Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да спасим Витоша - нова подписка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да спасим Витоша - нова подписка

Първоначално публикуван от georgIYI Преглед на мнение
    самозалесяването протича в голяма степен в бивши земеделски земи - изоставени за сега, но собствениците са си в право да ги изкоренят по всяко време и да засеят примерно -ръж.
    Уверен ли си в това тяхно право?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Уверен ли си в това тяхно право?
      Напълно. Всъщност аз имам такова място и се заинтересувах от статута му миналата година.

Коментар

- за същия период планинските гори в страната са намалели с 8%, .......
        Не знам от къде колегата има тая информация, но на 01.02.2012 във Велинград министър Найденов заяви на среща с дървопреработвателите от региона, че в България може да се добива двойно повече дървесина отколкото в момента.

Коментар

- истинска гора не е тази засадена преди 70 години в правилни редици, където всяко паднало "старо и кухо" дърво е икономическа загуба за горските и опасност от зараза за здравите дървета. Истинска "стара" гора е тази, в която поне 70% от дърветата са на възраст над 200 години, и за живота в нея - за гъби, мъхове, насекоми и мечки е важна всяка млада фиданка и всяко паднало "старо и кухо" дърво.
          Съжалявам, че в България - оазиса на Европа - са останали толкова малко такива гори, че хора, които искат всеки ден да са в гората явно не са виждали такава гора и взаимовръзките на съществата в нея
          Нали все пак от някъде трябва да се добива дървесина? Например в Австрия дървесината се добива чрез гола сеч, и след това се залесява. Така времето за израстване на дърветата се намалява с 10 до 15 години. Но там гората е на 90% часна и собственика живо се интересува от това, какъв прираст ще има за година. Гора над 100 години не дава прираст. За да има гори и на 200 години са обявени Защитени местности, резарвати и т.н.
          Няма ли все пак някой от "природозащитниците" да обясни как панаир с денонощна "музика", масова употреба на алкохол и др. упойващи вещества, концентрация на хиляди хора и всичко това на територията на една защитена местност се съвместява с идилията на "старо и кухо дърво", "мъхове, насекоми и мечки" и т.н. Нали Беглика фест е организиран с подрепата на коалиция да остане природа?

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
            Нали все пак от някъде трябва да се добива дървесина? Например в Австрия дървесината се добива чрез гола сеч, и след това се залесява. Така времето за израстване на дърветата се намалява с 10 до 15 години. Но там гората е на 90% часна и собственика живо се интересува от това, какъв прираст ще има за година. Гора над 100 години не дава прираст. За да има гори и на 200 години са обявени Защитени местности, резарвати и т.н.
            Няма ли все пак някой от "природозащитниците" да обясни как панаир с денонощна "музика", масова употреба на алкохол и др. упойващи вещества, концентрация на хиляди хора и всичко това на територията на една защитена местност се съвместява с идилията на "старо и кухо дърво", "мъхове, насекоми и мечки" и т.н. Нали Беглика фест е организиран с подрепата на коалиция да остане природа?
            Ей голям спамер си !
            Много ти е тъжно, че не можеш да си наместваш караванката в същия този резерват Беглика безплатно за цял летен сезон.
            Темата е за Витоша спамерЮ !!!
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Ей голям спамер си !
              Много ти е тъжно, че не можеш да си наместваш караванката в същия този резерват Беглика безплатно за цял летен сезон.
              Темата е за Витоша спамерЮ !!!
              Въпросът е кой да управлява Витоша? Дали тия които строят лифтове, макар и чрез офшорни фирми или тия, които организират нарко сборища и точат субсидии.
              Колкото до караваната, от миналата година съм я закарал в Гърция срещу 700 евро годишно. Там никой не си и помисля да организира панаири от рода на Беглика фест.

Коментар

...и тия, които организират нарко сборища и точат субсидии....
                Кого точно визираш, че организира наркосборища ?

Коментар

Кого точно визираш, че организира наркосборища ?
                  Коалиция "да остане природа" с чиято подкрепа Байкария организира Беглика фест.

Коментар

Коалиция "да остане природа" с чиято подкрепа Байкария организира Беглика фест.
                    Това е клевета в публична медия, съзнаваш ли този факт ?
                    Или може би имаш доказателства ?

Коментар

Това е клевета в публична медия, съзнаваш ли този факт ?
                      Или може би имаш доказателства ?
                      Съжалявам за квалификацията си "наркосборище". Тя е в резултат на лични наблюдения, които не са подкрепени с доказателства.
                      Колкото до подкрепата на коалиция "да остане природа", то тя се вижда от сайтовете на Беглика фест:
                      2009 година http://2009.beglika.org/
                      2010 година http://2010.beglika.org/
                      2011 година http://fest.beglika.org/приятели
                      Всички разговори които съм водил със Българско дружество за защита на птиците, Зелени балкани и т.н. са били с един и същи резултат "Те са наши хора".
                      Последно редактирано от Todor6104; 06-02-12, 17:48.

Коментар

Темата е за Витоша.
                        Умерен пешеходен турист съм. Искам да си изградя собствено становище по спора и чета различни мнения. Това на georgIYI ми беше много полезно.

@Todor6104, не прави добро впечатление, че използваш форума за личната си война - място за къмпингуване на яз.Беглик. И намесваш фестивала навсякъде. По някаква друга тема да си бил полезен за този форум? Всеки си има пристрастия, но се стараем да не зацикляме.
                        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                          Темата е за Витоша.
                          Умерен пешеходен турист съм. Искам да си изградя собствено становище по спора и чета различни мнения. Това на georgIYI ми беше много полезно.

@Todor6104, не прави добро впечатление, че използваш форума за личната си война - място за къмпингуване на яз.Беглик. И намесваш фестивала навсякъде. По някаква друга тема да си бил полезен за този форум? Всеки си има пристрастия, но се стараем да не зацикляме.
                          Язовир Беглика съм го отписал като дестинация за къмпингуване (поне в периода 15.07-05.09) основно заради Беглика фест, но и заради пренаселването му от къмпингуващи. Тук пиша защото ме дразни демагогията на "природозащитниците" от коалиция "да остане природа". Колкото до написаното от georgIYI, то в по-голямата си част е насочено към Банско и Юлен.

Коментар

Аз подкрепих шествието на хората от "За да остане природа" без да съм техен член - даже им видях сайта за първи път СЛЕД протеста. Обади ми се приятел и ме попита дали искам да отида - така разбрах, че ще го има. Хората не бяха много, но се оказа, че някои от тях ги познавам лично по други линии (бивши съученици, състуденти и познати от квартала). Твърдо заявявам, че за "наркосборища" НЕ може да става и дума!

Относно "демагогията": аз смятам, че исканията им бяха напълно разумни, а изказванията им - сдържани. От трибуната пред Народно Събрание на няколко пъти се повтори, че те желаят да се кара ски на Витоша, желаят да се ремонтират съществуващите съоражения, желаят да се възстанови Княжевския лифт, желаят да се възстанови Конярника. Но извън добрите пожелания, всъщност най-основно искат само едно нещо - Витоша Ски да спази концесионния си договор, който грубо нарушават от няколко години и никой не им търси сметка.

Това, което НЕ искаха (и аз също) е:

1. Държавата да подпомага финансово бизнеса на частни фирми-монополисти, без от това да има никаква полза за бюджета в последствие. Пример - световната купа в Банско. Пример - новия закон за горите;
                            2. Туристическите проекти във Витоша да се концентрират в едно единствено място (Алеко), там да стане бетонна гора (ала Банско), а всички останали дестинации в планината да бъдат занемарени (каквато е тенденцията).

Нещо лошо да виждате в тези искания и неискания?

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                              Това, което НЕ искаха (и аз също) е:

1. Държавата да подпомага финансово бизнеса на частни фирми-монополисти, без от това да има никаква полза за бюджета в последствие. Пример - световната купа в Банско. Пример - новия закон за горите;
                              Приходите на монополистите най-малко са обложени с ДДС, така че държавата все пак е получила нещо.
                              Някой направил ли си е труда да провери колко държавни пари са похарчени от Парк Витоша? Става въпрос за пари събрани от Българските и Европейски данъкоплатци. Дали конкурсите чрез които се избират изпълнители са чесни и прозрачни?
                              Не познавам Витоша и за това не мога да дам конкретен пример, за това показвам нещо, което е направено по същия начин, от същата мафия но на Беглика. Тоалетните, които са направени само за да мине приемателна комисия и след една година да са със заковани врати и надпис "НЕ РАБОТИ".

Коментар

Забавно решение на въпроса за Витоша:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X