Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рис отново в България!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Рис отново в България!

С пираните бедата е съвсем реална и единственото хубаво е, че не презимуват тук. С кучетата - там верно е за пари.
    А рисът е тук от преди нас. Дължим му поне за това уважение.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ... С кучетата - там верно е за пари.
      ...
      Да, ама ний сме длъжни да кимаме одобрително и да гледаме тъпо. За "хуманното отношение" имам предвид. И закон вкараха за това.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Дали се усещате, че се подигравате на нещо, което не разбирате? Излязла е някаква еко-мода, и дай ся "кой не скача е червен". В няколко язовира пуснаха пирани, сигурно и на това имате някакво дълбокомислено оправдание. Кво ли разбирам от нуждата от пирани в екосистемата? Не, че този вид го е имало някога по тия ширини.
        А София е затънала в лайна от тия кучове, ама нали има лели да ги защитават... Пък аз съм прост и виждам пустите едни пари в цялата работа. Милиони. Хичкок - не, ами Спилбърг направо. В белите страни ги няма тия проблеми, сигурно са варвари някакви.
        Не видях отговора ти на въпроса на Davc за планината,
        а аз бих те запитал : Какво ти е отношението към животните ?
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Не видях отговора ти на въпроса на Davc за планината,
          а аз бих те запитал : Какво ти е отношението към животните ?
          Не разбрах и двете части на въпроса ти.
          п.с. А, сетих се за втората. Избягвам колбаси, хапвам пържоли. Вегетарианец ли си?

Коментар

Не знам дали има нещо сбъркано в нашата любов към животните ,но знам че има едни места дето патиците и лебедите идват да вземат от ръката ти и то на 300км от най-близкото населено място ,а на паркингите не можеш да влезеш от зайци.Та по тея ширини ако посегнеш недай си боже на диво животно, то отношението към теб е като към извършил тежко криминално престъпление.И не само отношението на хората ами и на полицията.
            BMW X6

Коментар

На наказания за "престъпления" са щедри, и тук и там, спор няма. С едната ръка държат "закона", с другата - брадвата (секира за сечене дърва, ползвана по предназначение). И обедната почивка маат двойни порции месо.
              Така и не ми стана ясен казуса как е правилната равностойна реакция при нападение от кучета. Предполагам - на 4 крака, и почвам да хапя и аз. Ама нямам такива зъби, та пак не е равностойно.

Коментар

Преди около 10-11 години рис ми мина пред мотора на около 20м. точно когато бяха пожарите в Странджа и околията,а преди 4-5 години нашите видяли малко рисче в хралупа на голямо дърво . Не споменавам точните местоположения в защита на животните и по собствена преценка !

Коментар

Не разбрах и двете части на въпроса ти.
                  п.с. А, сетих се за втората. Избягвам колбаси, хапвам пържоли. Вегетарианец ли си?
                  Че не си го разбрал е ясно, както и много други неща.

На този ти въпрос (Ще се въздаржа да го квалифицирам. За сега.) ще отговоря.
                  Не, не съм, като ми се яде мръвка, маам яко, пък и добре я приготвям,
                  но харесвам всички животни, а и те ме харесват.

Проблем с мен имат само тъпаците, щото от малък ги правя на лакмус,
                  колкото са по-прости, толкова по-посиняват,
                  и то само от вербалния контакт с мен.

И все пак ще те помоля да отговориш на въпроса на Davc за планината.

ЗАрежи животните, ама: Бил ли си в Планината и харесваш ли я ?

P.S. Точно преди 12 години попадам в "Офелиите" (хижа на Витоша, за който не знае) около 1-2 часа (А.М. както му викат отвъд океана), а там се вихри як купон.
                  На акордеон, и по потник, цяла вечер ни свиреше Ники (който се оказа коменданта на поделението в Горна баня),
                  а там беше и пазача на станцията на военните.
                  Та питам пазача, "Няма ли някой да отнесе нещо, като те няма ?",
                  а той ми отговаря смеейки се, "Ми тя, Елена Костова иска да отнесе всичко, а и там са останали само железа !",
                  и продължава: "Па и ти циганин-турист виждАл ли си ?"
                  Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 04-01-13, 16:17. Причина: P.S.

Коментар

Тъпак е който не е съгласен с теб, така разбрах аз. И с бой го вкарваш в правия път. Ама аз дори не ти разбрах позицията (тезата). Единствено разбрах, че искаш да ме подиграеш за нещо.
                    Кажи каква е правилната позиция, че да не ям бой. Иначе няма как да знам къде ще сбъркам.

И все пак ще те помоля да отговориш на въпроса на Davc за планината.
                    Абе какъв е тоя въпрос, сериозно питам.
                    Последно редактирано от Rabin; 04-01-13, 15:48.

Коментар

• От: Рис отново в България!

Тъпак е който не е съгласен с теб, така разбрах аз. И с бой го вкарваш в правия път. Ама аз дори не ти разбрах позицията (тезата). Единствено разбрах, че искаш да ме подиграеш за нещо.
                      Кажи каква е правилната позиция, че да не ям бой. Иначе няма как да знам къде ще сбъркам.

Абе какъв е тоя въпрос, сериозно питам.
                      Съдейки по броя на постовете ти, виждам, че пишеш, ама трябва и да се чете.

Та в тая връзка се сетих за края на вица за Чукчата: Я не читатель, я писатель.

И научи значението на думичката Вербално .

Коментар

Знам какво е думичката.
                        DAVC ме пита за гората, не за планината, както ти ми натърти няколко пъти. По спомен, чакай да видя пак.
                        Първоначално публикуван от davc
                        Човече, това е направо невероятно!
                        Като чета и си мисля - Ти изпитваш ли подобна атавистична ненавист (страх, ужас) и към гълъбите примерно?
                        Те са преки потомци на динозаврите, директна издънка на рапторите, първи братовчеди на Т-рекс. Доказани стръвни всеядни хищници, канибали.
                        Възможно ли е да те е страх от всичко що "шумка" из гората?
                        Всъщност - влизал ли си в нея!
                        Ето.
                        Ами влизал съм в гората.

Темата ми напомня за важността на мечките из Родопите, че и тунели им строихме, и какво ли не.
                        В тази обсъдихме и малко сеч, санитарна ли е - аз не разбирам. И снимки дадоха колегите. И ми се гади от налагане на псевдоекология.
                        Предполагам отговорих на въпроса ти.
                        Последно редактирано от Rabin; 04-01-13, 16:24.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          Човече, това е направо невероятно!
                          Като чета и си мисля - Ти изпитваш ли подобна атавистична ненавист (страх, ужас) и към гълъбите примерно?
                          Те са преки потомци на динозаврите, директна издънка на рапторите, първи братовчеди на Т-рекс. Доказани стръвни всеядни хищници, канибали.
                          Не мога да съм по-ясен, ама не видях отговора ти.

P.S. И наистина ме интересува твойто мнение, както и на други подобномислещи на теб,
                          просто щото в този Форум сте малцинство, и за това мнението ти е толкова ценно.
                          Дискусия с единомислещи не става !
                          Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 04-01-13, 16:41. Причина: P.S.

Коментар

Не ме е страх от всичко, що шумка из гората.
                            Да.

Повтарям, омръзна ми от псевдоекология.

Коментар

Не ме е страх от всичко, що шумка из гората.
                              Да.
                              Благодаря за обстойния отговор.

Надявам се да е полезен на всички четящи.

Та според теб, значи, да фАнем, да изтрепем сите мечки, рисове, кучове и други хищници,
                              и да оставим зайчетата да се радват на пеперудките,
                              и това на асфалтови полянки, за да не се крият фърчащите зад некви гадни дървета измежду панелни блокове ?
                              Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 04-01-13, 16:39.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                                P.S. И наистина ме интересува твойто мнение, както и на други подобномислещи на теб,
                                просто в този Форум сте малцинство, и за това мнението ти е толкова ценно.
                                Дискусия с единомислещи не става !
                                И подписа ми си видял.
                                п.с.
                                Та според теб, значи, да фАнем, да изтрепем сите мечки, рисове, кучове и други хищници, и да оставим зайчетата да се радват на пеперудките ?
                                Не съм казал такова нещо. Всъщност за градските кучове съм ок, по изключение.
                                Eй я темата за меците. Не сме чак такова малцинство, както се изрази.
                                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=91096
                                Последно редактирано от Rabin; 04-01-13, 16:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X