Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на диви коне - 2 част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

София, ти май си много в час /особенно с рисаците/..
    Кажи всичко, което си пробвала с коне в ездата - ще съм ти благодарен, а и с теб, май сме влюбени в конюшната...

/от онези нямам див, но си имам друг див, по-скоро "необяздена млада кобилка", в други случаи звучи добре!
    Чувала ли си за ефекта на добре гледания и не натоварван кон след няколко седмици?

Коментар

всеки кон си е различен имат си характери - вярно е, че споделям конската ти любов - само, че аз от доста време не съм стъпвала в конюшня

рисаците се да кажем от кротките буйни коне красиви с големи ноздри,

ами бъди добър с коня си защото съм виждала какво може да направи кон ако се ядоса или изнерви .

Коментар

Благодаря ти за съвета!
        Имах впредвид реални техники, например кордиране,чували с пясък, ластик в трензела и т.н.!
        Коя ти е любимата порода и защо?

Коментар

Конете определено имат характер и много са умни. Ето последната ми кобилка тя е на 10 месеца още с мъх по нея- кучето много я нещо нехаресва но тя го гледа отива до там където му стига синджира и аз гледам отстрани шоу. Погледа го около минута обърна се най спокойно и му забрули едно копито. Вече една седмица щом мине покрай него отива тупва го и то вече се научи като я види да се прави че не я вижда. А аз толкова му обяснявах и по ушите го тупвах но то си бе решило да я лае- но ето вече се научи да не я закача.
          Ако някой има някой съвети как се пази кон от вредни навици /идеи/ да каже че като таз малка съм решил да ми е любимката. От 3 седмици е при мен и доста съм я разглезил но да не прекаля и да си патя след това.
          Малк осе поотклоних ама да си кажа и аз
          ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
          Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
            Благодаря ти за съвета!
            Имах впредвид реални техники, например кордиране,чували с пясък, ластик в трензела и т.н.!
            Коя ти е любимата порода и защо?

не мога да ти дам подобни съвети защото никога не съм се грижила по този начин - чела съм доста неща, но те са си теория

как да ковентирам правилно кордиране след като само веднъж и то от любопитство съм яхвала кон на корд

от малка съм по гърбовете на селските коне и когато отидох да тренирам конен спорт ог практика разбрах, че когато ти казват, че в стремето са само пръстите на краката има защо - иначе се пада крака остава приклещен , малко те влачи коня и чупих някоя костица по стъпалото

по принцип обожавам конете и за мен не е толкова важно дали във вените му тече с години селектирана кръв - а, и когато дойде деня в ккойто ще си купя кон едва ли ще е "със синя кръв"

Коментар

Знаеш ли, много пъти съм се чудил, когато разглеждам коне с някои от моите приятели - професионалисти /аз съм любител/, как различават различните линии, абе гледаш два еднакви коня, а ти казва "не виждаш ли, че тоя е шагия, а оня...."
              Обаче, когато ти изкарат жребец Холщайн - спокоен като сфинкс и го сравниш с кастриран арабски или рисак - дето подскача все едно, че току що е свършила кастрацията и е разбрал какво се е случило - виждаш разликата!

Това за стремето всъщност е най-важното нещо от ездата, също толкова колкото да подхождаш правилно към коня, а не тихо да се промъкнеш зад него!

Веднъж моя човек побутнал с лопатата вратата на бокса, резултата - строшена врата и счупена дръжка на лопатата..

Коментар

Първоначално публикуван от momchil_vasilev
                Конете определено имат характер и много са умни. Ето последната ми кобилка тя е на 10 месеца още с мъх по нея- кучето много я нещо нехаресва но тя го гледа отива до там където му стига синджира и аз гледам отстрани шоу. Погледа го около минута обърна се най спокойно и му забрули едно копито. Вече една седмица щом мине покрай него отива тупва го и то вече се научи като я види да се прави че не я вижда. А аз толкова му обяснявах и по ушите го тупвах но то си бе решило да я лае- но ето вече се научи да не я закача.
                Ако някой има някой съвети как се пази кон от вредни навици /идеи/ да каже че като таз малка съм решил да ми е любимката. От 3 седмици е при мен и доста съм я разглезил но да не прекаля и да си патя след това.
                Малк осе поотклоних ама да си кажа и аз
                Да ти е жива и здрава!
                Слагай и отсега оглавника, англичаните го слагат непосредствено след раждането и му говорят, за да запомни първо оглавника, след това човешкия глас..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                  Знаеш ли, много пъти съм се чудил, когато разглеждам коне с някои от моите приятели - професионалисти /аз съм любител/, как различават различните линии, абе гледаш два еднакви коня, а ти казва "не виждаш ли, че тоя е шагия, а оня...."

професионалистите имат очи за тези разлики, а иначе, ако можеш да си позволиш лукса да прекараш известно време само с коня си ще се убедиш, че доста неща не си забеблязал в него

Коментар

Конете

Ако искате да измислим нещо да приютим дивите коне защото само тези са останали диви

Коментар

Аз съвсем безкористно предожих да ги приютим вече доработвам огражденията- е като няма диви ще са вътре полумитмни- мястото е достатъчно и за 20 коне че и още може да се действа
                      Но явно всичко се отложи ако е останал някой кон де
                      ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
                      Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X