Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да спасим Витоша - нова подписка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да спасим Витоша - нова подписка

Само че от този майтап ето какво излезе:

Facebook помага на ПИБ заради чистотата на словото?
    Цензуриран е документ за закриване на сметка
    Недоволен от Първа Инвестиционна Банка си закри сметката там и пусна във Facebook снимка от нареждането. В полето "Причини за закриване на сметката" той написал вазовското "Цеко е к..т". Снимката имаше огромен успех.

Facebook обаче я цензурира с мотива, че нарушава "правата и отговорностите" на социалната мрежа.

Това означава, че някой се е оплакал на Facebook. Убедително се е оплакал, за да се стигне до цензура с триене на съдържание.

Копие от нареждането отново е качено във Facebook, но вместо "Цеко е к..т", авторът е сложил логото TZEKO.

Интересен е въпросът кое именно нарушава "правата и отговорностите" според Facebook?

Дали това, че някой споделя личния си протест, като си закрива сметката? Протест срещу безотговорното поведение на банка с непрозрачни офшорни собственици, стъпила "с единия крак в легалния бизнес, а с другия в най-тъмните сфери на престъпния свят" (според посланик Байърли).

Или пък е цензуриран именно обявеният мотив, заради чистотата на словото?

Причината за цензурата не е ясна, но е ясно кому е изгодно този документ да не се разпространява и да не повлече твърде много последователи.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
      Приходите на монополистите най-малко са обложени с ДДС, така че държавата все пак е получила нещо.
      Моля? Хайде малко математика от 5 клас.

Иванчо взел от баща си 100 лева и ги дал на Марийка, защото искал да я свали за гадже. Марийка добавила още 100 лева и си купила фешън чанта. Фешън чантата обаче била продавана от магазина на бащата на Иванчо и била с надценка от цели 20%. Следователно бащата на Иванчо е на далавера, защото е продал чанта на висока цена, която иначе трябвало да продаде без печалба. Дали?

Коментар

Сметките са малко по-различни но както и да е.
        Преди време копувах стока от един турчин и му казвам "дай ми фактура, плащам си митата и ДДС." а той ми отговаря "не може, митничаря иска кюфте". Същата работа е сега и с чиновниците. Те не искат инвеститор, който да спазва правилата, защото не могат да го рекетират. Колкото повече протести има, толко по голяма ще е почерпката за узаконяване на нарушенията. Ако наистина искат да свалят г-жа. Караджова тя дали ще им разпише финансиране по тоя или оня проект?

Коментар

Направо не мога да се начудя на подобни теми. Скоро се прибрах от Тирол. Прилагам снимка от проспекта. 8 села от по 100-200къщи, около един баир. 279 километра писти. 91 лифта и влека с капацитет 140 000 да 140 000 човека на ЧАС. Време за чакане 0-1мин. Безплатни и през седмицата полупразни паркинги. Кен бира в супера има и за 28 цента. Има и по 1Е. Къщи/ хотели/ над 3 етажа няма. Пици, дюнери и подобни са 3-6Е.
          Абе...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 077.jpg
Прегледи:1
Размер:160.4 КБ
ID:5347249

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            ...Тирол... ...279 километра писти...
            Механичното пренасяне на схеми може да доведе до комични ситуации като да засаждаме бананови масиви в Предбалкана (хипотетична) или направо трагикомични като да строим плавателна инфраструктура в София (съвсем реална)!
            Като даваш тези данни за Тирол - може да уточниш още някои параметри: Средна надморска височина; географска ширина; средногодишни температури; средни зимни такива; обичайна, характерна растителност (и изобщо наличие, или отсъствие на такава) и нейната естествена гъстота. Също така, Тирол на мен ми звучи раностойно на Тракия (примерно) - на каква площ са тези 280км писти?
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Механичното пренасяне на схеми може да доведе до комични ситуации като да засаждаме бананови масиви в Предбалкана (хипотетична) или направо трагикомични като да строим плавателна инфраструктура в София (съвсем реална)!
              Като даваш тези данни за Тирол - може да уточниш още някои параметри: Средна надморска височина; географска ширина; средногодишни температури; средни зимни такива; обичайна, характерна растителност (и изобщо наличие, или отсъствие на такава) и нейната естествена гъстота. Също така, Тирол на мен ми звучи раностойно на Тракия (примерно) - на каква площ са тези 280км писти?
              Всичката информация е на сайта им - skiwelt.at.
              Иначе през Гугъл мап си се вижда. Главното село е Brixen im thale. Селата са на около 650м. Баирите под 2000. Иглолистна растителност. На 10тина километра западно от Китцбюел. Площа, според мен е около 10-15км2. ПП Витоша е 266км2.

Коментар

Да спасим Витоша от скиорите и туристите! Да спасим писателите от читателите! Да спасим творците от публиката им! Да спасим Господ от чадата му! Я направо да спасим света от себе си
                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Всичката информация е на сайта им - skiwelt.at.
                  Иначе през Гугъл мап си се вижда. Главното село е Brixen im thale. Селата са на около 650м. Баирите под 2000. Иглолистна растителност. На 10тина километра западно от Китцбюел. Площа, според мен е около 10-15км2. ПП Витоша е 266км2.
                  Той въпросът ми е поскоро риторичен - провокация към замисляне доколко това тук изобщо не е реално.
                  А и "10-15км2" означава между 3х3км и 4х4км - къде са ги нагньетили тия триста километра...
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Той въпросът ми е поскоро риторичен - провокация към замисляне доколко това тук изобщо не е реално.
                    А и "10-15км2" означава между 3х3км и 4х4км - къде са ги нагньетили тия триста километра...
                    Хихи... Ми много една до друга и късички... или на зиг-заг

Иначе връщайки се на темата - не е проблемът, че някакви си там еколози не желаят туристи и скиори на Витоша. Казвайки това лъжете - "еколозите" НЕ желаят да няма писти и да няма туристи, даже напротив - искат да има такива, даже повечето от тях са активни туристи, сноубордисти и скиори! Проблемът е, че някакви си там частници правят държавата и в частност вас на маймуни. А някои от вас даже се кефят и ръкопляскат докато им го тургат. И се подиграват на малцината, които стоят, гледат, мъчат се да ви предпазят като ви алармират "недейте бе хора, не е даже и гейско, по-лошо е - прекалено е голям, ще ви увреди!"

Коментар

+1. В общи линии, това е проблемът. И в това, че 3-4000 души на един протест минават тук-таме по медиите като митинг с "няколкостотин участника", а сбирка на 200 души с неясен социален статут и добре отпечатани плакати дружно се отразява като "многохиляден митинг" във всички новини. Ако някой не е виждал как изглеждат жителите на Разлог и Банско, дошли да викат завчера пред парламента, може да ги види тук: http://www.dnevnik.bg/photos/2012/02...pic=21#picture
                      Трудно ще повярвам, че това е активното, работещо и мислещо население на региона.
                      Последно редактирано от badeff; 17-02-12, 19:54.
                      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Честито на печелившите
                        http://www.capital.bg/politika_i_iko..._park_vitosha/
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Работя на Витоша и съм потърпевш от сегашните управници с безумните им постъпки "Витоша ски цеко минев"
                          Ако някой само си чеше пръстетата и сънува в розов цвят с надеждата ,че Витоша ще стане Шамони жестоко се лъже.
                          ПАВКО
                          0888802068

Коментар

Не претендирам да разбирам от тази материя, но си спомням с умиление за моето детство когато на Витоша работеха всички хотели и пукаха по шевовете. Щастливеца, Простор, Морени и няколко ведомствени станции. Влекове и лифтове работеха и горе беше един истински зимен курорт. Можеше да покараш ски, да се попързаляш с шейна или просто с найлон и после да се преоблечеш в топла стая в някои от хотелите. След това кеф ти ресторанти кеф ти дневни или нощни барчета. И така от петък до неделя без да слизаш в София. Сега е една пустош и единствената алтернатива е смръдливия ресторант на х. Алеко или още по-смръдливите лавки. Не знам какво искат Цеко или Пеко от една страна и природозащитниците от друга, но ако поне един от тези иска района на Алеко да заприлича поне малко на това което беше аз съм с него. Почти убеден съм че тези които водят битки горе да си остане сегашната пустош обслужват интереси на чорбаджии от Боровец или Банско, защото на тия лакомници хич не им се ще да изтърват една сериозна група клиенти, които ще могат да практикуват любимите си занимания на 13 км от местоживеенето си.

Коментар

Първоначално публикуван от angel52 Преглед на мнение
                              Не претендирам да разбирам от тази материя, но си спомням с умиление за моето детство когато на Витоша работеха всички хотели и пукаха по шевовете. Щастливеца, Простор, Морени и няколко ведомствени станции. Влекове и лифтове работеха и горе беше един истински зимен курорт. Можеше да покараш ски, да се попързаляш с шейна или просто с найлон и после да се преоблечеш в топла стая в някои от хотелите. След това кеф ти ресторанти кеф ти дневни или нощни барчета. И така от петък до неделя без да слизаш в София. Сега е една пустош и единствената алтернатива е смръдливия ресторант на х. Алеко или още по-смръдливите лавки. Не знам какво искат Цеко или Пеко от една страна и природозащитниците от друга, но ако поне един от тези иска района на Алеко да заприлича поне малко на това което беше аз съм с него. Почти убеден съм че тези които водят битки горе да си остане сегашната пустош обслужват интереси на чорбаджии от Боровец или Банско, защото на тия лакомници хич не им се ще да изтърват една сериозна група клиенти, които ще могат да практикуват любимите си занимания на 13 км от местоживеенето си.
                              Добра памет имаш,но защо тръгваш в погрешна посока и изпадаш в съмнения незнам.
                              Я се замисли какво иска "цеко" и защо хората недоволстват,какво му пречи да модернизира влековете и да те върне обратно в спомените макар,че мене лично и това не ме устройва ,но за общото благо бих се съгласил.Обаче желанието на това комсомолче е мноооого различно и надхвърля всякакви граници.
                              Не ми се пише защото това не ми е силна страна.а темата е голяма.
                              ПАВКО
                              0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от angel52 Преглед на мнение
                                Не претендирам да разбирам от тази материя, но си спомням с умиление за моето детство когато на Витоша работеха всички хотели и пукаха по шевовете. Щастливеца, Простор, Морени и няколко ведомствени станции. Влекове и лифтове работеха и горе беше един истински зимен курорт. Можеше да покараш ски, да се попързаляш с шейна или просто с найлон и после да се преоблечеш в топла стая в някои от хотелите. След това кеф ти ресторанти кеф ти дневни или нощни барчета. И така от петък до неделя без да слизаш в София. Сега е една пустош и единствената алтернатива е смръдливия ресторант на х. Алеко или още по-смръдливите лавки.
                                Абсолютно същите спомени имам и аз!
                                Въобще не ме интересуват интереси, хора и т.н. Витоша трябва и ще бъде голям и модерен курорт. Тук живеем два милиона, а парка ни е от 19 век.
                                Ако някой не си е свършил работата навреме, крайно време е да си я свърши.
                                Show must go on!
                                LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X