Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разправям ви аз, че съм трак...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разправям ви аз, че съм трак...

би трябвало да се гордеем с тракийския си произход
    А на мен ми звучи като да трябва да се срамуваме от славянския си произход. Или българския.
    И още нещо - от "гордея се с произхода си" до "мразя ги заради произхода им" крачката е никаква. И е правена
    "Уважавам произхода" си ми звучи по-приемливо

Коментар

Нямам против giorgio да е трак. Но, като цяло съм против публичните проучвания на "произхода".

Ако човек знае (или си мисли, че знае) нечий произход, бил той и своя, силно се изкушава на негова база да прави фундаментални изводи, вместо да си понапъне мозъка за събиране на други, по-обективни сведения.

Пък, ако има нещо, доказано вредно за една популация в дългосрочен план, това са идеите за чиста раса/порода

Коментар

Моля, придържайте се към темата!

Странно защо, дискусията се превръща във филологическа, при това меко казано некоректно... Противоположно на "гордея се" е "срамувам се", а не "мразя"...

Като следствие, се появява и намек за "чиста раса"!

Да припомня, че "народ" е сбор от "народности", които от своя страна са съставени от "групи", "племена", "родове" (някъде ги наричат "кланове" ) и т.н.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Всъщност и аз съм щастлива от резултатите, защото от дете съм убедена, че съм ... тракийка Както сигурно и друга голяма част от населението на Розовата долина, вече по-известна като Долината на тракийските царе.
          И сега по-сериозно... Статията е резултат от огромен анализ на многобройни проби, които и сега се правят от iGenea. Институтът предлага срещу съответно заплащане да ти направят индивидуален ДНК текст, като изрично предупреждават, че не става въпрос да открият родителите ти или близки роднини, а един по-далечен произход. Съзнателно избягвам прилагателното "етнически", защото темата и без това залитна в друга посока.
          Миналата или по-миналата година института работеше съвместно със списанието "Нешънъл Джиографик" и цената на комплекта за ДНК проба беше само 25 евро (на фона на 130 евро сега в сайта). При сключването на договора, лицата попълват информация за себе си и изрично дават съгласието си получената информация да бъде използвана чрез включването й в огромната база данни.
          Така че не виждам нищо невъзможно в изследването - археологията отдавна е напреднала достатъчно да знае кое погребение е тракийско и кое не, а от доста години различни жители на планетата сами предоставят сравнителен материал.
          Единствено съжалявам, че така и не намерих време да участвам лично в изследването. Сега просто можех да обявя резултатите... И да потвърдя интуитивните си усещания... Както и тези на Giorgio

Относно сравнението със скитските бижутери ми се ще да включим факта, че скитите са съществували едва 10 века, и то късно - между 7 в. пр. Хр. и 3 в. от Хр. И наистина съкровищата им са великолепни, но са закъснели с повече от .... 30 (!!!) века. Златното съкровище от Варненския халколитен некропол е датирано към 4 хилядолетие пр. Хр. А такава антична цивилизация, която очевидно е била достатъчно напреднала, за да има разделение и племенна организация, както и религиозна система, свързана с култа към мъртвите, както и достатъчно излишъци, за да изработва съкровища, наистина си е повод за гордост не само в сравнение с Анадола, ами и оттатък него...
          За писмеността (или по-точно липсата й) при траките и аз ужасно съжалявам. Всичко, което знаем, за тракийската цивилизация като извори, го знаем от чужденци... Добре, че траките са оставили и доста материални следи след себе си...
          И все пак от изворите знаем интересни неща, като например обичая на траките при религиозни церемонии да хвърлят ароматни треви с упойващо действие в огъня... Това дали е аргумент в полза на тракийския ни произход? Или обратното?
          Последното, разбира се, е закачка...
          Последно редактирано от giorgio; 09-03-10, 15:31.

Коментар

Да се върнем на въпроса:

Какво вие, траките, пушите и защо не давате и на останалите?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Да се върнем на въпроса:

Какво вие, траките, пушите и защо не давате и на останалите?
              До ден днешен съм се чудил защо по Варненските села едно време, около 1970-80г, се отглеждаха огромни полета с коноп, баба ми ми казваше , че са за въжета.
              Чак сега разбирам, че е щото сме траки.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За вас незнам, ама аз живея в Тракия

п.п. тук има статия която не е научна, но донякъде обяснява защо швейцарците не са споменали за български гени в ДНК на българите
                Последно редактирано от Димитър; 09-03-10, 22:41.
                2010 CRF 250 R

Коментар

Ако българите са траки то нещо не ми се връзват старобългарските имена като Ирник,Авитохол,Кубрат,Тервел,Севар и др. с тракийските имена.Освен да са ни претопили(нас българите) и да са приели нашето име...много странно.Въпроса става все по актуален,кои сме ние?Имаме ли роднини?

Коментар

Първоначално публикуван от maks Преглед на мнение
                    Ако българите са траки то нещо не ми се връзват старобългарските имена като Ирник,Авитохол,Кубрат,Тервел,Севар и др. с тракийските имена.Освен да са ни претопили(нас българите) и да са приели нашето име...много странно.Въпроса става все по актуален,кои сме ние?Имаме ли роднини?
                    Интересно мнение! Точно такава е била завоевателната политика на старите българи при експанзията им на запад - обявявали са завладените територии за "България", без да променят местните език и обичаи.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: До: Разправям ви аз, че съм трак...

- личните имена като: Ирник, Орхан, Кубрат, Исперих, Баян, Кубер, Алцек, Котраг, Тервел, Кормисош, Винех, Умор, Токту, Телериг, Кардам, Крум, Диценг, Омуртаг, Борис, Расате, Кракра, Есхач, Исбул, Онегавон... все без паралел у траките, но с редица близки форми у тюрки и алтайци - особено Умор, Крум, Токту, Орхан и Есхач;
                      Манипулация, няма споменат българин Орхан, момчето жонглира с букви. Лъжа е и, че старобългарските имена са чужди на траките. Аспарух, или още Еспор означава конник и е сродно с трак. Вед Еспис ( сам конник) и Аспар, който е живял в Тракия два века преди Аспарух.
                      Кубер е сродно на Кубаба-Кубела.
                      Винех е сродно на споменатото през 14-век пр. Христа Винайо.
                      Вокил е идентично на споменатото през 14-век пр. Христа Вокил.
                      Безмер е сродно на тракийските Беса и Пурмерул.
                      Токту е сродно на споменатото през 14-век пр. Христа Токеу.
                      Телец е сродно на името на мизийския цар Телеф.
                      http://sparotok.blog.bg/politika/201...lgariia.552297
                      Незнам до колко е вярно но определено е интересно.

Коментар

От: Разправям ви аз, че съм трак...

Ново развитие по темата.
                        http://dnes.dir.bg/news.php?id=6541326&fp=1

Коментар

Първоначално публикуван от jonjon Преглед на мнение
                          Ново развитие по темата.
                          http://dnes.dir.bg/news.php?id=6541326&fp=1
                          “Ако ние докажем, че нашата народна медицина е тъждествена със старата персийска медицина, то до голяма степен няма да има какво повече да се доказва", допълва д-р Славян Стоилов.
                          По-скоро тотално объркване...
                          Просто се пропуска една съществена част, че още в древността хората са пътували, било от любопитство, било заради търговия. Културния обмен, освен фоклор и традиции, е включвал и методи на лечение, като последните са се възприемали най-лесно. Като доказателство мога да преведа един цилиндричен печат, изработен от ахат, с персийски надписи. Печатат е намерен при изкопните работи в Аркутино, когато започна строежа на селище за даровити деца, под егидата на Людмила Живкова, от един булдозерист. За съжаление, Матьо (така се казваше булдозериста) почина и нямам идея каква е съдбата на печата. Преживе, той си го носеше на връзката с ключовете...

Коментар

Да повдигна темата.
                            Проф. Асен Чилингиров изкуствовед: Да изправим историята си с главата нагоре
                            http://www.monitor.bg/article?id=124230

Коментар

Интересно, че във втори източник срещам за преселението на българите(траките) от Балканите към Азия и после обратно тук: http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite...narod-v-evropa
                              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

... Около 20 на сто от днешните български мъже се оказват носители на този ген, който няма аналог никъде по света. Тези мъже са кръвни потомци на местно население, живяло по земите на днешна България още от VI хилядолетие пр.Хр. Сиреч векове преди траките! И това мъжко население никъде не се е преселвало, нито е влизало в сексуален контакт с жени от народи, живеещи извън Балканите.
                                Това, че няма сведения за народите, живяли по нашите земи, преди 8000 години, не означава, че не са траки. По-скоро доказва това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X