Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на диви коне - 2 част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аватарът започва да прилича на всичко друго ,ама не и на защитник на конете /сещай се кой аватар.
    Та ,аз си мисля че няма такъв кмет дето да откажа/sory за власта ,ама Вие наистина в преговори ли сте или само си говорим ,тука в чат .Volk,благодаря ти за отговора с рифела ,не че се интересувам,просто ми изглеждаше като апликация,но доста сполучлива .
    Поздрав .
    ТОВА Е НАИСТИНА ХУМАННА ИДЕЯ ./Да спасим животните от мангалите./
    B+

Коментар

Първоначално публикуван от didkata_s
      разярена кобилка (сещай се....)
      Кое аватара ли? ..............по скоро се сещам за друго.
      B+

Коментар

Защо ни заключиха темата аз за това ли
        изгорих 20 литра бензин и търчах кото луд
        по оня байр зада снимам и Вальо какъв зор видя
        за да се качи където се бях окопал за да ме извади.
        Не сме направили нищо лошо на конете.
        Това е такава красота, кагато препускат около
        теб земята се тресе.
        https://htftp.offroad-bulgaria.com/buldog/Za%20Volk/

Коментар

Никой не може да заключи конете, може само да ги избие!
          Защото всяко движение на коня излъчва свобода, това го прави различен от магарето!
          Магарета и катъри /както и хора от този вид / по света има много, но никой не плаща луди пари за тях!

Виж за кон се дава, защото е свободен, дори и под седлото, но това го знаят само хората, които разбират за какво става въпрос!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
            Никой не може да заключи конете, може само да ги избие!
            Защото всяко движение на коня излъчва свобода, това го прави различен от магарето!
            Магарета и катъри /както и хора от този вид / по света има много, но никой не плаща луди пари за тях!

Виж за кон се дава, защото е свободен, дори и под седлото, но това го знаят само хората, които разбират за какво става въпрос!
            Нито аз нито когото и да било бяхме там за да навредим
            на конете.

Коментар

От два дни не съм бил при тях, утре ще се кача - да видим какво става с "Дивака" - така съм кръстил жребчето, дето ще стане моя четвърти кон, баща му може и да си запази свободата - освен ако не надуша че го готвят за луканка...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                От два дни не съм бил при тях, утре ще се кача - да видим какво става с "Дивака" - така съм кръстил жребчето, дето ще стане моя четвърти кон, баща му може и да си запази свободата - освен ако не надуша че го готвят за луканка...
                Този път идвам и аз.

Коментар

Така, много нова иформация..

Конете наистина са същите, които са пуснати 70 те години /както каза преди време Хънтъра/ , напълно диви са и никой освен някогашното ТКЗС няма претенции към тях!

Конете в района са точно 14 плюс жребчето, вече са локализирани и изучени - 4 броя много дърти, един много як жребец - белия, няколко кобили и няколко слаби жребци.
                  Има един пубертет на две години, това е!

Горската стража и хижарите не вярваха, че още са оцелели, докато не им показах филма...

Миналата година сурия баровски джипове заедно със селяни от село Врачеш и няколко други са ги оградили и са избили с карабини около 20 бройки - баровците за кеф, местните за луканки /бъркали ги със свинско/..

От зор оцелелите коне са се заврели в коридорите на хижа Мургаш, скупчили са се отпред и са отървали куршума!

Имало е две жребчета, не са изкарали зимата защото са ги разкъсали вълци, черепа на едното го намерих и е сниман в нашия клип!
                  Бялата кобила също го е отнесла - бутовете и са целите в белези.

Това е новото, филми има , утре дано булдога успее да качи нещо!

Коментар

Още две неща - наистина някога са били към 150 бройки, а сега се сещам че може пубертета всъщност да е второто жребче от миналата година, възможно е да е оцелял!
                    Щом укрепне Дивака /вече е на седмица/, мисля да го прибера, някой счита ли че това ще бъде мръсна акция?!

Коментар

да гърмиш по кфото и да е за кеф е мръсна акция, камо ли по коне... въобще как може да се ядът КОНЕ!?

на тази възраст жребчето няма ли да се нуждае от майка, и ако може и без, не е ли по-адекватно все пак да се вземат и 2-те животни заедно?

Коментар

Не, Насов!
                        Има момент в който може жребчето да бъде взето от майката /не по-късно и не по-рано/!
                        Ако има повече от един силни жребци в табуна е почти сигурно че ще го убият, за да се разгони кобилата, ама тия неща са по-специфични, може да не ги възприемеш..........

Жребчето което мисля да взема съм убеден, че ще бъде "последния мохикан" от феномена, отказах се от белия, защото знам че ако го взема, табуна ще е обречен, /не заради Дидката/..

Всъщност истината е че табуна /14 коня/ е напълно обречен, още една зима и край! Там си има вълци, забелязва се генна мутация и т.н., тези кончета са на доизживяване..........

Коментар

за конете

....Volk ,проучих тази тема за конете и стигнах до следното: в България няма безстопанствени неща...КОНЕТЕ НЕ СА ДИВИ!!!! имат си собственик и тези с джиповете дето са гърмели миналата неделя не са стреляли по конете а са ги охранявяли от група цигани тръгнали да ловят коне...информацията е проверена..конете са собственост на човек от село Батулия
                          ------------------------------------
                          тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Подай повече инфо, имай впредвид ,че има още един - по-голям табун, който се върти около сечището на село Ябланица - около 50 коня, води ги айгър, дето усеща човек от километри и ги крие в гората!
                            Бивши коне на дървосекачи!

За тези около върха, много се съмнявам, но ако ме насочиш към този собственик, ощи утре ще се видя с него!

Коментар

Няма никакъв собственик! Преди време за същите коне имаше филм по БНТ, оттам и знам историята на тези коне. Пуснати са свободно и вече отдавна са диви. Ако ли пък случайно имат собственик то при такова безхаберие най-малкото което може да му се случи е да му се отнемат принудително... Защото, ако оставя една столевка на улицата без даже и надпис, че е моя дали ще съм и собственик дълго време?
                              VPetrov.photography

Коментар

А тия разкази, как дузина баровски джипове изведнъж чули, че няколко циганина се въртят в гората около подивели коне, събрали се моментално и се оказали за нула време в гората с карабини с вариооптика, не ми се връзват!

Но ми се връзва това което каза хижаря - едните стрелят и гонят, другите разфасоват труповете и влачат бутовете! Затова Хънтъра говори за скелети без задни крака..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X