Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: До: Кара Дере и Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Това е планът... Трябва ли да го харесаме?

http://www.fosterandpartners.com/pro...0/default.aspx Ето още подробности ... В момента е последната седмица за обществено обсъждане на случващото се с Кара Дере...
    http://www.karadere.info/action/14june2011
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

• От: До: Кара Дере и Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Има един параметър за застрояване - Кинт. Показва съотношението между разгърната застроена площ и квадратурата на парцела. В Гърция се строи с Кинт 0.1 до 0.3, а в България курортите се застрояват с кинт 2. Не може единия собственик на парцел да построи хотел на пет етажа, съседът му да не строи защото няма природа.

Коментар

• От: Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Абе, "Кинт", лев, евро са си параметри. Но да не пипат Иракли и Кара дере. Да останат поне 2-3 местности по морето диви, без да са нацвъкани от поредния пояс празни, непродаваеми бетонни кутийки.
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

• От: До: Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
          И понеже казвате, че темата е позамряла ще ви дам един пресен пример
          Пътувайки командировка, а аз пътувам често си викам дай да спра да се изкъпя на Иракли, хем да видя има ли нещо ново.
          И познайте кво заварих - две коли с Бургаска регистрация, пълни с дебели лелки и внучета си правят купон.
          Аааа ква е тая джанка тука я да си наберем за в къщи по малко - иде реч за дърво което е в оградената територия на метереолозите.
          Я да видим тая оградка колко е здрава и мое ли да ни издържи.
          Я да видим тея снаксове дет ги купихме вкусни ли са.
          Къде да ги оставим - фърлете ги тука ТЕ ще ги преберат.
          И това всичко се случва делничен ден, представям си уйкенда...
          Е те това е картинката реално драги ми съфорумци.
          И ако питате мен аз нямам нищо против това да спре.
          Ние тук си пишем колко сме чисти и загрижени за природата а кво става?
          Та това нещо може да спре само ако има някой загрижен за тази кауза - собственика.
          Аз повтарям горния си пост - ако се направят хотели там бих се възползвал и почивал на това място.
          Друг е въпроса че се строят апартаменти а не хотели.
          Трябва веднъж завинаги да се направи разлика между тези две инвестиции.
          Който не го разбира го повтарям - строи се за 500 а се продава за 2000
          Затуй дайте да се строят апартаменти - правиш - вземаш си парите и чао чиста работа.
          Е те това е проблема.
          Когато обаче един собственик на земя или предприемач реши да построи хотел той си прави сметка как ще го пълни с туристи и какви условия ще им предложи.
          Напълно съм съгласен с колегата, че проблема не е толко в бетона. Мърсотията, масиранато човещко присъствие гарнирано с простотия и шума са основните проблеми.
          Масовите мероприятия от рода на http://www.facebook.com/event.php?eid=157726804298037 съсипват много повече защитените местности. Жалко е че тези мероприятия се организират уж от природозащитници.

Коментар

Господа "природозащитниците" като спретнат един панаир с участието на три-четири хиляди човека те ти една защитена местност. Ще стане по-зле от крайбрежната улица на Слънчев Бряг. Печелят си от Беглика Фест сега и на Иракли. "Представлението се случва като подгряващо събитие на Беглика фест (19-21.08.2011, http://fest.beglika.org/)"

Коментар

Когато някой инвестира(независимо дали е бетон на Иракли) той очаква да получи някаква печалба от това. Което означава че малко или много ще се грижи за територията на своята инвестиция. Господа "природозащитниците" спрятат панаир, който унищожава природата, прибират си печалбата и дим да ги няма. Това се случва за четвърта поредна година на Беглика, а сега и на Иракли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X