Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Така или иначе до момента съм съгласен с всички(без едно)мнения,но това ,което и този път не ми харесва,че всички само пишат,особено най-запалените .Аз очаквам винаги едно и също,ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДЕЙНОСТ.Ама НЕ.Само писане и кавги разбира се,хули и нищо.

Когато аз защитавам някого или някаква идея,мисля не само как да го представя на широката общественост,ами начина по който да го представя,с готов план за реакция.Целта е да може тази тема да не умре,като повечето,а да се развие и реализира.

Имаме едно момиче,което е възмутено...и толкоз,това ли е края?
    Моля авторката да предложи нещо,например да предложим законодателни промени,които да са ефективни и народните представители да ги внесат по комисиите,или например всички 20 500 членове на този форум да съберем по 100 лв. и със събраните 2 млн.лв да купим част от земята и да я дарим на фондация "Офроуд общество", регистрирана за целта с условие фондацията да няма право да се разпорежда с тази земя,а да се използва единствено в полза роду,а не да питаме собственика с какви очи ще гледа внуците си...как ще извади "парички" с помощта на 3 кончета,и да обясняваме че върху нива не може да има канализация.Може разбира се половината ни Държава го доказва.

Тези две идеи на повечето от Вас ще се сторят трудни и дори невъзможни.Да трудни са ,но не са невъзможни.Ако пък автора на темата се сети за друг начин,нека ни обедини около идеята и да я реализираме.

Ако обаче не го направи,резултата ще бъде още една нереализирана мечта ,още няколко зелени или червени точки и още няколко похвали или обиди чрез лично съобщение от анонимен.

И на последно място да отговоря на Андро:Харесва ми пич и съм направил доста неща за да е по-хубаво и зелено...и в момента правя.Ако ти е интересно с удоволствие ще те поканя да се запознаем и да ти представя ниовия ни проект в полза на обществото.Преди седмица 52-ма души учредихме много интересна организация.
    Последно редактирано от adwokat; 10-06-08, 15:30.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Драги Адвокат.
      Четейки горните ви постове у мен остава впечатлението,че са ви по-мили шепа строители и реститути, готови да покрият Иракли с хотели и къщи за заможни люде,от колкото бъдещето на природата в България.
      Дано не съм прав!
      Не забравяйте,че точно с помоща на юристите във власта бе сменен статута на много защитени територий.
      Стореното е факт!
      Резервата се унищожава!
      Бетона се лее!
      Думите са излишни.Абсурдно е да се говори за ощетени собственици и накарнени права,защото примери за несправедливост бол!
      Например-реститутите от краините квартали на София- Дървеница,Младост и Студентски град(наречени ливадни босове),продадоха ниви за милиони,чиято инфра структура е платена от нашите родители.
      Някой да им е поискал пари?
      Всички ние плащаме за тяхното благополучие!
      Случая с Иракли не е различен,само цената е твърде висока.
      Надявам се,че не приемате казаното от мен като обида.
      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
        Драги Адвокат.
        Четейки горните ви постове у мен остава впечатлението,че са ви по-мили шепа строители и реститути, готови да покрият Иракли с хотели и къщи за заможни люде,от колкото бъдещето на природата в България.
        Дано не съм прав!
        Не забравяйте,че точно с помоща на юристите във власта бе сменен статута на много защитени територий.
        Стореното е факт!
        Резервата се унищожава!
        Бетона се лее!
        Думите са излишни.Абсурдно е да се говори за ощетени собственици и накарнени права,защото примери за несправедливост бол!
        Например-реститутите от краините квартали на София- Дървеница,Младост и Студентски град(наречени ливадни босове),продадоха ниви за милиони,чиято инфра структура е платена от нашите родители.
        Някой да им е поискал пари?
        Всички ние плащаме за тяхното благополучие!
        Случая с Иракли не е различен,само цената е твърде висока.
        Надявам се,че не приемате казаното от мен като обида.
        Уважаеми,колега.Явно не сте прочели всичко което съм написал,или пък не сте ме разбрал.
        Ако някой даде птредложение как да се помогне,ще помагам,с повече писане по темата едва ли бих бил полезен.Успех.

ПП:Това дето адвокатите са виновни за всичко,си го знам.
        Последно редактирано от adwokat; 10-06-08, 19:19.
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение

И на последно място да отговоря на Андро:Харесва ми пич и съм направил доста неща за да е по-хубаво и зелено...и в момента правя.Ако ти е интересно с удоволствие ще те поканя да се запознаем и да ти представя ниовия ни проект в полза на обществото.Преди седмица 52-ма души учредихме много интересна организация.
          Не се познаваме, няма ти никъде името и затова се обърнах приятелски с Пич. Като казах дебел задник, имах предвид корумпиран такъв. Който се разпознава и се обижда си е негов проблем.
          Виж какво, преди да почна да пиша прочетох почти целия форум. Направи ми впечетление на свестен тип, все още смятам така и те уважавам. Предполагам така мислят повечето хора тук.
          За Иракли и за София обаче грешиш, или не си искрен.
          Адвокат си, умен мъж си, помисли още един път.

Коментар

ПП:Това дето адвокатите са виновни за всичко,си го знам.
            Хиляда адвокати на морското дъно.......
            П.П.
            Гложди ме една тънка мисъл,че си правиш малък експеримент.Така ли е?
            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

...Аз очаквам винаги едно и също,ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДЕЙНОСТ.... начина по който да го представя,с готов план за реакция...Моля авторката да предложи нещо,например да предложим законодателни промени,които да са ефективни и народните представители да ги внесат по комисиите,или например всички 20 500 членове на този форум да съберем по 100 лв. и със събраните 2 млн.лв да купим част от земята и да я дарим на фондация "Офроуд общество", регистрирана за целта с условие фондацията да няма право да се разпорежда с тази земя,а да се използва единствено в полза роду,а не да питаме собственика с какви очи ще гледа внуците си...как ще извади "парички" с помощта на 3 кончета...
              Варианти ..
              1. Искане(предложение - молба - както трябва да се формулира точно) - тази зона - Иракли и нос Емине да се обявят за резерват, поради общественият интерес към запазване на природната местност от унищожение - Да се спаси Ком-Емине, срещата на стара планина с морето. Да се забрани строителството.
              Държавата да овъзмезди собствениците на имоти в района (както, когато се правят замени при промяна в пътната инфраструктура - примерно, но в името на природата), и той да се превърне в резерват. Строежите недоразумения да се заровят и да се даде възможност на растителноста да се възстанови - реката, лонгозите (хабитата на местните видове голяма част от които на изчезване).

2. Да се стимулират местните собственици да запазят земите си , като им се разреши да развиват приключенски туризъм в региона, комбиниран със стриктно следене за незамърсяване на околната среда (нощувки в обзор или близките села, а и доста групи от Слънчев Бряг с радост биха избягали от почивка там, всъщност хотелиерите сами ще търсят местността) в рамките на допустимите дейности в местности обявени за резерват..
              ( Да им се даде възможност да се препитават от земите си, тъй като са на зор за пари и се чудят как да ги продадат(земите))
              Превръщане на зоната в атрактивен природен кът - посредством развитие на концепция свързана с името Иракли (отваря се гръцката Митология на похода на Аргонавтите в търсенето на Златното руно и се фантазира на воля) или миналото на местността.
              - Езда -на местни породи коне из местността (работата за 3те кончета) или по маршрути - Иракли - Емине, или към хижи по маршрута Ком - Емине.
              - Разходки с тракийски колесници.
              - Стрелба с лъкът на Херкулес..
              - Дърпане на въже - или използване на зоната за практика на тим-билдинг мероприятия.
              - Бодиарт фестивали.
              - За туристите би било невероятно преживяване да наблюдават оран с биволи, или вършитба с диканя (вместо да гледат ралото и диканята или чекръка изложени в механите!!!, наред с окачените по стените чергички)- и елементи от бита и културата на България .- това ни е ценното - природата, историята , фолклорът и бита - хотели си имат във всички държави - нека запазим това което ни прави уникални за да не се бетонираме до шия и да ни забравят.
              - Разходки с кораба Арго (специално построен) край брега - гребане с греблата на галерата подобно на Аргонавтите..
              - Орфееви празници - акустични концерти - само с китара..
              - Състезания с пясъчни шейни теглени от коне - уникално не-практикувано никъде спортно-зрелищно мероприятие.
              - Ежегоден празник на Иракли
              --- Цяла една концепция за развитие на района и запазване на природата.
              * При недоволство от Гръцка страна, че се използват техни герои - да не са ги пращали по нашите земи да вършат подвизи ...
              3. Превръщане на зоната в Къмпинг. Отново при строг контрол за незамърсяване на околната среда.
              4. Искане за запазване на Природата в цяла България (Не е само Иракли) .
              Не е ли по-добре хубавото ново строителство да е на мястото на старите панелки, които вече за нищо не стават?
              Не е ли по-добре селата да се върнат към живот, а не всичко живо да се изнася към градовете - те да се препълват и разрастват а селата да пустеят ограбвани?

Извинете ме, ако предложенията ми не са добре подредени и формулирани по най-добрият начин, но мисля че идеята се хваща!
              Надявам се на вашите мнения и предложения. Какво по-добро може да се предложи и направи. И най- важното Как?
              Последно редактирано от iai-bg; 11-06-08, 13:56. Причина: Допъннение
              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Някак темата замря , а имаше разпалени участници, мнения граничещи с обиди, имаше и интерес към варианти за правене на нещо по въпроса. Предложих няколко варианта, и нищо ?

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                  Някак темата замря , а имаше разпалени участници, мнения граничещи с обиди, имаше и интерес към варианти за правене на нещо по въпроса. Предложих няколко варианта, и нищо ?
                  За мен, Иракли е изпуснато място. Много е късно за каквито и да било законодателни предложения. Трябва да се изчака естествения развой на нещата, строежи , бетони, фалити , разруха , ограбване и може би някога в бъдеще - почистване на местноста от бетонни отломки.
                  Прочее, оглеждайте се за места, които, все още са недокоснати от алчното предприемачество, даже още не им е хрумнало, и е вероятно там да успеем.
                  Трябва да се изясни има ли процедура и каква е тя за вкарване на природни обекти в " Натура 2000 " или други природозащитни програми.
                  Също така, не е лошо да се обмисли някакъв проектозакон, за Неизползувани жилищни фондове в " КУРОРТНИ КОМПЛЕКСИ"

Например, съвсем резонно би прозвучало искане, за закон, който да постановява, по високи данъци и такси за собствениците на жилища в Курортен комплекс. По високи данъци в пъти.
                  Така и така се влагат значително повече средства в инфраструктура, от държавата, а и някой ден след естественото отмиране на тези обекти, държавата, ще трябва да се погрижи за връщането на екологичното равновесие.
                  Защото сега в Банско настроиха безумия и всико е FOR SALE ! Ама няма .... купувачи. И когато фалират малоумниците след 10 тина години, кой ще им замете осраната природа?
                  А кой ще им покрие, невъзвращаемите кредити ?
                  Бабите и дядовците с немощните си пенсийки - ето кой.

Та защо да не ускорим фалита на тези кретени - питам аз ?

Такъв закон - за по високи данъци в курортните местности , с радост ще се приеме и от държавната крАдминистрация и от дУпетатите, защото ще им се привиди нова ЛАПАНИЦА, тъй че ще ни подкрепят с две ръце / шепи / .
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Темата ще замира все повече, защото в Иракли няма какво да се случи - там е решено и ще се строй.
                    Може да си говорим само разни принципни и наивни неща, от който ефект няма.............

Коментар

Проблема е много разностранен и нееднозначен.

Да Иракли трябва да се запази ( и не само Иракли). Но никой няма желание за такова нещо. Държава няма защото влизат парички от туристи и данъци. Местните защото си продават изоставените ниви все едно, че на в Монте Карло. Хотилиери защото си мислят, че ще спечелят. Общината, защото осигурява работни места и защото взема рушвети. И изведнъж хората, които искат да се запазят такива места стават малцинство.
                      До колкото това дали туристите биха избягали от Слънчев бряг, за да отидат на зелено или еко туризъм- това го забравете. ТЕ ИСКАТ да са в Слъчнев Бряг с заведенията и купона. На мен такъв вид почивка не ми харесва, на голяма част от идващите насам към морето - да.
                      В момента сторежите са спряни, неясно докога, но Иракли вече няма да е същия. Така е и със Силистар, така е и с Болата и ..... Въобще примери много.
                      Следващото място към което ще тръгнат багерите е Камчийски пясъци.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

И за Карадере съм чувал, че има проект
                        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Мария, аз казах каквото мисля. Подкрепям проектите и идеите които имаш.
                          Готов съм да застана зад всяка разумна инициатива по въпроса.

Коментар

За Камчийският проект - предостатъчно пише на сайта на община Аврен. Боулинг, голф, хипермаркет, хотел, помощ от Руско кметство ... Имаме си Община на атрактивно място - дай да я разработим първо със съвместни проекти - понеже нямаме опит, а после сами ще си я "дооправим"
                            http://www.avren.org/

Коментар

За Камчийският проект - предостатъчно пише на сайта на община Аврен. Боулинг, голф, хипермаркет, хотел, помощ от Руско кметство ... Имаме си Община на атрактивно място - дай да я разработим първо със съвместни проекти - понеже нямаме опит, а после сами ще си я "дооправим"
                              http://www.avren.org/

Tова с Правителството на град Москва е друго нещо. В интерес на истината руснаците не са съборили ( до момента) нито едно дърво и само са ремонтирали стари неща. Пък и разрухата в комплекс Камчия е такава, че всеки ремонт е добре дошъл.
                              Думата ми беше не за Камчия, а за Камчийски пясъци. Това е може би най-дългия плаж по нашето Черноморие. Невероятно е красиво.
                              За Карадере нещо нещата затихнаха. Явно се отказаха, защото е доста проблемно за строителство.
                              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                              NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Аз незнам тука за кви туристи се заговори като булшинството от туристите са някакви западни(нали) пенсионери които са си платили всичко предварително "all inclusive" и да им се изтиска нещо от джоба и да влезе в този на местното население ще е цело приключение.
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X