Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пепелянка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Абе, опитвам се да схвана иронията, ама останах с впечатлението, че трепеш змиите без да му мислиш. Оттам и съмнение за жените ;-)

Т. нар. еколози за мен са самозванци, цъцащи бюджетни фондове. Опазването на природата е въпрос на общи усилия и култура и не приемам разните хипари, които си мислят, че е техен прерогатив и са осенени от чувство за мисия.

А за мечката и сърните, които се бракониерстват от моите познати ми е страшно неприятно и въпреки, че последният случай е отпреди години, ми бърка в здравето. Лошото е, че те са именно тези, на които трябва да се подаде сигналът. Там е и големият проблем на скапаната ни държава. Пък и веществени доказателства нямам, щото те не са прости и знаят какво правят. Всъщност, прости са, щом безчинстват, ама такава ни е управляващата класа. То, рекетьорът Бойко ще стане кмет, пък тези ли да имат срам...

Затова моето виждане е, че ако излетът ми в планината ще е съпроводен с убийството на нещо "много страшно", по-добре да си стоя вкъщи. И без това гората е приритала за височайшата чест да я посетя...

Коментар

Не подценявайте пепелянката! По сила на отровата си съперничи с усойницата. Въпреки наблюденията на Дявол Коледа, ухапването може да бъде много опасно! Казвам може, защото зависи от сезона/изключвам "зимния сън"/, от часът на деня и най-вече от мястото на ухапването. С една дума - по-добре да не те хапе.

Коментар

Първоначално публикуван от Doc
        Не подценявайте пепелянката! По сила на отровата си съперничи с усойницата. Въпреки наблюденията на Дявол Коледа, ухапването може да бъде много опасно! Казвам може, защото зависи от сезона/изключвам "зимния сън"/, от часът на деня и най-вече от мястото на ухапването. С една дума - по-добре да не те хапе.
        Вобще и не смятам да подценявам нищо що може да ме ухапе камо ли змия,да прав си всичко е строго специфично и едно подобно ухапване може да доведе до фатален краи за човек но това са частни случеи според мен и освен нещата които си изброи и могат при евентуално ухапване да доведат до фатлен краи има и още един фактор и тои е че никои не знае към какво е алергичен може дадения човек да има алергия към подобни отрови и да се гътне почти веднага преди 7или8 години един приятел на баща ми за малко не уря от ужилване от пчела човека не знаел че е алергичен и какво може да стане ако го ухапе шчела едвам го спасиха и както си казал по добре да не те хапе нищо но според мен като се ходи там където може да те сполети нещо подобно трябва да си спазваш предпазните мерки и всичко ще е ок
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

За които се интерсува колгите от риболовния форум са го разисквали и има много добри мнения прочете тези постинги и ще ви стане по ясно ето и линка

http://forum.nariba.com/viewtopic.ph...er=asc&start=0
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Нищо не подценявам. И аз имам вроден страх от змиите, поради което внимавам. От друга страна, около ямболското ми село е пълно със змии - усойници и пепелянки. Никой никога, обаче не е чувал някой да е ухапан, камо ли умрял. Откакто се помнят всички села наоколу, злополуки колкото щеш, обаче от змии - нищо. Егати статистиката.

Същевременно, на една приятелка преди известно време леля й умря от ужилване пред очите й. И мен като малък са ме жилили и оси и пчели и нищо, освен рев. Докато наскоро ме ужили оса по ръката и за половин ден ми се наду тройно... Как и откъде ги придобиваме тези алергии не знам. Затова много повече се пазя от жужащи, отколкото от съскащи.

Коментар

Между другото най-много хора са умрели от едни от на-малките ,но ефикасни убийци - комарите.Е , в тоя случай няма как да се сдържа и да не викна -"Смърт на хвърчащите гадове!!"

Коментар

НЕДЕЙ че сега някой щте ревне че комарите не бива току тъй да се избиват че трябва да ги преместиш или просто да не ги закачаш и те може и да не те нападнат
                е ако ти се забият и смучат кръв трябва мнооооого внимателно да ги отстраниш със специални пинцетки за да не ги нараниш

по тази логика и всеки пиещт антибиотици трябва да го наречем убиец
                ми трепе микроорганизмите в червата си мръсник
                а който има глисти същто трябва да не ги убива а просто да ги премести някак си
                веселба голяма

Коментар

Между другото в Индия има една каста , които не убиват дори мухите и комарите , а наистина внимателно ги отпъждат и дори често им позволяват да им смучат кръвта.За тях да убиеш жива твар ,е немислимо,разбирането им е такова.Виж какви крайности има по света , а?

Коментар

Опаа. Процентно разпределено ако ще да изтребиш 1000 000 комари няма да се равнява и на 1 пепелянка, особено при техните възможности за размножаване. Все пак когато става дума за унищожение на някое животно трябва да се взима предвид доколко това се отразява на вида като цяло.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Митко ,това го казах само като любопитна подробност , бе братче!Не се хващай веднага за думите ми !Никой не говори за пълно изтребле ние на нещо си!Единствено вирусите и болестотворните микроби трябва да се унищожат ,за да е здраво човечеството и да не боледува.

Коментар

Е, ти па ся... На комарите и кърлежите сме им храна, така че там няма две мнения. То само да си смучеха женските гадини, ами и смъртоносни болести разнасят. Змиите доколкото знам не ядат хора, ами гледат как да избягат... Е, има и яко нервни и агресивни пълзящи гадини в Африка, които хапят наред, щото имат излишък на отрова, но ние сме облагодетелствани.

Да не бъркаме змиите с паразитите.

Един интересън факт. Най-многобройната птица е кокошката. По статистика към 3 млрд. Причините са очевидни. Обаче има и друг съпътстващ мотив за многото кокошки в африканките села. Където има кокошки няма змии. Накълвават яйцата им, ядат малките змийчета и са верижна алармена система. Изобщо - голяма напаст за змиите. Правят такъв джангър и суматоха само като мернат нещо възрастно, че глухите змии гледат бързо да изчезнат. Освен това кокошките са много бързи нерваци и е голяма рядкост да бъдат убити от змия, дори и плюеща мамба. Да не говорим за онези гадини петлите. Изобщо, досадата понякога е страшно оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов
                          Митко ,това го казах само като любопитна подробност , бе братче!Не се хващай веднага за думите ми !Никой не говори за пълно изтребле ние на нещо си!Единствено вирусите и болестотворните микроби трябва да се унищожат ,за да е здраво човечеството и да не боледува.
                          Тва мойто мнение беше реплика на последното на Митков, ама като не слагам "цитат" така се получава
                          Иначе тва за индийската каста го знам. Когато писах мойто мнение още не бях го прочел това. Баси обяснението направих - чак себе си обърках
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Аз съм против убийството на каквото и да е. Обаче змията е участвала в прецакването на живота на хората в Рая и сега ще тегли.
                            На някои хора просто им се отдава да убиват. Пример - тоя дето гръмна банкера. Какво да се прави.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

еййй, добра тема сте заформили. изчетох си я с голям интерес.
                              ето и част от моите "близки срещи"

(тука бях леко напрегнат, да си призная )

а с тази си играх поне 15-тина минути

естествено и двете гадинки си отидоха живи и здрави по техните си работи след приключването на фотосесията.

Коментар

ето и още един страховит звяр

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X