsi Преглед на мнение
                  Антифриза е алкохол (метилов) и при дъжд го лискайте на някакви бурени и камънаци, той на растенията не вреди.
                  Да щете да спрете с глупостите!

Ние не сме неутрални!

Коментар

Тя цялата тема е една голяма глупост, ама карай...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Prytsi Преглед на мнение
                      Сипи го на фикуса у вас,ще стане на слънчоглед до утре вечер
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Тя цялата тема е една голяма глупост, ама карай...
                        Що бе батен и ти ли люскаш стария антифриз на близкия асфалт и ти дреме на дедовия за природа и животни, който ги привлича заради сладникавият си аромат и вкус и е бая токсичен?
                        Жалкото е, че вероятно 90% от сервизите също го меткат в близкото дере.
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

Аз антифриз не сменям, само доливам, той сам си изтича...
                          Маслото го ползвам за хидравликата на дъртия трактор, и там само си изтича.

Или, ако изтича капка по капка-не е проблем, но ако го люснеш наведнъж-край със вселената.
                          Ако знаеш пък колко масло имам разлято поради инциденти, по нивите, а и не сам оаз, не познавам тракторист който да не се е оплаквал, че му се е скъсал маркуч, и се е наложило да се справя с липсата на масло, щото е изтекло на земята... Ако имаше някакво лошо-досега нивите да бяха станали на петна на които и тревичка не пониква.

Антифриза, люснат няколко литра на асфалта също не води до нищо лошо. знаеш ли колко литра вода се стичат по асфалта при дъжд? И два три литра антифриз като се разтворят в тези много кубици вода-става нищо, нищо и една четвърт някъде... Концентрация по-малка от прочутите разреждания на хомеопатите.

Ако искаш-да люсна два литра концентрат в двора на село, няколко литра масло(тъкмо идва време за смяна на маслото на трактора), и ще правим снимки през няколко дни.

Изобщо екологията по принцип е хубаво нещо, ама само по принцип. Откак я докараха да стане масова психоза-вече не е.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            ...
                            Антифриза, люснат няколко литра на асфалта също не води до нищо лошо. знаеш ли колко литра вода се стичат по асфалта при дъжд? И два три литра антифриз като се разтворят в тези много кубици вода-става нищо, нищо и една четвърт някъде... Концентрация по-малка от прочутите разреждания на хомеопатите.
                            ...
                            Ей заради това тази държава е кочина. Един ще си люсне антифриза на асфалта пред блока, другите селяндури ще си хвърлят боклука в храстите зад паркинга, щото им е далече да минат 20 метра до контейнерите за боклук ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе не е точно така, ама не ми се влиза в излишни спорове.

Не отричам, че трябва да има ред, ама стигането до крайности(най-вече в мисленето) също не е хубаво.
                              Но няма да споря де, няма смисъл.

Коментар

Понеже аз съм тоя дето си призна за глупостта да си ливна антифриза на улицата, да обясня защо го направих. Първата и основна причина е собствената ми неинформираност че има фирми, приемащи такива течности за преработка. За метали и хартия знам, но за антифриз от търтей научих. Или трябваше да го събера в шише от минерална вода и да го напъхам в контейнера за пластмаси, или да го изсипя в ямата и от там да замине с говновоза в градската канализацията когато дойде да я източва. Предпочетох да изчакам дъжда и да го излея, все пак са два литра разреден а и белята вече се беше случила на улицата. Казах вече че следващия път като ми се случи такава случка, ще потърся фирма в региона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X