Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Публикуване на снимки на дребни крадци-законно ли е ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Публикуване на снимки на дребни крадци-законно ли е ?

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
    Аз лично съм привърженик на системата с обществено полезния труд - да чистят градските кенефи, докато му залюти на очите от миризми в продължение на един месец - така и агнето цяло и вълкът сит.
    Иначе да ги затвяраш, където и да било е разход - разследване, храна, настаняване и т.н. и като цяло, цената на наказанието става по - висока от цената на щетата, така че наказанието губи смисъл за обществото.
    Да, ама е забранено от някаква конвенция. Като каже, че не иска и тръгне да припада... не можеш с бой да го принудиш. Пробацията като наказания съдържа такава мярка - безвъзмезден труд, ама става само за способни на някакъв труд индивиди. А повечето крадци от супермаркетите не са такива.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Тва е супер долна, анадолска история. Защо просто не ги изкарат пред магазина и да ги запукат с камъни в главите след което да ги вържат за колата на охраната, да ги влачат из града и накрая да ги разчленят завързани на 4 микробуса.
      Снимките им при охраната, демонстративно им обясняват пред останалите защо не ги пускат в магазина и съм убеден, че втори път няма да опитат да влязат.
      На Gran Canaria така ли правят ?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

За Гран Канария не знам дали трепят дребните крадци с камъни, ама зад океана и в някои скандинавски страни, нямащи общо с Анадола съществува обществено полезния труд, имам преки впечатления( от Скандинавските страни, в Щатите не съм бил).

Глобите също - конкретно във Финландия са процент от годишния доход, а не твърда сума.

Коментар

Всичко зад щанд му е майката и без да има големи магазини. Така доста хора ще си спестят срама да крадат, ще си спестят срама дори от тази мисъл. И без това тия магазини не са някакво национално богатство. При това лъгането на цените няма да го има. На всичко отгоре жени, приятелки и други нетрезво мислещи субекти в магазин, няма да вкарват каквото видят в кошницата!
          Нет гипермаркет, нет проблема!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            На Gran Canaria така ли правят ?
            Случи ми се да счупя буркан майонеза. Сложих го в торбичка и го замъкнах на касата. Посмяха ми се и ме питаха дали наистина искам да си го купя. След като разбрах, че строшените неща не се плащат им казах, че отивам да бутна щанда с алкохола.
            - Ок, само гледай да не те скива охраната

На скоро една трътка на касата поиска да види какво имам в раницата. Бях я забравил отворена.
            - Не може !
            - Защо ?
            - Вие от полицията ли сте ?
            - Не.
            - Тогава си гледайте работата и не ми губете времето.
            - Ще извикам охраната !
            - Бързо, че нямам време.
            охраната
            - Може ли да видя какво имате в чантата ?
            - Не !
            - Можем да извикаме полиция.
            - Извикайте.
            - Повече не влизайте в магазина!
            - Искам да говоря с управитела.
            - Ама защо ?
            - Щото не ме кефиш.
            - Е хайде сега....
            - Аз ли да го търся из офисите или ще го извикате ?
            Управитела ме помоли да не пускам жалба (не че съм имал намерение) и обеща тоя да не работи при тях от следващата седмица.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
              Всичко зад щанд му е майката и без да има големи магазини. Така доста хора ще си спестят срама да крадат, ще си спестят срама дори от тази мисъл. И без това тия магазини не са някакво национално богатство. При това лъгането на цените няма да го има. На всичко отгоре жени, приятелки и други нетрезво мислещи субекти в магазин, няма да вкарват каквото видят в кошницата!
              Да, най-ще ми е добре да обиколя целият град, да търся място за паркиране пред 16 магазина и да се прибера по тъмно за да купя хляб, цигари, Алка-залцер и памперси......

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
              ....ама зад океана и в някои скандинавски страни, нямащи общо с Анадола съществува обществено полезния труд, имам преки впечатления( от Скандинавските страни, в Щатите не съм бил).

Глобите също - конкретно във Финландия са процент от годишния доход, а не твърда сума.
              За откраднат хляб или автомобил говорим ?
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Случи ми се да счупя буркан майонеза. Сложих го в торбичка и го замъкнах на касата. Посмяха ми се и ме питаха дали наистина искам да си го купя. След като разбрах, че строшените неща не се плащат им казах, че отивам да бутна щанда с алкохола.
                - Ок, само гледай да не те скива охраната

На скоро една трътка на касата поиска да види какво имам в раницата. Бях я забравил отворена.
                - Не може !
                - Защо ?
                - Вие от полицията ли сте ?
                - Не.
                - Тогава си гледайте работата и не ми губете времето.
                - Ще извикам охраната !
                - Бързо, че нямам време.
                охраната
                - Може ли да видя какво имате в чантата ?
                - Не !
                - Можем да извикаме полиция.
                - Извикайте.
                - Повече не влизайте в магазина!
                - Искам да говоря с управитела.
                - Ама защо ?
                - Щото не ме кефиш.
                - Е хайде сега....
                - Аз ли да го търся из офисите или ще го извикате ?
                Управитела ме помоли да не пускам жалба (не че съм имал намерение) и обеща тоя да не работи при тях от следващата седмица.
                Точно за такива сладки случаи става дума. Явно не само тук е така а е световна практика. Насам народе, ела на световното решение!
                16 магазина няма да обиколиш, във всеки нормален магазин има освен храни, и стоки от първа необходимост, като презервативи, памперси, самобръсначки.

пп и сапун!

Коментар

16 магазина няма да обиколиш, във всеки нормален магазин има освен храни, и стоки от първа необходимост, като презервативи, памперси, самобръсначки.

пп и сапун!
                  Каквито аз търся обикновенно няма.

Коментар

Да, най-ще ми е добре да обиколя целият град, да търся място за паркиране пред 16 магазина и да се прибера по тъмно за да купя хляб, цигари, Алка-залцер и памперси......

За откраднат хляб или автомобил говорим ?
                    Автомобил - превишение с 31 км/ч от разрешената скорост 17 000 евра - балтия

Коментар

Като отворя супер маркет, ще ти пиша лс. А който ми дойде неканен в къщи, да знае че нищо скъпо няма да намери, затова пък си носи рисковете.
                      Не харесвам супер макети. Смятам че такива не трябва да има. Е, в случая има и си носят рисковете! Не може да очаквате да не се краде, нали?! Ако искаш да избегнеш това, редиш стоката зад щанд! Това че тия големи магазини разчитат на някакви психо трикове, значи че ще си носят и рисковете и ще си траят! Аз никога не съм имал проблем със закона, никога не съм бил задържан, или обвиняван, но това пък не пречи някакви магазинери и гардероби да са ме правили на сбъркан! Тяхната мамица!
                      Т.е. ако те разбирам правилно не са виновни тия които крадат, а собствениците на магазините? А крадците просто са изкушени да крадат защото стоката е достъпна?
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

А най-добре беше когато соц-а се распадаше - по рафтовете нямааше аПсолютно нищо. Никакви соблазни, никакви кражби и народа беше девствен, така да се каже.
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ще се оправим...
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ще се оправим, не ни мислете!
                            Да, точно това ми беше идеята. Не са виновни само онези дето се опитват да минат тънко. Щом са решили да продават по този начин, после няма да реват за тройна сума, нито да ми се правят на биячи, ами ще си сърбат.
                            Гоблин, ако страната в която живееш беше рай, то нямаше да има най-много затворници на глава от населението. Може и да се оправим по-раничко!

Коментар

Ще се оправим, не ни мислете!
                              Да, точно това ми беше идеята. Не са виновни само онези дето се опитват да минат тънко. Щом са решили да продават по този начин, после няма да реват за тройна сума, нито да ми се правят на биячи, ами ще си сърбат.
                              Гоблин, ако страната в която живееш беше рай, то нямаше да има най-много затворници на глава от населението. Може и да се оправим по-раничко!

- "Хубава кола е Чайката ! Колко харчи ?"

- "А вие що биете негрите ?!?"

А иначе - мисля ви. Точно теб не. Но мисля приятелите си които трябва да боравят с идеи като твоите в непосредственото си обкръжение.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                - "...Хубава кола е Чайката ! Колко харчи ?..."

- "... А вие що биете негрите ?!?..."
                                Тя, Чайката си е убава кола. Когато е правена бензина им беше 3-4копейки. Тука беше 12ст.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X