В кой квартал си,да го имам в предвид другия път като си идвам😆
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Връщане на стар анфтифриз и масло
Свий
X
-
Като потърсиш в Гугъл "изкупуване отработено масло" излизат разни фирми в провинциалните градове. Евентуално да събираш и някой ден да им го занесеш. В сайтове за обяви също се появяват изкупуващи, макар че видях само извън София. Някои центрове за вторични суровини също вземат масла, потърси където живееш.
Коментар
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеВ кой квартал си,да го имам в предвид другия път като си идвам😆
Коментар
-
Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
За пликчетата какво да ти кажа - събирам, ако е на оживено място, ма после мятам лайното в храсталака по-натам а пликчето в контейнера за пластмаси. Не мисля че е добра идея да се събират в кесии и да се пълнят контейнерите с тях. Но може и да греша, знам ли... Все пак живея в краен квартал, почти село, и биологичните отпадъци са част от кръговрата.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
Ха, ха, Средна кула, Русе. Ма надали ще стигнеш до тук. Имам двеста-триста, хайде петстотин метра до реката, и после газя в лайната на лисици, чакали, овце кози и крави. Част от пристройките у нас са все още измазани с кравешки лайна както е повелявала традицията някога
Е чак до там наистина няма,навиваше ме жената до Русе да сме ходили лятото ма много жега и пропускам.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от Prytsi Преглед на мнениеАнтифриза е алкохол (метилов) и при дъжд го лискайте на някакви бурени и камънаци, той на растенията не вреди.
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Prytsi Преглед на мнениеАнтифриза е алкохол (метилов) и при дъжд го лискайте на някакви бурени и камънаци, той на растенията не вреди.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТя цялата тема е една голяма глупост, ама карай...
Жалкото е, че вероятно 90% от сервизите също го меткат в близкото дере.R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Аз антифриз не сменям, само доливам, той сам си изтича...
Маслото го ползвам за хидравликата на дъртия трактор, и там само си изтича.
Или, ако изтича капка по капка-не е проблем, но ако го люснеш наведнъж-край със вселената.
Ако знаеш пък колко масло имам разлято поради инциденти, по нивите, а и не сам оаз, не познавам тракторист който да не се е оплаквал, че му се е скъсал маркуч, и се е наложило да се справя с липсата на масло, щото е изтекло на земята... Ако имаше някакво лошо-досега нивите да бяха станали на петна на които и тревичка не пониква.
Антифриза, люснат няколко литра на асфалта също не води до нищо лошо. знаеш ли колко литра вода се стичат по асфалта при дъжд? И два три литра антифриз като се разтворят в тези много кубици вода-става нищо, нищо и една четвърт някъде... Концентрация по-малка от прочутите разреждания на хомеопатите.
Ако искаш-да люсна два литра концентрат в двора на село, няколко литра масло(тъкмо идва време за смяна на маслото на трактора), и ще правим снимки през няколко дни.
Изобщо екологията по принцип е хубаво нещо, ама само по принцип. Откак я докараха да стане масова психоза-вече не е.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение...
Антифриза, люснат няколко литра на асфалта също не води до нищо лошо. знаеш ли колко литра вода се стичат по асфалта при дъжд? И два три литра антифриз като се разтворят в тези много кубици вода-става нищо, нищо и една четвърт някъде... Концентрация по-малка от прочутите разреждания на хомеопатите.
...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Абе не е точно така, ама не ми се влиза в излишни спорове.
Не отричам, че трябва да има ред, ама стигането до крайности(най-вече в мисленето) също не е хубаво.
Но няма да споря де, няма смисъл.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Понеже аз съм тоя дето си призна за глупостта да си ливна антифриза на улицата, да обясня защо го направих. Първата и основна причина е собствената ми неинформираност че има фирми, приемащи такива течности за преработка. За метали и хартия знам, но за антифриз от търтей научих. Или трябваше да го събера в шише от минерална вода и да го напъхам в контейнера за пластмаси, или да го изсипя в ямата и от там да замине с говновоза в градската канализацията когато дойде да я източва. Предпочетох да изчакам дъжда и да го излея, все пак са два литра разреден а и белята вече се беше случила на улицата. Казах вече че следващия път като ми се случи такава случка, ще потърся фирма в региона.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар