Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо средно между измама и просия !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо средно между измама и просия !?

Днес сутринта имах много странна случка. Влиза при мен в магазина един висок, добре облечен (не в костюм) мъж, и ми казва : "Дай ми моля ти се 8 лв., че ей там зад ъгъла ни се счупи пужината на колата, аз съм от Ди Ейч Ел, куриера за този район. Към 14:00 часа ще ти ги върна парите. "

Повяарвах му, защото често получавам пратки с куриер и реших , че е идвал да носи нещо друг път и затова така свойски ми иска пари на заем. Дадох му 10 щото 8 на цяло нямам. Познайте дали дойде след 14:00.

Не че е голяма сума, ама от 10 - 20 места по толкова, си е една прилична заплата за деня, а за 20 работни дни, в най-лошия случай са 1600лв. необлагаеми.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

До: Нещо средно между измама и просия !?

Куриерите на DHL са брендирани достатъчно, за да може да ги различи човек..
    Трябва да се сърдиш на себе си...

Точно както се сърдя и аз на себе си.

Почти аналогичен случай - влиза добре облечен мъж ( беше и с костюм, но без вратовръзка - с добре изгладени панталони - поглеждам за такива неща ) и по много свойски начин ми поиска някаква сума от този порядък - под 10 лева беше със сигурност.
    Аз съм лош физиономист, и предположих, че е някой познат от квартала - дадох му..

естествено, повече никога не съм го виждал..

най-боли от това, да се ядосваш на себе си.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      Днес сутринта имах много странна случка. Влиза при мен в магазина един висок, добре облечен (не в костюм) мъж, и ми казва : "Дай ми моля ти се 8 лв., че ей там зад ъгъла ни се счупи пужината на колата, аз съм от Ди Ейч Ел, куриера за този район. Към 14:00 часа ще ти ги върна парите. "

Повяарвах му, защото често получавам пратки с куриер и реших , че е идвал да носи нещо друг път и затова така свойски ми иска пари на заем. Дадох му 10 щото 8 на цяло нямам. Познайте дали дойде след 14:00.

Не че е голяма сума, ама от 10 - 20 места по толкова, си е една прилична заплата за деня, а за 20 работни дни, в най-лошия случай са 1600лв. необлагаеми.
      А сега де! Ако е ДХЛ куриера, ще си се обади в ДХЛ-то. Иначе какво? Купува от Симеон пружина, сменя я на улицата и продължава курса?

Коментар

Абсолютно прав, ама бях с клиент и не обърнах внимание , че не е като минзухар, а между другото ДХЛ - Фрейт ползват външни услуги, т.е. разни чичовци с бусчета, които нямат никакви отличителни знаци.
        Та го приех за един от тях.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Тия, наетите ЕТ-та, нямат никаква идея за комуникации с офиса на ДХЛ. Те сутрин товарят Н броя пратки и тръгват, имат само по един ГСМ, и най-вероятно сами си оправят таралясниците. А точно такива ми карат стоката по два пъти месечно от Немско. Та се вързах. Но явно дебнат да имаш работа и да не се замисляш много.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не си единственият. И аз съм в отбора. много подготвен беше тоя в моята област, направо потенциален клиент. Завлече ме с едни 10-ина лв. ама майсторски. Всеки си има майстор. Иначе ги гоня като мръсни котки. То не бяха фондации, дистрибутори, лотарии и .... Може и да е изгорял някой читав. А има и много нахални. Една тройка "дистрибутори" преди време с предводител трътлеста девойка ми заяви, че не мога да ги изгоня от магазина. Е, объркала се беше
            ............
            После застанаха на разстояние от 20-25м и продължиха с теориите.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
              ... Може и да е изгорял някой читав...
              Не е. вЕрвай ми.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                ... с добре изгладени панталони - поглеждам за такива неща )...
                Вени, направо ме довърши. Сега се замислих, че на няколко пъти, като бързам слагам дънките с надежда сами да се изгладят след 20-30 минути в колата. Няма да идвам да ти искам пари в това състояние, макар че според мен тия дето мамят по тоя начин ще са доста по-оправени от някои други, просто защото си подготвят вида за потенциалните "шарани".

Сега по темата. Доста такива случаи има. Хората търсят всякакви шансове да изкарат някой лев. Викат си "Ще пробвам, пък квот стане". С тоя тип измами и да го хванеш в крачка, ще измисли някво оправдание и пак ще мине безнаказано. И кражбите се повишиха и измамите. Както се очертава гладна зима, трябва да се внимава много.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Той един човечец в Германия така станал милионер-искал пари по бензиностанцийте,че му откраднали портфейла.Даже книга мисля беше издал накрая,та явно вече са я прочели и по нашенско.Аз бих се вързал да дам десетина лева,особенно на някоя по-стругована девойка .

Коментар

Аз пък си мисля, че може и да не е измамник. Може да не е оправил още таралясника.

Коментар

Измамник или не - няма значение! Поискал е - Дал си му! Всеки човек има нужда от малко алтруизъм, да се почустваш, че си помогнал на някой в беда особено когато е с нещо дребно и не те натоварва.
                      Така, че отдайсе на заслуженото удовлетворение, а не копай повече, само да се ядосваш
                      Аз обикновенно не давам, защото знам/приел съм, че повечето са измамници, а още по лошото е, че има и структури около тях "шефове" и т.н., НО от време на време и аз давам, на един веднъж му хвърлях пари през прозореца на колата, че беше зелено и бях в колона... та така е стези неща, ако имаш и не ти тежи и ако наистина си повярвал, че можеш да помогнеш на някого - Това са добре похарчени пари Спри да ги мислиш!

Коментар

Това явно е вариант на темата - по гарите нали бродят едни добре облечени люде (мъже и жени, младежи обикновено) които се примолват за 2-3-5 лева защото не им стигали да си купят билет да се приберат у дома.

Понеже преди година някъде ми се налагаше редовно ходене София-Варна и наопаки та даже по физиономия взех да ги познавам... Идва първия път при мен младежа - дадох му 5 лева да си купи билет. Следващият път пак дойде - викам му: "Абе поне запомняй кой ти е дал, че се получава някак конфузно..." Той само се захили.
                        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                          Той един човечец в Германия така станал милионер-искал пари по бензиностанцийте,че му откраднали портфейла.Даже книга мисля беше издал накрая,та явно вече са я прочели и по нашенско.Аз бих се вързал да дам десетина лева,особенно на някоя по-стругована девойка .
                          Явно един момък се учи от него, тук в София, малко след пробива Несторов - Цар Борис. Седеше всеки ден с една туба за бензин, паркирал е на тротоара едно старо BMW и всеки път едно и също - колега, дай 2 - 3 лева да сипя бензин отсреща в омв-то, че закъсах... Само дето е доста тъп и всеки ден на басолютно едно и също място по едно и също време висеше... Та след тртия ден сигурно му е паднал оборота.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            Измамник или не - няма значение! Поискал е - Дал си му! Всеки човек има нужда от малко алтруизъм, да се почустваш, че си помогнал на някой в беда особено когато е с нещо дребно и не те натоварва.
                            Така, че отдайсе на заслуженото удовлетворение, а не копай повече, само да се ядосваш
                            Аз обикновенно не давам, защото знам/приел съм, че повечето са измамници, а още по лошото е, че има и структури около тях "шефове" и т.н., НО от време на време и аз давам, на един веднъж му хвърлях пари през прозореца на колата, че беше зелено и бях в колона... та така е стези неща, ако имаш и не ти тежи и ако наистина си повярвал, че можеш да помогнеш на някого - Това са добре похарчени пари Спри да ги мислиш!
                            Глупости, не ги мисля тези 10 лв. , изгарял съм с порядъци нагоре. Реших да споделя едва когато се убедих , че няма да ги върне, за да имате едно на ум с такива закъсали. Не ме е яд за парите, а че съм толкова тъп, че да бачкам, да плащам данъци и накрая пак да не стигат. А явно има и по-лесни варианти, без касови апарати, без данъци, а и техните деца учат и се лекуват в БГ, т.е. и за това пак плащам.
                            А съм имал и друг случай: Младо момиче, нормално облечено, но малко занемарено на външен вид, влиза и директно казва:Нямам пари - прося.
                            Не е невъзможно в чужд град да изпаднеш в крива ситуация. Аз например, в Ямбол преди да има още кредитни карти, бях свършил парите. Отивам в центъра до първия банкомат с дебитна карта да изтегля пари за бензин до София. Банкомата ми глътна картата. Добре , че имам приятели там.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ааа, има и един дето все му е свършил бензина. Върти се по паркингите из София. Само на мен ми е искал 5-6 пъти. Последния път щях да го сритам.

Не се връзвайте на такива. Явно е поредната "мода". Специално тоя, за който говоря, прави тия мурафети от поне 5-6 години. Явно вече има и последователи.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X