Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Промяна в размера.

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Иракли е "пренесено" име от Ираклион - столицата на о.Крит.(Търся да има връзка с Херакъл -Хераклион.) ...
    Историците също правят паралел с Херакъл. Аргонавтите са плавали покрай нашите брегове в търсенето на златното руно, а нищо чудно и някой друг подвиг да се е случил по нашите земи..
    Последно редактирано от iai-bg; 06-06-08, 09:42.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Относно боклуците - Винаги съм имала място в раницата си или в колата си за всички отпадъци които съм взела със себе си (под формата на храна и опаковки) и на отиване и на връщане, когато отивам сред природата. Замърсяването на природата е отвратително, но е напълно ясно, че тези които го правят живеят заедно с нас в тази държава.
      За промените в пейзажа - приемам го само и единствено в случай като Холандия - направи от морето земя и си решавай как да изглежда, сади дървета където си искаш - а не да ги режеш където си искаш и да променяш пейзаж, който би трябвало да си остане резерват и защитена територия.
      При всеки по обилен дъжд множество автомобили са отсъмвали завлечени в морето, тъй като местността е водосборен басейн, а от водата по-голяма сила няма. Издълбаното корито на реката и отсечените дървета няма да решат въпроса, а да се напълни с курортисти мястото за целият сезон си е капан за инциденти.

Коментар

Много се извинявам, обаче това са си частни земи и хората могат да си правят каквото си поискат там!

Аз цял живот съм ходил само на каравана или палатка, в момента по нашето море остана само Градина, който не му харесва - Гърция или Турция. Това е . Няма смисъл да се мрънка.

Хората са си собственици на земата и си правят каквото си поискат. И са прави. Става въпрос за пари........

Другия вариянт е държавата да плати земята на хората на ПАЗАРНИ цени и да запази резервата..............
        Последно редактирано от mistral; 07-06-08, 11:41.

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
          Всички страни развиващи туризъм са имали по един такъв пример.
          Затова в Испания в момента взривяват хотели и залесяват здраво.
          Пазара ще се насити и нещата ще си дойдат на местата.
          Но иска време.
          Аз знам, че испанци са идвали тук и на конференции са предупреждавали българите да не правят грешката с прекомерното застрояване но кой си е взел поука се вижда.

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
          Другия вариянт е държавата да плати земята на хората на ПАЗАРНИ цени и да запази резервата..............
          Ами то така се прави в цивилизованите страни...По същия начин се отчуждават земи за строителство на пътища...Какво пречи и тук да стане по този начин...

Коментар

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
            Много се извинявам, обаче това са си частни земи и хората могат да си правят каквото си поискат там!

Аз цял живот съм ходил само на каравана или палатка, в момента по нашето море остана само Градина, който не му харесва - Гърция или Турция. Това е . Няма смисъл да се мрънка.

Хората са си собственици на земата и си правят каквото си поискат. И са прави. Става въпрос за пари........

Уважаеми колега, тезата че всеки може да прави каквото си желае на собствената си земя е подходяща само за реч пред събрание на анархисти... Не може в едно общество всеки да прави каквото си ще... Или другояче казано свободата на всеки се ограничава от свободата на другите... Защо когато искате да построите нещо задължително се вземат съответните архитектурни разрешения, правят се проекти и прочие... Защо в закона е записано че плажовете са само и изключително държавна територия която не може да се застроява... Защо например собствените на гори не могат просто ей така да си ги изсекат - нали са си техни... Правото на собственост и неговото упражняване се ограничава от всякакви законови изисквания... И ако случайно законът се прилагаше с пълната му сила повярвайте ми бетонните гета нямаше да ги има... и тези в градовете и тези по морето и планината...
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Уважаеми колега, тезата че всеки може да прави каквото си желае на собствената си земя е подходяща само за реч пред събрание на анархисти... Не може в едно общество всеки да прави каквото си ще... Или другояче казано свободата на всеки се ограничава от свободата на другите... Защо когато искате да построите нещо задължително се вземат съответните архитектурни разрешения, правят се проекти и прочие... Защо в закона е записано че плажовете са само и изключително държавна територия която не може да се застроява... Защо например собствените на гори не могат просто ей така да си ги изсекат - нали са си техни... Правото на собственост и неговото упражняване се ограничава от всякакви законови изисквания... И ако случайно законът се прилагаше с пълната му сила повярвайте ми бетонните гета нямаше да ги има... и тези в градовете и тези по морето и планината...
              Що пък да не си секат горите както искат - я виж Царя кво прави в Чам-Кория ....
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Силно се съмнявам, че за строежите там липсват разрешителни.

Коментар

Факт е, че строежите там започнаха миналата година без всички необходими разрешителни , за да се избърза преди влизането в сила на натура 2000 и местността да си остане резерват.
                  Има строежи = Няма резерват - проста сметка.
                  Ако всичко им беше наред - нямаше тихомълком да си изнесат фадромата още в началото на протеста... видях го с очите си.
                  Всички са чували как за "почистване на речно корито" са изсичани здрави дървета и на 100тина метра около река - само за да се "набере" повече дървен материал.
                  Тук обаче, мероприятието е извършено за да отговаря пейзажа на рекламният материал за продажба "на зелено" и за да има гледка към моренцето..
                  Ако не вярвате - вижте проекта... за бъдещото село ...
                  http://www.swissproperties.net/

Коментар

На тези, който ми напраскаха червените точки ще кажа, че съм бил и в Гърция, и в Турция, и къде ли не, но тук не става въпрос за това......

Коментар

За да бъде във възход едно общество, мислещите хора трябва да са или болшинство, или бидейки малко, да са облечени във власт. В България не се наблюдава нито едно от двете - напротив - мислещите хора живеят в свят не по-голям от общество от няколко човека и използват умението си да мислят, за да си доставят удоволствията въпреки обстоятелствата. Иракли е функция на това. Ценното беше природата - унищожена е. Плажът е скучен - запазен е. Всичко, построено там, ще бъде скучно и прозаично, както навсякъде по бетонното ни Черноморие. Няма за какво да се хленчи. Приемайки обстоятелството, че поради гореизброените причини, България е смъртник в агония и няма сила, която да накара нацията ни да използва акъла си, отдавна съм възприел идеята, че ще летувам на море в Турция или Гърция. От 29 години съм заклет къмпингджия, помня к-г Арапя от времето, преди доста съфорумци да са родени и не изпитвам никаква тъга за Черноморието. Нация като нашата си заслужава всичко, което и се случва, барабар с лихвите.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                        За да бъде във възход едно общество, мислещите хора трябва да са или болшинство, или бидейки малко, да са облечени във власт. В България не се наблюдава нито едно от двете - напротив - мислещите хора живеят в свят не по-голям от общество от няколко човека и използват умението си да мислят, за да си доставят удоволствията въпреки обстоятелствата. Иракли е функция на това. Ценното беше природата - унищожена е. Плажът е скучен - запазен е. Всичко, построено там, ще бъде скучно и прозаично, както навсякъде по бетонното ни Черноморие. Няма за какво да се хленчи. Приемайки обстоятелството, че поради гореизброените причини, България е смъртник в агония и няма сила, която да накара нацията ни да използва акъла си, отдавна съм възприел идеята, че ще летувам на море в Турция или Гърция. От 29 години съм заклет къмпингджия, помня к-г Арапя от времето, преди доста съфорумци да са родени и не изпитвам никаква тъга за Черноморието. Нация като нашата си заслужава всичко, което и се случва, барабар с лихвите.

+100

Коментар

+100
                          Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Истината за мене е че така наречените ходещи на иракли "хипари и подобни" положиха основите на кочината която в момента се заформя там - при положение че това е защитена територия е изключено там да се строи но също така е изключено да се къмпингува пали огън етц.

Ясно беше че това рано или късно ще привлече вниманието на "бизнесмените".
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Истината за мене е че така наречените ходещи на иракли "хипари и подобни" положиха основите на кочината...
                              Посещавал съм Иракли от края на 70-те до началото на 90-те, но въпреки "диво" къмпингуващите там, въпреки паленето на огньове на границата между плажа и гората, мястото винаги се е поддържало чисто, именно от хипарите и тем подобни посетители на Иракли... Виждал съм същите тези хипари, в началото на сезона, старателно да събират дори отпадъците изхвълени от морските вълни...
                              ... Нация като нашата си заслужава всичко, което и се случва, барабар с лихвите.
                              Явно във форума има доста от вашата нация, съдейки по цитиране на мнението с добавка, нищо не означаващото +100... Надявам се, че има и доста от нашата нация, която за разлика от вашата, не заслужава случващото и се!
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Нямам нищо против ходещите на палатка на иракли нито пък твърдя че са правили кочина не са чистили или нещо подобно - просто мнението ми е че нещата в този формат неибежно щяха да стигнат до сегашното положение. Просто ако някой ходи и прави нещо някъде където е "забранено" и не му се прави проблем затова ще дойдат и "добре облечените" и ще се възползват рано или късно от положението.
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X