Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо средно между измама и просия !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо средно между измама и просия !?

Преди 4-5 години, едно хлапе ми вика "Бате, дай някоя стинка, че няма к'во да ям, гладен съм." Аха , викам си аз, сега ще те прецакам. Насреща имаше баничарница. Отивам, купувам баничка с боза и му ги давам. А то диването, отиде и ги върна на продавачката, а тя ги взе обратно без обструкции, макар , че храна , особено пипана от просяк, не е редно да се приема обратно.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Има и едно момиче, което се върти в центъра и така някак си на шега с усмивка ти иска левче за нещо което не и достигало. Първия път и дадох. След това ме е спирала поне 3-4 пъти.
      Тези тъпи ситуации прецакват хора, които наистина имат нужда от помощ. А такива има за голямо съжаление...
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Преди 4-5 години, едно хлапе ми вика "Бате, дай някоя стинка, че няма к'во да ям, гладен съм." Аха , викам си аз, сега ще те прецакам. Насреща имаше баничарница. Отивам, купувам баничка с боза и му ги давам. А то диването, отиде и ги върна на продавачката, а тя ги взе обратно без обструкции, макар , че храна , особено пипана от просяк, не е редно да се приема обратно.
        "Батее, дай с'тинки за 'ляп!"

"Ей сега!"-казвам, влизам в близкия магазин, купувам 1 хляб и му го връчвам гордо...

На другия ден продавачката ми каза, че мургавелкото се опитал да и върне хляба и да си вземе паричките, но тя не се съгласила.

Като се върнах от Сф и заживях на село се научиха едни 2 циганета да ме посрещат всяка сутрин и да ми искат пари, че нямало какво да ядат. Един-2 пъти им дадох, но една сутрин ми "светна" нещо: върнах се до гаража и взех стара четка за миене на автомобил и пластмасова кофа, а колата ми е спряна до реката и им казах: "Ще Ви дам по 1 лв. ако измиете колата."
        Вие виждали ли сте ги тези циганета?

И аз не съм...
        Последно редактирано от s_s1; 30-09-09, 11:27. Причина: добавката за автомивката
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

все пак и малко алтруизъм понякога не е излишен.

Макар че, лично аз не си падам такъв, не знам защо.
          Никога никой не ми е давал нищо ей така..

Коментар

Гледам да давам на уличните музиканти и то само на тези, които ми хареса как свирят, тези хора поне си изкарват парите с труд и не им ги смятам, давам от сърце и знам, че няма да идат у лош човек.
            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

На мен също ми се е случвало, но очудването дойде, когато хлапето си изяде закуската, която му купух след репликата "Како, дай....." /продължението е ясно/".
              Което естествено не ми върна вярата и продължавам да не давам пари...
              Уф, че съм гадна..

Мисля, че не е сложно да се хванеш да метеш улиците примерно. Вместо да се разхождаш и да си дириш боя. Понеже са толкова нагли, че понякога могат да изкарат от релси и човек с олимпийско спокойствие....
              Последно редактирано от Zorka; 30-09-09, 11:32. Причина: допълнение
              Daddy's girl! Always & Forever!
              Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                Гледам да давам на уличните музиканти и то само на тези, които ми хареса как свирят, тези хора поне си изкарват парите с труд и не им ги смятам, давам от сърце и знам, че няма да идат у лош човек.
                Музиканти, улични артисти, живи статуи. Те работят всъщност, и заплата им не е твърда а зависи от време, място и талант. В Южния парк, някъде по средата между северния вход и южния му край, седи и свири един възрастен, мургав музикант с акордеон. Като го видях ми стана лошо, той ми беше корепетитор на младини, когато танцувах в трупа за народни танци. Не лев - 10 му оставих, но това не може да върне годините назад -жалко.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Музиканти, улични артисти, живи статуи. Те работят всъщност, и заплата им не е твърда а зависи от време, място и талант. В Южния парк, някъде по средата между северния вход и южния му край, седи и свири един възрастен, мургав музикант с акордеон. Като го видях ми стана лошо, той ми беше корепетитор на младини, когато танцувах в трупа за народни танци. Не лев - 10 му оставих, но това не може да върне годините назад -жалко.
                  Адски е кофти като видиш нещо такова. Понякога причината си е в самите хора, но понякога нямат грам вина, дори напротив. Но да гледаш кадърен човек без работа винаги е кофти.

Колкото до разните мургавели по кръстовища и къде ли не - не давам и стотинка. Нали гледахте една от темите по нова или по BTV. Едно цигане разправяше че изкарвало до 100лв. дневно, а за него оставали 10-ина. Затова и не давам. Предпочитам да дам на някой в истинска нужда, отколкото на тия мързеливци. И на мен даром никой нищо никога не ми е дал.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз като Дребничкия (Танасе). Да си ги изработи. Иначе отиват при мутрите...
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

И на мен ми се е случвало много пъти да ми искат пари за билет да се приберат до някъде, даже един носеше и кардиограма с него че е бил на доктор......................
                      SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
                      +359 0878 888 874
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

Коментар

Да, музиканти, артисти, те правят нещо и са си ги заслужили.

Просяци обикновено не. Особено разтягащи локуми. Ако са откровенни по-може. Веднъж например приближават се двама, сериозно подпийнали, физиономиите класически алкохолик и викат "Няма к`во да те лъжем. Не ни стигат малко за още едно шише водка, ще ни услужиш ли?". Еми, не е хубаво баш за това да дадеш, ама след всички "сърцераздирателни" приказки, които чуваш, как да не те трогне такава откровенност
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                          ...........
                          Просяци обикновено не. Особено разтягащи локуми. Ако са откровенни по-може. Веднъж например приближават се двама, сериозно подпийнали, физиономиите класически алкохолик и викат "Няма к`во да те лъжем. Не ни стигат малко за още едно шише водка, ще ни услужиш ли?". Еми, не е хубаво баш за това да дадеш, ама след всички "сърцераздирателни" приказки, които чуваш, как да не те трогне такава откровенност

И на мен ако ми се появят такива ще им дам, все пак си е голям проблем да не ти достигат малко за една иначе така важна бутолка
                          SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
                          +359 0878 888 874
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

Коментар

Далече не е ново явление. И при бай Тошо си имаше и просяци и улични музиканти. Но, напоследък, много се разшири дейността им. Давам на хора, за които преценя, че не са професионалисти, а по някаква причина са принудени. Сещам се за една бабичка, която ходеше на гробищата и събираше цветя, правеше малки букетчета и ги предлагаше около църквите. И на нея съм давал - това си е находчивост.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              Да, музиканти, артисти, те правят нещо и са си ги заслужили.

Дупница е малък град половината жители те познават, другата половина ти ги познаваш............... Влизат двама "познати" в ателието с думите "брат помагай не стигат два лева". Е помогнах. След седмица пак същото - пак помогнах.
                              На третия път си говорим кротко с приятел и единият от старите ни познати влиза със същите думи "брат помагай". Да ама Митко печен, затваряй Влад за малко, казва да помогнем на хората. А той като хукна да бяга, кво ли си помисли, може би още две гърла за бутилката му се сториха страшно нещо......................

Скоро не са идвали за помощ......./плюя в пазва.........
                              Тази земя, по която тъпча сега,
                              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                              тази земя – не е моя земя,
                              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

...................................................................................
                                ..................................................................................................
                                ....................................................................................................
                                Аз например, в Ямбол преди да има още кредитни карти, бях свършил парите. Отивам в центъра до първия банкомат с дебитна карта да изтегля пари за бензин до София. Банкомата ми глътна картата. Добре , че имам приятели там.
                                Ами .... като не се обаждаш .....
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X