Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как са заплатите към днешна дата?

Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнение
    Масово плачене от малкото пари.Хайде да направим общ молебен за по-високи заплати.Като в Германия!!!!!!!
    Ама кой колко работи, това е друга работа.Всеки иска ПОНЕ 2 000 за да живее НОРМАЛНО.Ама дали може да изкара такива пари няма значение.Той си ги иска.
    В Бг не сме се научили да работиме това е.И дълго няма да се научиме.Защото такива плачковци за 2 000 лв.заплата, като стане 18.00ч. не можеш да му видиш подметките.Че то говедото е готово за тръгване още в 17.00 и си бърка в носа до 17.57.Айде холан такива работници съм ги виждал с хиляди.От първият ден се чуди как да почне да краде.И опява, ли опява колко работи за нищо пари.Цигарите му били 5 лв., ами спри ги бе тарикат.Това ти е 150 лв. чиста пара.Не искал/ не можел/ да ги спре.Защо ревеш тогава бе?Транспорта ми 2 лв на ден.Картата за три месеца е 60 лв.Математиката куца, мунчото е свикнал с маршутката.Сандвич и кафе.В тази ГЕРМАНИЯ с глемите пари виждали ли сте как ходят с кутии храна от вкъщи?Защото там не е евтино хич.
    Мога да продължавам още, ама стига че ме заболяха пръстите от толкова говорене.
    Прекалено много "ме"каш и "бе"каш.
    Нищо, не се ядосвай. Няма да оправиш света, нито пък нас мързеливите.
    М/у другото, потен вода пил ли си?

Коментар

Когато някой кръшка, има начин да го "откорегираш", накажеш или, ако се налага, уволниш. Но при месечен оборот на един обект 80000+ да търсиш М.О.Л. за 400 на месец е откровена покана за кръшкане. Лошото е, че има едно понятие МРЗ, което държавата определя според своя си аршин и възможности. Колкото и странно да прозвучи на някой, с осигурителните прагове е същото.
      Изобщо, свиването на разходите не е лекарство срещу "Кризата". То е морфин. Няма пациент стигнал до морфина, който да не се е възнесъл.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Към Karlos:
        1.Що, пък трябва да откажа цигарите /продукт, който струва 80стотинки, а другото, до 5лв. е за държавата/. Значи пушейки, хрантутя некви нещастници.
        2.Що за лъжа е това, че на запад се работи повече. Това, че струговете им напр. харчат 2 пъти по-малко ток, каква вина има работникът. Просто работодателите са инвестирали в по-готини технологии.
        3.Работил съм там и съм видял как дебелогъзи португалци, германци, холандци си попръткват цял ден за 70 еврО надница.
        П.П. До преди 15 минути си пих питието с един "работодател". Има 5 камиона на няква кариера. Оплаква се, че неговите шофьори /на твърда заплата/, правят 5 пъти по-малко курсове от другите.
        Та аз му викам: Що не ги вържеш на заработка. Демек, толко и толко курса, толкова пари.
        "Бизнесменът" ми отговаря следното: Е, па тия ще почнат да работят като луди. Ще взимат повече от мене, баси.
        Е, тва е мисленето на българския работодател.
        Последно редактирано от trajal; 20-10-10, 22:25.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
          "Бизнесменът" ми отговаря следното: Е, па тия ще почнат да работят като луди. Ще взимат повече от мене, баси.
          Е, тва е мисленето на българския работодател.
          От една страна имаш право да го обвиняваш в неправилен подход. наистина - колкото повече взимат служителите му - толкова повече ще остава за него.
          От друга страна обаче: все пак той е направил инвестицията, поел е финансовия риск и подсигурява заплатите и плащанията на служителите независимо от плащанията към фирмата му. И поради всичко това - има право да иска справедливост.
          За някой хора - справедливостта в пропорциите на дохода между направилия инвестицията и работещият е по-важна от това колко пари получава. Да не говорим, че ако е вкарал много пари, а взима малко - пред него стои алтернативата дали изобщо да се мъчи като работодател или да си разкеши парите и да почне да бачка като шофьор за някого. (имам предвид конкретния случай)

Повярвай ми - много малко са бизнесите в България, където собственика е доволен от възвръщаемостта на инвестицията си.
          Изключвайки факта, че сме на кучето в г..за и в населението не е останал вече кеш - втората основна причини за това повечето инвестиции да са куци откъм ОПР и най-вече откъм Счетоводен Баланс е, че служителите масово нямат уважение към работодателя си. За тях е нормално за изкарват повече от него щото видиш ли и той изкарвал повече по тоя начин.
          Да ама не...
          Като са такива супер герои да постоят малко без работа, после като им писне да си намерят финансирне, да си инвестират в камионче, да си намерят клиент, да си финасират дейността за 1-2 месеца и после да си вземат парите... Па ако не им стигат парите - да си крадната малко и от нафтата, да си завишат курсовете, да видим дали ще мине номера...

А между другото - повечето работодатели днес, съвсем доскоро са били държавни служители и са имали точно същото отношение и към държавната си работа. Тази криза ще има определено очистващо действие - нещо като рязане до кокал...
          Лошото е, че освен санитаризиращия си ефект - доста странични неприятни ефекти ще има...

Коментар

хедхънтъра не трябва ли да знае кого търси, поименно........... или стрелят напосоки и пълнят бази данни?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              хедхънтъра не трябва ли да знае кого търси, поименно........... или стрелят напосоки и пълнят бази данни?
              ...практиката е, че предлагат, каквото докопат, а стигат до него, както могат...
              Както се казва - "Headhunting is overrated"...

Когато нямаше хора за работа през 2007 - това беше работеща система , защото пестеше време на мениджърите. Но тогава, например, след едномесечно търсене - хедхънтърите докарваха двама скъпи кандидати, от които или само единия става, или и двамата са компромис (...казвам го от личен опит като мениджър...).

Сега - след публикуването на обява за работа - за 3 часа има 200 кандидатури, а мениджъра и без това няма какво да прави... (не говорим за високотърсени ИТ специалисти, разбира се...)

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                А между другото - повечето работодатели днес, съвсем доскоро са били държавни служители и са имали точно същото отношение и към държавната си работа.
                Е, тука си 100% прав.
                А има, разбира се и друг вид работодатели. Които не мислят само за собствената си печалба. Но напоследък като че ли са много малко. Дали вина за това има кризата или нещо друго, не знам.
                Може би е като в семейството, като изчезнат парите, всеки ти е виновен и почват скандалите.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                Питието определя съзнанието....
                0887770735

Коментар

От една страна имаш право да го обвиняваш в неправилен подход. наистина - колкото повече взимат служителите му - толкова повече ще остава за него.
                  От друга страна обаче: все пак той е направил инвестицията, поел е финансовия риск и подсигурява заплатите и плащанията на служителите независимо от плащанията към фирмата му. И поради всичко това - има право да иска справедливост.
                  За някой хора - справедливостта в пропорциите на дохода между направилия инвестицията и работещият е по-важна от това колко пари получава. Да не говорим, че ако е вкарал много пари, а взима малко - пред него стои алтернативата дали изобщо да се мъчи като работодател или да си разкеши парите и да почне да бачка като шофьор за някого. (имам предвид конкретния случай)
                  Тук пропускаш една много съществена подробност в конкретната сфера на работа.
                  Понякога съществува праг на разумното натоварване на машините(и на хората също).Когато поради някакви причини(финансов стимул или друго) този праг се прекрачи,то рентабилноста започва да се понижава,заради намаляване на качеството на извършваната работа,което е свързано и с увеличаване на амортизационните разходи,както и с повишена аварийност в производството.
                  С думи прости–не е проблем работника да взима повече,а работодателя много повече.Проблем е,резултатите от работата да се обвържат достатъчно разумно със заработката на работника,за да не се получи обратен ефект.Конкретно за случая с транспорта–не е важно да се правят много курсове на цената на преразход на гориво и трошене на техниката,а е достатъчно да се правят разумен брой курсове по максималноефективен начин.И от тук и другия момент-за да не се троши техниката за бързо свършване на определената работа(т.е. пак да се използва неефективно), се поставят и разходни норми и се заплаща икономията на гориво.За работника нещата изглеждат по следния начин–хем ще работи по-малко,без да си дава зор(не на максималните си възможности),хем ще получи и бонус за добре свършената работа.Работодателя получава качествена работа,пазят му се машините и работата върви безаварийно,на приемлива цена.
                  Не само в транспорта нещата стоят по подобен начин.Не винаги важи принципа "Колкото повече,толкова повече".Винаги има едни скрити разходи,които могат да се оценят дори след време,но да оказват влияние върху баланса на предприемача.
                  Такива преки стимули за работа,като обвързване на резултати със заплащане са меродавни в разни други области,като продажби,услуги и др.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да. На практика обаче често звънят поименно, но на хора чужда база данни, която не е много сигурно дали е вярна и актуална, та пак се доближава до стреляне на посоки...

...практиката е, че предлагат, каквото докопат, а стигат до него, както могат...

Когато нямаше хора за работа през 2007 - това беше работеща система , защото пестеше време на мениджърите. Но тогава, например, след едномесечно търсене - хедхънтърите докарваха двама скъпи кандидати, от които или само единия става, или и двамата са компромис (...казвам го от личен опит като мениджър...).

Сега - след публикуването на обява за работа - за 3 часа има 200 кандидатури, а мениджъра и без това няма какво да прави... (не говорим за високотърсени ИТ специалисти, разбира се...)
                    Хедхънтерите не публикуват обяви. Това е обикновен HR. Но наистина много агенции комбинират двата метода, ако никой не върже от хедхънтинга, пускат и обява. Най-малкото през реална позиция си допълват базата данни, а понякога продажбата й (поне при малките агенции) е по-голямата част от дохода на фирмата, отколкото самото намиране на кадри.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                      Хедхънтерите не публикуват обяви. Това е обикновен HR.
                      ...това е нещо като разликата между моден дизайнер и обикновен педал, нали?

Моля, колегите работещи в тази сфера да не се засягат - аз имам и приятели в сферата на HRа и мога съвсем отговорно да заявя, че са точни хора...

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Не винаги важи принципа "Колкото повече,толкова повече".Винаги има едни скрити разходи,които могат да се оценят дори след време,но да оказват влияние върху баланса на предприемача.
                      ...абсолютно си прав. Даже е практически и математически доказано, че важи за абсолютно всички бизнес сфери.
                      Т.нар. Теория за маргиналните приходи: http://old.fmi-plovdiv.org/pmm/docum...ma_5_extra.pdf (стр. 2 до 5 на въпросния документ)
                      Последно редактирано от vlageo; 21-10-10, 14:52.

Коментар

първото ми усещане беше, че попълват бази данни и явно не съм се излъгал в конкретния случай.............. в някои случаи най-лесното е да намериш името

Коментар

...това е нещо като разликата между моден дизайнер и обикновен педал, нали?

Моля, колегите работещи в тази сфера да не се засягат - аз имам и приятели в сферата на HRа и мога съвсем отговорно да заявя, че са точни хора...
                          Не казвам, че не са свестни, а че са различни дейности. Но наистина повечето агенции практикуват и двете. Мога да дам пример с гумаджийница. Някои са само вулканизатори и лепят гуми, други само продават нови и ги сменят, без да лепят. Най-често обаче правят и двете. Но вулканизация и продажба с монтаж/демонтаж си остават различни дейности и хората занимаващи се с едно или другото, не са по-различни от другите. Има си и свести и некадърни, без значение какво точно работят.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

първото ми усещане беше, че попълват бази данни и явно не съм се излъгал в конкретния случай........
                            Не сме ли си говорили с теб за HR (яйчарите) в Бг-то сигурно темите с джипките са ни били по-интересни, но ако ти се слуша за простотиите им, имам над10г. ( богат, интересен, но и тъжен ) опит.....идваш, правим кафе, лочим и си клюкаме....само ми напомни че е за яйчари, а не за джипки, ще ти бъде весело
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

HR - неспециалист в област, за която избира специалисти по симпатия, начина им на обличане и маниери.
                              Обикновено от женски пол. Най-лесно им се печелят сърцата с думички като "стандарт", "самомотивиран", "добри производствени практики", и "непрекъснато подобрение". Предизвикателства, работа под напрежение, екип, лоялност - любовни думички. Ако разрешаваха да ходим и с цветя по интервютата - щеше да е още по - приятно и лесно! Всъщност с една много привлекателна HR мацка си говорихме какво обича да готви - хора, не се майтапя!
                              Само това ме спря на въпроса "как се виждате след 5 г." да изстрелям "ами ще празнувам 5 годишнина от задаване на най-тъпия въпрос в живота ми"!
                              Последно редактирано от Rabin; 21-10-10, 18:00.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                .....Само това ме спря на въпроса "как се виждате след 5 г." да изстрелям "ами ще празнувам 5 годишнина от задаване на най-тъпия въпрос в живота ми"!
                                "Рабине" оспамихме на "Вълчо" темата, ама мен в една от най-лъскавите агенции на поредния въпрос отговорих, че докато си намеря работа, работя за себе си за да се изхранвам, каката си го записа на бланката пред себе си и изстреля следващия въпрос
                                "А НА КАКВА ДЛЪЖНОСТ".....просто не`ам думи
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X