Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Снимките умишлено да големи , моля да ме извините за това, също моле и да не ги намалявате!

Там където сега е голо, преди имаше дървета (дом на множество защитени видове птици и животни) около коритото на реката, "Почистени" за да не закриват гледката на туристите и за да отговаря ландшафта на рекламният проект.

Защитена местност - защитена от естественото си състояние!

В очакване на чадърите и КУРОрттистите...

В очакване на лодките и водните колела ....

Дърветата пречат - дърветата ги нама!!! Гледката е добра! А къде са хотелите ? - Не се притезнявайте , строят се в момента. Ще има за всички !!!

Ето - здрави основи - здрави хотели. Добре ще се захванат, ще пуснат корени, а догодина ще дадат плод! Естествено че ще се размножат добре - породата е гарантирана, с отлични застроителни качества.

Някой да не се обърка че това е природна местност ! Ясно е написано КУРОРТНА ЗОНА - за да няма съмнения (Нищо че не е населено място, няма пречиствателна станция, няма канализация - ЩЕ ИМА!). Точка 3 и точка 5 се спазват стриктно! Специални ТИХИ багери(защитен вид) ровят тихичко...
    И за да не си ПОМИСЛИШ , Че Можеш и Ти да се Любуваш на Това Място Точка 1 Ти пояснява че то вече не е за ТЕБЕ!!!
    Пожелаваме ви приятен престой...

Извинете че Ви развалих настроението..
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

До: Иракли - Природна местност се превръща в курортна зона!!!

Скоро ще има табела:
    Вход само срещу членска карта!
    За еколози и кучета забранено!

Убиват и последните хубави местенца!
    Жалко!
    Някога,ще разказваме на децата си каква природа е имало в България,ще показваме снимки и ще се молим, да не ни пикаят на гробовете.Защото го заслужаваме!
    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Хубаво за снимките, но само да предупредя, че това си е основно за теб. Не очаквай много хора да прочетат писаното, освен силно заинтересувани, които и без това го знаят, ако има се налага да скролират на всеки ред на ляво, на дясно... Когато човек иска да привлече обществен интерес, трябва да се съобразява и с това как поднася информацията.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
        Скоро ще има табела:
        Вход само срещу членска карта!
        По скоро "Вход за платежоспособни гости на Курорта"

Коментар

Добра тема, бих участвал в нея, но след "разглеждането" на снимките някакси загубих мерак. И това заради огромните снимки. Считам го за неуважение към евентуалните читатели на темата. Жалко.

Коментар

Размер има значение, нали? И не винаги най-голямото и е най-доброто
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз вече съм приел, че тази страна ще стане "бетонна" до 20 години, и след темата, че строят магистрала в Родопите загубих всякаква надежда, че ще остане природа за децата ни. Но нищо все още има зоопарк, там ще ги водим да гледат животни и дървета.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Размер има значение, нали? И не винаги най-голямото и е най-доброто
                Така е , но буквите се четат по-добре като се виждат...

Коментар

Ми нека и аз понапиша нещичко по темата.
                  Щото май за доста хора Иракли се превърна в нещо нарицателно и тема за не знам какви си интереси.
                  Първо да кажа че Иракли ми е едно от любимите места в България.
                  Почивал съм там с деца и кучета през последните 7-8 години от съществуването му.
                  Имаше неща които много ми харесваха, но имаше и такива които не понасях.
                  Та който е ходил там знае що за природна местност беше там.
                  Бях там преди има няма 2 седмици и видях всичко което е започнато да се прави.
                  Ми може да съм единствения ма на мен това което видях ми хареса. т.е. не ми хареса че има строежи ма то как да стане едно нещо без да се построи?
                  А за пословичната чистота съм много резервиран.
                  Точно в този участък където сега е заравнено и коритото на реката е разширено беше такава невероятна мизерия, вервайте ми че никъде таквоз чудо не бях виждал.
                  Влизал съм с лодка по реката, покрай стария, наклонен рибарски кей ужким за рибка ма само като ми замириса, веднага се обърнах. Цялата мизерия от бунгалата на Триядица, детския лагер се сипеше вътре. Е кво по дяволите е лошо да се направи пречиствателна станция? А пък кенефите, малиии, в казармата бяха по чисти. Една баба ги чистеше всяка сутрин, горката сигурно нямаше 40 кг. да е жива и здрава, ако е жива още разбира се.
                  Та така, ако някой се погрижи за това местенце и го култивира малко, аз ще съм един от първите курортисти там.
                  Това е лично мое мнение, а и на съпругата ми също.
                  Не искам да се обвързвам с никого.
                  Само зная че ако има по добри условия за почивка там макар и срещу по голямо заплащане, ще се възползвам.
                  Тука доста се изписа и по една друга болна тема - Пампорово.
                  Ми кво да ви кажа и за там, бях в чисто нов хотел една седмица зимата и ми хареса както никога до сега. А всяка година сме там със семейството ми и приятели.
                  Поздрави!
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA
                  ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                    Ми нека и аз понапиша нещичко по темата.
                    .....Тука доста се изписа и по една друга болна тема - Пампорово.
                    Ми кво да ви кажа и за там, бях в чисто нов хотел една седмица зимата и ми хареса както никога до сега. А всяка година сме там със семейството ми и приятели.
                    Поздрави!
                    Слънчев бряг е пълен с чисто новички хотели - бихте ли почивали там ? В живарника ?
                    Несебър, Слънчев бряг и свети Влас вече са едно - преди бяха отделни населени места ...
                    Нос Емине от Юг вече е терасиран и се застроява - и това е супер...
                    В Близост има изцвъкано едно ново селце Св. Влад 450 евро за квадрат...На Иракли всеки ще иска да е втори - докато се търси още природата ... и така както в Слънчев бряг - хотел до хотел.
                    Не може да има 3 км. плаж без да е застроено...
                    И пазете тишина !

Коментар

Не мисля че сравнението Иракли -Слънчев бряг е умесно ама нейсе.
                      Не не съм почивал там и по татово време дори, нямам и желание.
                      Това което става в тоз град "курорт" е пример.
                      Всички страни развиващи туризъм са имали по един такъв пример.
                      Затова в Испания в момента взривяват хотели и залесяват здраво.
                      Пазара ще се насити и нещата ще си дойдат на местата.
                      Но иска време.
                      VITARA, SAMURAI
                      FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                      RENAULT ESPACE QUADRA
                      ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                        Така е , но буквите се четат по-добре като се виждат...
                        Именно. А от твоите се виждат само части, не и целите букви... Аз лично снимките ти не съм ги разглеждал. Досадно е да се мъча да отгатна цялата картинка по едно малко квадратче, което движа насам натам. Текста го прочетох едва ли не по принуда. Ако не беше в този раздел, едва ли щях да имам нерви да скролирам напред назад.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ами всичките онези природолюбители,които по цял ден се радват на цветенцата и тревичката и дръвчетата(от които става добър огън за скарата) и след тях и потоп,мърсотия и ...
                          Те не искат местниостта да се регулира и да има хора,защото няма да могат на спокойствие да си рушат и цапат.Те в коя категория спадат,защото вече са много.Виждам ги на всеки излет когато съм на лов или за риба.

За да няма неразбрали,аз също съм против безразборното застрояване,но България е пълна с места ,незастроени ,но мръсни и гнусни,до степен да не водя там детето си на излет.
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                            Именно. А от твоите се виждат само части, не и целите букви... Аз лично снимките ти не съм ги разглеждал. Досадно е да се мъча да отгатна цялата картинка по едно малко квадратче, което движа насам натам. Текста го прочетох едва ли не по принуда. Ако не беше в този раздел, едва ли щях да имам нерви да скролирам напред назад.
                            Offtopic:
                            Аз не мога да разбра какъв ти е проблема да скролнеш малко наляво или надясно. Аз например си ги гледам без да движа нищо. На 22" монитор си се виждат екстра. Нека не превръшаме желанието на потребителя в причина да оспамим темата.
                            no signature no problems

Коментар

Иракли е "пренесено" име от Ираклион - столицата на о.Крит.(Търся да има връзка с Херакъл -Хераклион.)

Съдбата му ще е, изглежда, различна.
                              Толкова беше далеч от "цивилизацията", че идвахме (в едно АПК бяхме Несебър, Оризаре, Тънково, Свети Влас, Емона) да погледаме разни "ненормални" хипита и чудаци, прекарващи лятото си на палатки.Носеха се легенди за тях:карат я без ток и душ. Ядат сурова риба и водорасли. Спят в една палатка, а не са женени...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X