Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо средно между измама и просия !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо средно между измама и просия !?

Ааааа, обадих се ама те нямаше в къщи .
    Майтап - тогава още мобифони нямаше, камоли ГСМ-и. Ама по спомен, като ловджийско куче, намерих блока на приятеля. Да са живи и здрави приятелите !
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Както има един лаф:
      Ние сме бедни с много,а не с малко!
      Колкото до 10 лв всеки има в себе си и всеки добродушен човек би ги дал за да помогне на човек в беда.Лошото е,че някой злоупотребяват с това!А още по-лошото е,че се опитват няколко пъти да минат с един и същ номер.Можеш да си поиграеш малко и да звъннеш в управата на DHL,но по-голямата част от тази игра е на нерви!Пък и вярвам,че никой от нас не го е докарал до тези 10лв!А за напред трябва да внимаваме повече!

Коментар

Дава се не за да помогнеш на този, който ти иска /то едва ли можеш/, а за да помогнеш на себе си Действа пречистващо

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Дава се не за да помогнеш на този, който ти иска /то едва ли можеш/, а за да помогнеш на себе си Действа пречистващо
          Ааа, който го прави защото има нужда от индулгенция - друг въпрос. За негова сметка си е.

А има хора, на които можеш да помогнеш - виж само на колко болни деца родителите събират пари за лечение някъде. Мен това ме тормози най-много. А най-гадното е че заради злоупотребяващите с милосърдието ни мързеливци и изроди, страдат точно такива хора наистина в нужда. Хората са обезверени и често се съмняват че дадените от тях пари ще отидат за това, за което са ги дали, или ако не, то винаги има поне капка съмнение, дето вгорчава цялата работа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми, индулгенция Ако не те е гризало съмнение, че си можел да помогнеш, няма да разбереш за какво говоря

Коментар

ХАХАХАХА

Велинград, старото гробище, майка ми раздава "за Бог да прости", минават цигани и тя ми казва, на тях не се дава, защотло не хваща ))))
              Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Ми, индулгенция Ако не те е гризало съмнение, че си можел да помогнеш, няма да разбереш за какво говоря
                Ми мене си ме гризе постоянно. Само че не мога да огрея навсякъде. Такъв е живота.

Ама не го чувствам като индулгенция. Не очаквам нищо насреща, нито пък си правя илюзии че нещо, касаещо мен, ще се подобри от това че съм помогнал някому.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Преди 4-5 години, едно хлапе ми вика "Бате, дай някоя стинка, че няма к'во да ям, гладен съм." Аха , викам си аз, сега ще те прецакам. Насреща имаше баничарница. Отивам, купувам баничка с боза и му ги давам. А то диването, отиде и ги върна на продавачката, а тя ги взе обратно без обструкции, макар , че храна , особено пипана от просяк, не е редно да се приема обратно.
                  Aз бих я направил на 5 стинки тая продавачка. Утре на теб и мен ще шитне храна, пипана от някой дето е ровил в кофите. Айде продавачката няма акъл, затова работи това, ама ти?

Коментар

Е, видимо и аз !

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Случки всеки има по много май
                      Аз да споделя последната, понеже заговорихте и за болни деца и т.н.; та на панаира в Пловдив имаше един човек, който обикаляше да събира парички за сина си на който му предстои операция . Като в началото с баща ми реагирахме, че с какво ще докаже и от къде да знаем че парите ще отидат по предназначение, та човека каза, че става въпрос за сина му и си извади лична карта за сравнение с документите дето носеше.
                      Не сме ги гледали особено, но пък беше правдоподобно и му дадохме естествено.
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                        Случки всеки има по много май
                        Аз да споделя последната, понеже заговорихте и за болни деца и т.н.; та на панаира в Пловдив имаше един човек, който обикаляше да събира парички за сина си на който му предстои операция . Като в началото с баща ми реагирахме, че с какво ще докаже и от къде да знаем че парите ще отидат по предназначение, та човека каза, че става въпрос за сина му и си извади лична карта за сравнение с документите дето носеше.
                        Не сме ги гледали особено, но пък беше правдоподобно и му дадохме естествено.
                        И така от 1996г. та до днес, ама не го ли оперираха вече, марш от щанда, ама догодина пак ще дойде.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Абе най-добрата беше една Мургавелка която ме спря на улицита с молбата "бате дай една цигара, ще ти ПОЗНАЯ Каквото ми кажеш"! поне беше честна, но не пуша

Коментар

За да сте сигурни че парите няма да отидат в джоба на някой мургав "римски" барон - давайте на хора, които не си искат. Малко абсурдно звучи, но ако подходите без обидно съжаление към тях, се получава.

Последният пример - вървя из центъра за среща с приятел в едно заведение. Той ми звънка и ме моли да му купя някъде по път бяло Боро, че в магазинчето до бара нямало. Спирам на денонощното за цигари на ъгъла на Рачо Димчев и Раковска. Пред мен на опашката са 2ма души - млада жена си купува цигари, и една баба, бедно облечена но не окъсана, която стоеше малко в страни, до витрината на магазинчето и разглежда изложените шоколади. Младото момиче плаща, взима си цигарите и си тръгва, и продавачката ме поглежда въпросително "За вас?". Аз и казвам, че възрастната жена е преди мен на опашката, а продавачката ми отговаря "Ми тя няма да купува, всеки ден минава от тук, и просто си разглежда шоколадите на витрината". Аз (малко сънен) по инерция и викам "А добре, дай едно бяло Боро", плащам и си тръгвам. Правя 5 крачки, и чак тогава - БУМ - осъзнах какво всъщност ми каза продавачката... Почувствах се като последното говедо, върнах се, взех 2 шоколада, настигнах женицата (тя вече си беше тръгнала) и и казвам "Заповядайте, госпожо". Тя чак се стресна - ама не, ама нямаше нужда, ама аз таковата. Накрая се просълзи, което ме накара да се почувствам още по-голямо говедо. Та така - тия дето са прекалено горди да си поискат, май всъщност най много имат нужда от чужда помощ.
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Бил си сънен, не че си "говедо".
                              Нищо не ме натъжава повече от стари хора, изглеждащи неестествено в ролята си на търсещи милостиня. Особено жени.
                              Гледайки някои от тези жени нещо умира в мен. Спретнати, с отнесен поглед все едно са някъде далече назад във времето, не вярващи, че им се случва всичко това.
                              А и те са майки, имат деца и внуци, живели са добре в онова недалечно минало. А сега стоят и събират стотинки я за лекарства, я за болен, я за някоя сметка, я за да помогнат на внуче.....Или за да не се чувстват виновни, че не са опитали да направят нещо. Тъжно. Може би защото може моята майка да е там или баба.

Тази година ходих до Казанлъжката гробница. Та там горе пред старата гробница имаше една жена. Отворила малка масичка с наредени на нея, знаете- ампула с розово масло, снимка на роза и написано нещо за нея всичко това в пликче като тея за мартениците. За спомен от гробницата.
                              Стои права до масата самичка и гледа отвеяно на някъде, не е там. Слаба, спретната и ниска около 60години. Изведнъж детето я сепна и тя се "събуди". Усмихна се широко и се заговори с дъщеря ми. А тя е на три години, но ужасно любопитна и приказлива.( да не е от мен) Жената неусетно започна да ни раказва за гробницата. Говореше правилно, с ясна дикция и артикулация. Веднага се зачудих да ли не е учителка??? В моментът който свърши и тръгнах ме към копието на гробницата. Казвайки си: е сега трябва да ни дадат сметката за разказа. Тя се стресна и посегна към торбата си окачена на дървото до нея. Извади от там детска книжка, илюстрована със стихотворения и места за оцветяване. Авторът беше тя Заразглеждаха я с малката, заразказва и. А тя ококорена не смее да гъкне от интерес. Подарък за нея: - каза. Вече бях сигурен, че жената е учителка. Със сигурност не стоеше там за удоволствие на жегата

Тръгнах ме си, а една тъга ме наляга. До къде ни докарва тая наша мащеха България, до къде??
                              И сега си я представям скръстила ръце с широка усмивка и топъл, майчински поглед вперен в детето.
                              Последно редактирано от Гергин; 21-10-09, 20:41. Причина: допълнение
                              Пийте червено вино! Дава здраве.
                              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

и ти какво направи?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X