Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на диви коне - 2 част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лов на диви коне - 2 част

Хънтър, добре си подушил, но 14 коня правят едно количество пресни фъшкии на ден, 100 коня правят друго!

ТАМ НЯМА ДРУГИ ДИВИ КОНЕ ОСВЕН ТЕЗИ 14 ПАРЧЕТА!

Ако Булдога удари едно рамо ще видите жребче - български мустанг на възраст едно денонощие!

Тази тема е предназначена да анализира феномена, да обсъдим кое е вярното решение, напълно възможно е скоро да няма такова нещо, /още повече че влизаме в Европа, а там дивото е проблем, а не ценност и са се постарали да го ликвидират!/

Коментар

Ба си,бех написал цял трактат като отговор на Насов и аха да го
      изпратя и темата заключена.Нищо де-с две думи:Държавата я отпиши
      нема такова нещо.С мангалите ще се оправим,но с местните не.
      От 5 села ако попиташ конете са техни щото преди 40г.ги били пуснали
      по гората.Не че тогава всичко беше вТКЗС-то.Ама.....Ако се разшумим
      много най вероятно да докараме още мераклии за мръвки.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Насов написа:
        о'к де ти убуу ще спасиш няколко, ама няма ли как да ги запазим в дивото без да ги избият... жалко ще е...

Хънтъра - Неделята която мина бях там,говорих с едни местни и знаеш ли
        къв беше лафа:"На некой като му требе месо ги гони у дерето
        и с пушката...".Ако имаш и най-малка идея как да ги запазим
        ДАВАЙ Я!

Идеята е съвършенна, но неосъществима..
        Иначе гледката е впечатляваща....

Ще ги опукат, стоят на 250-300 метра, за нормална карабина е шега-разстояние, Хънтър, когато извадих статива на камерата хукнаха, познай за какво са го помислили..

Иначе, вече ги знам и къде пасат и къде спят и къде ще тръгнат ако ги подкараме...

Коментар

Абе имам на село едни 100-тина дка.гора но как се огражда и охранява това нещо Пък и като ревнат някои че пак
          ги вземаме и затваряме...мани
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Пак стигме до един извод...

Внимавай , Венци ще заключи темата ако си говорим двама-трима, чакай да влезе ново мнение и тогава отговаряй!

Бъди бдителен и не допускай своеволности!

"Ть записалсья добровольцем?!"

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
              Абе имам на село едни 100-тина дка.гора но как се огражда и охранява това нещо Пък и като ревнат някои че пак
              ги вземаме и затваряме...мани
              В кое село .....онова ли?!

Коментар

се нещо тряа може се направи. ако не можем да убедим месните, тряа сменим меснтоста, даам...

Коментар

Хващаме се всички мераклии аз имам място за ограждане някоко пъти по 100 декара и си ги отглеждаме като собственноост на форума- само дето за ограждането повече сили ще отнеме от хващането ми се струва.
                  Хем ще са като на свобода хем няма никой да ги закача.
                  ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
                  Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

Цитирам днешен разговор :

въпрос - ваши ли са конете?

отговор- е па знам ли, от наши коне са се развъдили? Може да сме ги пуснали и преди сто години, ама са били от нашето село!

въпрос - за какво са ви, за какво ги ползвате?

отговор - е па за месо, за какво друго че биеш път у гората, кой иска месо - ходи и си гърми!

Всъщност местните хора не са виновни с нищо, защото не се хранят от Била и Метро..
                    В същото време е много интересно да се наблюдават в естествени условия, но мен ме притеснява рязкото намаляване на бройката!
                    Затова ще се разберем със "собствениците" на конете, ще предупредим официалните власти /ще дарим на кметството примерно лампи за улично осветление/ и ще си направим няколкодневно родео, с хващане в загон, укротяване и транспортиране на няколко бройки!

Коментар

ако не ти бяха подшушнали нямаше да се сетиш нали

Коментар

Още не съм говорил с кметсвото, но знам че няма село което да не иска улични лампи!
                        Кой и какво ми е подшушвал, че нещо не разбрах...

/жребчето на вкус си е жива сърна, още не знаят за него.../

Коментар

Абе той Томи/кмета/е печен но ти не познаваш твърдоглави шопи
                          като тези там.Само тръгне ли данданията глей кво става.

Коментар

/жребчето на вкус си е жива сърна, още не знаят за него.../
                            знаят.......знаят повече хора от колкото си мислите

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
                              Абе той Томи/кмета/е печен но ти не познаваш твърдоглави шопи
                              като тези там.Само тръгне ли данданията глей кво става.
                              Пусни ми на л.с. името на селото, да видим дали съвпада с моята информация!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X