Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разправям ви аз, че съм трак...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разправям ви аз, че съм трак...

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Винаги съм се чудил, защо се считаме за потомци на прабългарите, след като Борис I е изтребил 52 български рода... или почти всички прабългари...
    Изводът е много очевиден - така наречените прабългари са траки
    Винаги се говори за пътят на българите от азиатските степи към Балканският полуостров. Имало е обаче и друг път - от Тракия към средна Азия.
    Така че много е логичен резултатът от това изследване:

носим 49% гени от траки, по 15% от славяните и елините, 11% от древните македонци и 8% от финикийците.
    !

Коментар

носим 49% гени от траки

Точно за това се казва "Мамата си трака". А не "Мамата си дака", напук на румънците, които твърдят, че са основали историята. И не "Мамата си мака", напук на македонците, които са осиновили луната.
      www.offnews.bg

Коментар

"Във вените на българите тече наполовина тракийска кръв, установи швейцарският институт по генетика “Игенеа”, цитиран от сръбското списание НИН. Според учените носим 49% гени от траки, по 15% от славяните и елините, 11% от древните македонци и 8% от финикийците", като "швейцарците ... използвали един камион специална литература и тестове.." (Пловдив медия, 27 Май 2009 г.)

Наистина, впечатляващи "материал и методи", поне марката и модела на камиона на бяха дали, за по-голяма достоверност. Но по-интересното е - от къде са взели генетичен материал от 100% чисти траки, славяни, елини и т.н. за направата на праймери?
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Вероятно през античността и ранното средновековие в швейцарските банки са събирали генетичен материал вместо финикийски знаци.
          Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Нормално, то "швейцарец" не е народност а професия - портиер.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Доколкото си спомням, от прочетеното за ДНК, то е достатъчен един косъм за да се определи... Дали у нас няма достатъчно погребения от преди 2-3 хиляди години, че и по-ранни (7-8 хиляди години)...

Така и не разбрах, подмятанията ви, дали са плод на незнание, или желание за духовитост...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Погребения е имало, и кости доста са изровени по нашите земи. Ама дали има сигурен метод да се определи дадени кости на трак ли са, или на прабългарин, или на славянин...?
                Последно редактирано от Tontonella; 07-03-10, 12:41. Причина: Приемам забележката по-долу.
                Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Tontonella Преглед на мнение
                  Погребения е имало, и кокали доста са изровени по нашите земи. Ама дали има сигурен метод да се определи дадени кокали на трак ли са, или на прабългарин, или на славянин...?
                  Интересно чии ли са "знатните погребения" от преди 3-4 хиляди години, при условие, че приблизително годината би могла да се определи...

П.П. @Tontonella: Моите предци са оставили кости по тези земи... за Вашите незнам, може и да са кокали.

Коментар

Тук трябва да се намесят историята и археологията, ръка за ръка с биохимията и въглеродното датиране.

Първо сигурно се определя епохата на въпросния изровен, времето когато е живял. Следва справка с историята, до колкото е възможно, какви племена и къде са живели тогава. Специалистите мислят как е погребан - ритуали и обичаи при погребенията, предмети с които е заровен и т.н. При късмет, разбират какъв е бил. При още късмет, извлича се ДНК от останките и се разглежда, последователността се намира и после Save на файла.
                    Повтаряме същото за още стотина погребани... докато издокараме цяла база данни, която да има някаква статистическа стойност. Естествено, с един опит няма да стане, защото няма статистика. Няма гаранция дали някой анадолски бандит "на дрейф" не е бил пречукан от някакви траки, които все пак решили да го погребат по техните обичаи

Моята скептичност идва не от това дали може да се направи, а дали е направено в достатъчно голям брой случаи, подкрепени със страничните исторически доказателства.
                    Друг момент е, че разликите в геномите могат да са толкова малки, та чак незабележими. И все пак, спецовете откриват малко на брой, но много специфични детайли ("маркери"), които успяват да припишат като уникални за един или друг етнос. Прави се и днес, с днешните хора, та тоя номер вероятно минава.

Стандартно правило - не питай дали е възможно, а кой плаща проучването
                    Дали може да се направи - може. Какво, как и защо са направили швейцарците - ходи разбери...
                    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Не разбирам мерака на някои да се изкарат траки. Или наследници на траките.
                      Едно племе, оставило след себе си няколко могили с грубо обработен камък, няколко златни украшения.БЕЗ!! писменост!
                      Я да видим какво е ставало по същото време оттатък Родопите? По цялата Анадола? А "примитивните" скити са имали ненадминати от никого бижутери.В Ермитажа показват под лупа обица колкото грахово зърно, представляваща колесница с четири коня, пасажери...С какъв инструмент са работили? Украинците трябва да рипат от радост, че са от техните земи!

Самото преселване, смесване и претопяване на племена и народи е интересна тема. За съжаление с малко достоверни източници. Повече фантазия.
                      Най-преуспяват в това отношение комшиите от БЮРМ.

Коментар

Една нощ преди много години, когато още си спомнях уроците по история, си играх да броя колко племена са минали през нашите земи. Заспах на 77, доколкото помня. А към всичко това трябва да се прибавят и формите на робство, които в някакви варианти - слуги, хареми и т.н. са живи почти до 19 век. За капак на всичко разни народи, с които сме се смесили, пък един господ знае през чие легло са минали. Българските евреи например са дошли от Испания, а там колко и какви народи са минали през 12-15 век вероятно никой не знае. Така че, ако изобщо е възможно да се установи, ще се окаже, че сме силно смесени, вероятно с предшественици от десетина поне народи.
                        www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                          ...Самото преселване, смесване и претопяване на племена и народи е интересна тема. За съжаление с малко достоверни източници. Повече фантазия...
                          Преселването и смесването на различни народи не е краен процес. Днес той продължава и правилата предполагам са същите както и преди 1000-2000 и повече години.
                          Като гледам се смесват само подобни с подобни. Вижте днес какви големи затворени общности има в западна Европа, в Щатите, а дори и у нас. Не се смесват с преобладаващото население и то в продължение на векове. Това ме кара да мисля, че траките, славяните и българите са били близки народи и затова са се смесили.
                          Като говорим за смесване трябва да имаме предвид, че местните в повечето случаи превъзхождат по брой пришълците.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Аз лично не вярвам на подобни изследвания. Не,че не е възможно това да се направи, но според мен просто не е дошло още времето резултатите да бъдат достатъчно достоверни.

Коментар

По-скоро, не е дошло времето, или не сме дорасли, да преразгледаме историята и да приемем (преглътнем) някои факти...

П.П. Всъщност, би трябвало да се гордеем с тракийския си произход. Поразходете се из музеиите и вижте културното наследство, завещано ни от траките.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                                По-скоро, не е дошло времето, или не сме дорасли, да преразгледаме историята и да приемем (преглътнем) някои факти...

П.П. Всъщност, би трябвало да се гордеем с тракийския си произход. Поразходете се из музеиите и вижте културното наследство, завещано ни от траките.
                                Пък и да напомня, че повечето от нас са израснали във време в което не се позволяваше инакомислие и всичко на което ни учеха се приемаше за абсолютна истина.
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X