Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо средно между измама и просия !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо средно между измама и просия !?

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    и ти какво направи?
    Ееее, не така, с рогата ...
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Майсторе, не съм с рогата напред..

просто в една такава ситуация аз много бих се раздвоил..

ти как би отвърнал на жеста?

С пари?

Не!!!

С добра дума?

Да!!!

ама тая женица не седи бадева под слънцето...

Ха сега, де?

точно в тая светлина ми беше въпроса......

Коментар

А защо не с комбинация и от двете - пари + добра дума. Напр. "Книжката много ми хареса, мога ли да купя още една книжка за детето на мой познат". А ако книжката наистина е хубава, защо да не попиташ дали и къде може да се намери по книжарниците и да я препоръчаш на свои познати. Въобще човек ако иска да помогне - варианти много.

Въпроса е, че това го правим по-скоро за морална индулгенция. По същество не решаваме проблемите на хората, само си доказваме сами на себе си колко сме великодушни. Именно осъзнаването на този факт ме кара да се чувствам като говедо. Подхвърляме едни пари на едни хора, и заспиваме с чиста съвест. Това не ни ли прави морални лицемери ?
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          ..
          Въпроса е, че това го правим по-скоро за морална индулгенция. По същество не решаваме проблемите на хората, само си доказваме сами на себе си колко сме великодушни. Именно осъзнаването на този факт ме кара да се чувствам като говедо. Подхвърляме едни пари на едни хора, и заспиваме с чиста съвест. Това не ни ли прави морални лицемери ?
          Всяко даване на стотинка дори, определено е морална индулгенция...

и ако на някое сополиво циганче бих си позволил да хвърля стотинка ( не че имам навик да го правя, де ), на такава жена, като тази, за която става дума - не бих могъл да дам пари...

и точно тук е същината на въпроса ми...

и в дълбочина - причината за един голям срам..

за всеки и всичко, което я е докарало дотам..

за това, какъв пример ще дам на децата си - давайки или не давайки паричка..

за начина, по който бих го направил..

не знам..

определено бих се срамувал, много...

тази тема може би е встрани от основната - дали да не се отдели при развитие?

Коментар

Днес присъствах на интересен случай, в бензиностанция Ром и две малки Ромчета дават монети срещу хартиени пари, Рома успешно взима 45 лв! А на ромчетата им отказват Жълтите стотинки, но интересното е че с обърнатите пари те си взимат Съвместно една двулитрова Бира, е и две Вафли за децата

Коментар

Никога не давам на просяци!!!

Какво направих ли??
              Раздвоих се, дори разтроих. Както си написал горе.
              Всичко ми се стори толкова искрено и непринудено от страна на жената, мина ми за секунда да дам пари за книжката, уплаших се да не я обидя. Да я питам да ли дължим нещо за беседата, намекна няколко пъти, че не струва нищо. Тотално объркване и може би срам, че искам да дам пари , да платя на някои защото е добър. Да платя за да не се чувствам задължен.
              Купих си от пликчетата с розовото масло и то навръщане от гробницата.

Съгласен съм с тезата за индулгенциите.

Воупще като се замисли човек колко начина и идеи ни идват да отвърнем на лошото с лошо. И как се стъписваме и объркваме пред непринудената доброта и помощ. Започнахме да гледаме на доброто с недоверие и да търсим скрит замисъл. Знам, че не е правилно, но започна да става естествено.
              Пийте червено вино! Дава здраве.
              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от ggs Преглед на мнение
                ....
                Воупще като се замисли човек колко начина и идеи ни идват да отвърнем на лошото с лошо. И как се стъписваме и объркваме пред непринудената доброта и помощ. Започнахме да гледаме на доброто с недоверие и да търсим скрит замисъл. Знам, че не е правилно, но започна да става естествено.
                Май това наистина изчерпва темата. Толкова сме обръгнали към това някой да се опитва да експлоатира нормалното и чисто човешко съчувствие - просяци, събирачи на дарения и прочие - че когато се сблъскаме с безкористна доброта, започваме да се чувстваме неудобно. Просто излизаме от матрицата и не ни е комфортно.

Отделно от това цялата система призована да помага на хора в неравностойно положение е толкова опошлена и комерсиализирана че не ми се говори направо. Не вярвах че мога да се сблъскам с толкова безочливо търгашество и наглост...
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Благодаря и на двама ви, че разбирате моето объркване...
                  верно, за съжаление всичко написано е болезнено верно...

Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X