Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Връщане на стар анфтифриз и масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Антифриза е етилен - гликол и нищо фатално за екологията не произтича от това че си го изсипал в канала . Руснаците даже след съответните процедури го пият Другата му разновидност пропилен - гликол който се използвна като топлоносител в парни ; соларни и прочие инсталации . В момента съм събрал стар антифриз за казаните с борьол на машините през зимата . Някой ако има и се чуди какво да го прави аз съм насреща Утилизирам го безплатно . Горяло масло никой сервиз не връща защото имат договори с фирми за изкупуване . Последно цените бяха някъде 40 - 50 стотинки .
    Последно редактирано от sek.1; 06-11-19, 08:26.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

http://www.prosist.eu/antifriz.html

Виж ги па тия как лъжат в дъното на страницата
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Абе не е точно така, ама не ми се влиза в излишни спорове.

Не отричам, че трябва да има ред, ама стигането до крайности(най-вече в мисленето) също не е хубаво.
        Но няма да споря де, няма смисъл.
        Eдно от първите неща тук, които правят впечатление на човек, идващ от "бяла страна" е мръсотията. Която на някои не ви прави впечатление, щото сте свикнали, че боклукът се люска "в рЯката", а очакването за чистота е "еврогейщина"..
        Ей сега на прибиране минах през подземния гараж, чийто покрив лично и собственоръчно чистих от боклуци преди някой месец. Сега пак е заприличал на селското бунище, с което явно са свикнали столичаните в повече ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Eдно от първите неща тук, които правят впечатление на човек, идващ от "бяла страна" е мръсотията. Която на някои не ви прави впечатление, щото сте свикнали, че боклукът се люска "в рЯката", а очакването за чистота е "еврогейщина"
          Айде нЕма нужда! Да не сме виждали кочината из някои обществени места късно вечер в тия "бели страни", да мине, ама сме. Да, на сутринта няма и прашинка, ама са си същите мърльовци, че и по-големи. Не всичко е лъскавко като по филмите - най-малкото на теб трябва да го обяснявам.

После, има боклук и боклук. От изсипването на 5литра стар антифриз в канала ще произлезе едно голямо нищо. Всичките му съставки след някои и друг ден ще са разградени я от кислорода, я от слънцето. Водата от пералнята и съдомиялната е по-неекологично нещо от това. А животинките, живеещи в канала и без друго се чудим как да ги изтребим.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Айде нЕма нужда! Да не сме виждали кочината из някои обществени места късно вечер в тия "бели страни", да мине, ама сме. Да, на сутринта няма и прашинка, ама са си същите мърльовци, че и по-големи. Не всичко е лъскавко като по филмите - най-малкото на теб трябва да го обяснявам.

После, има боклук и боклук. От изсипването на 5литра стар антифриз в канала ще произлезе едно голямо нищо. Всичките му съставки след някои и друг ден ще са разградени я от кислорода, я от слънцето. Водата от пералнята и съдомиялната е по-неекологично нещо от това. А животинките, живеещи в канала и без друго се чудим как да ги изтребим.
            Да изляза ли да ти снимам около блока какво чудо е? Миналия месец го изчистихме ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Антифриз може да изсипеш в тоалетната, стига да е вързана към централна канализация. Отива в пречиствателната станция и не е директно в реката. Докато уличната канализация може и направо в реката да върви, там по- не е желателно да се хвърлят замърсители, ако си привърженик на "еко".

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Да изляза ли да ти снимам около блока какво чудо е? Миналия месец го изчистихме ...
                Така де - миналия месец. И после.... И аз живея в блок - ясно ми е.

Просто да ми хвалиш "белите" какви били чистници, не хваща дикиш. Видал съм ги. Чисто е защото:

1. Чисти се повече.
                2. Ефективно се налагат глоби.

Махни кое да е от двете и свинщината е пълна. Е тук като ги няма и двете, какво очакваш?

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                  Антифриз може да изсипеш в тоалетната, стига да е вързана към централна канализация. Отива в пречиствателната станция и не е директно в реката. Докато уличната канализация може и направо в реката да върви, там по- не е желателно да се хвърлят замърсители, ако си привърженик на "еко".
                  Като измиеш с препарат тротоара пред блока и изсипеш кофата в уличния канал че е по-близо, какво става? Ще те нахулят че сипваш водата в канала или току виж те похвалили какъв си чистник.

Съвсем отделно сигурно в 90% от случаите уличния канал съвпада с мястото, където отива това от тоалетната. Сещай се къде заминава всичко при един голям дъжд - не, не е в пречиствателната станция, най-малкото поради факта че тя толкова физически не може да поеме.
                  Последно редактирано от sparkybg; 06-11-19, 15:21.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Така де - миналия месец. И после.... И аз живея в блок - ясно ми е.

Просто да ми хвалиш "белите" какви били чистници, не хваща дикиш. ллл

После столичаните в повече си хвърлят кенчета, бутилки, всевъзможни опаковки, празнят си пепелниците на колите в храстите и т.н.
                    В "бяла страна" никъде не съм видял такова чудо като при нас. Говоря за квартали, където живее местно население, а не имигранти. Изхвърлени кашони съм виждал само в задния двор на БГ дипломатически блок ...
                    А и не са само "белите". И при комшиите е по-чисто.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Достатъчно е да спреш на някоя отбивка край пътя да пуснеш една вода. Няма чиста такава, 1 месец и трябва да се превърне в сметище. Дори на нов път или ремонтиран такъв като се почисти след месец вече става на сметище.
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                        Достатъчно е да спреш на някоя отбивка край пътя да пуснеш една вода.
                        Ти пък... Как така ще пикаеш на отбивките... Какъв европеец си, в Европа не пикаят където ги напъне.
                        А и пикочта е солена, а солта както знаем е вредна за всяко едно растение... От твоето пикане където ти скимне не останаха треви и дръвчета покрай пътищата...

Има ли желание-има и начин!

Коментар

А сетете се тая снимка от къде е
                          Прикачени файлове
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            А сетете се тая снимка от къде е
                            На Созопол ми прилича🤓,в ТУРУСТИЧЕСКИЯ сезон
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

Излей и маслото другия път,да са заедно,да не им е скучно
                              BENZBOSS бъди малко по толерантен think green e нещо много странно по нашите ширини и все пак от някъде трябва да се започва.

Баха , масларите събират старото масло не заради природата, а да се отопляват с него през зимата,..пак го дишаме.
                              А по умните го изпращат в русия, където го филтрират , дестилират и ни го връщат в маркова туба ( каквато са имали)

Офф
                              Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Какъв европеец си, в Европа не пикаят където ги напъне.
                              Сериозно,
                              В Италия това го наричат средновековен дух (дъх) , В Англия само допреди няколко стотина години е било съвсем в реда на нещата , в пъба докато точиш бира отгоре, да опущиш шланга от долу. При нас сме строели външни тоалетни и то по далече от кладенеца. Още по зле заради ориенталската култура сме имали градски бани ... ужазз
                              Последно редактирано от biol; 06-11-19, 21:28.

Коментар

Хи хи, няма нужда от Русия, тук си го правим...
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X