Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как са заплатите към днешна дата?

Мисля, че той не искаше да каже точно това, но ако това е извода - така да бъде.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Re: Как са заплатите към днешна дата?

Неси ли направим ние заплатата добра, никой няма дания направи.Работил съм и за 400 лева на месец обаче далаверата ми е била близо по 3 бона,аз съм на мнението че белите пари може да са малко но черните да са много.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

Re: Как са заплатите към днешна дата?

Спомням си един забавен случай при който утидох на интервю за работа като дистрибутор на някакви деликатесни конесрви ,съгласих се на заплата от 500 лева със работен график от понеделник до петак и събота до 2, но на трагване собственика като ми видя колата, тогава карах една стара Ес-класа ми позваня след малко и каза че саси намерили друг шофиор.
        0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          С много от хората растем и остаряваме заедно вече 18-20год (и с някои клиенти също)....
          Горното обяснява защо мислиш долното...

...при адекватни, равни условия (чието осигуряване е в пряка зависимост с капацитета на организатора) - нашият човек е абсолютно равностоен на всякакви германци, американци и японци...
          Ако се опиташ да работиш с хора от по-нова генерация ще останеш адски изненадан (неприятно) от естеството на трудовите им навици.

Радвам се че успяваш да осигуриш добре платена работа за хора с опит - пожелавам ти успех и в бъдеще...

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
            На 38 съм, ако това въобще значи нещо..
            ...означава, че вече би трябвало да си достатъчно навътре с нещата, за да на вярваш на приказките за супер герои...

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
            целенасочено да търсиш конкретен човек, който е показал вече нещо.

И ще му дадеш свобода да посбърка, защото така той ще стане креативен и току виж ти дал резултат свръх твоите очаквания.

Но..."ай сиктир" е еманацията на съвременните чорбаджии - хем им се иска, хем не им стиска.

И за тази болка има лек - ще почне на едно ниво и след резултатите ще скокне...
            ...всичкото това би било отчасти вярно ако имаш едни пари и търсиш някой който да ти ги върти (или поне да ги изпира) докато ти шракаш с пръсти някъде на топло (където и да е това). Много рядка порода и все по рядка ще става (на този тип собственици на бизнес имам предвид).

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              Значи и ти спадаш към групата на страхливците по думите на Волк.
              Пълно разминаване! Познал си етажа, но си сбъркал входа..

Никого не съм наричал "страхливец", а визирах хората, които се страхуват дори във витруалното битие от признание, че работят на минимални официални заплати..

Сего обаче виждам, че темата е изненадващо полезна, защото ако нямаше информация от такива като davc, въобще нямаше да се знае, че има и места, където с яка работа можеш да си осигуриш прекрасни условия на живот!

Поздравления и ми е съвсем ясно, как си пазят работните места!

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                .... - пожелавам ти успех и в бъдеще...
                Аз пък не. Заради това:

...правя всичко възможно и да не плащам за неща, които не получавам, а и няма да получа - това по отношение на данъци, осигуровки и пр....
                Докато всички мислим как да изклатим държавата не ща никой да ми обяснява колко е/сме зле.

П.С.: За щастие поне в моето обкръжение (приятели, колеги и др.) отдавна никой не се и мисли да започва работа, в която не го осигуряват на реалната заплата.
                Последно редактирано от nikidd; 16-10-10, 17:48. Причина: допълн

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  Аз пък не. Заради това:

Докато всички мислим как да изклатим държавата не ща никой да ми обяснява колко е/сме зле.

П.С.: За щастие поне в моето обкръжение (приятели, колеги и др.) отдавна никой не се и мисли да започва работа, в която не го осигуряват на реалната заплата.
                  Kaжи поне едно нещо получаваш ли като хората от тая т.нар. държава? Нито до пенсия ще доживея, за доктор и зъболекар си плащам, до 112 дано не допираш... Всеки Божи ден примката се затяга, а нищо и половина насреща!
                  На кмета ни му писна и окачил жалба заради окаяния ни главен път. Като минават камионите - създават микротрусове и къщата взе да се пропуква по слабите места. Толкова ли няма по една кофа бетон, да му се не види. Както каза pe4en - в третия свят са по-напред от нас. Напълно човешко е да ти писне, и да дадем - пак в кучия ще заминат!
                  Последно редактирано от Rabin; 16-10-10, 18:13.

Коментар

...всеки си знае себе си...
                    И понеже знам че всеки под 30 мисли така вече - от това следват две неща:
                    - времето на супер героите свърши
                    - има да чакате високи доходи още бая време

Ако беше при мен: Като искаш да се осигуряваш на пълен размер - или си поеми осигуровките за твоя сметка или си регистрирай фирма и пускай фактура...

А държавата си взима своето така или иначе.

пп. щастлив съм, че нямам служители днес...

Коментар

...Докато всички мислим как да изклатим държавата не ща никой да ми обяснява колко е/сме зле...

Държавата просто не може да си представи и пожелае по-лоялен гражданин от мен... - Вервай ми!
                      В нито един един момент аз целенасочено не търся начин да я "изклатя" - не: През цялото време, именно тя ме клати, аз само намирам начин да оцелявам.
                      Аз и моите хора сме представители на интензивно топящата се порода от хора, които създават нещо материално в тази държава, нещо, което ще остане и след нас. Ние не местим едни виртуални пари, в едно виртуално пространство, нито пък сме се наредили на някаква ясла наготово. Не сме и търговци, крайният резултат от чиято дейност е изтичане на национален доход, ние създаваме такъв, при това вкарваме тук доста чужд. Това, че не предоставяме (поне не сто процента) трудно изкараните си пари, на някакви хрантутници, които да ги разпилеят (поради некадърност, или крадливост - все едно), не значи, че те (парите ни) не донасят полза в обществото.
                      Колкото до личният избор на работниците - ако те спестяват една трета (колкото е ДОО-то) от доходите си, то те спокойно могат да престанат да работят на по 45-50год. и да живеят достойно, семействата и родителите им също не са в тежест на обществото. А именно хората са държавата, а не крадливата (по принцип) и крайно некадърна (в настоящата си форма) държавна администрация.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Да плащаш заплати е коренно различно от това да чакаш за заплата....

Първият бива мразен и преследван от.....служители, държавни чиновници, институции...
                        ....бива лъган и краден от партньори от служители..от държавата...
                        Отговорността му....тя е несравнима и винаги е с единят краг в затвора, а с другия върху банкрута...

Работниците от поколението на баща ми 37ми набор вече ги няма....
                        Съзнание и отговорност, съчетани със благодарност че има къде да си вадят хляба....и доказване в работата ежедневно....са минало..
                        Вярно е , че се намират и днес такива, но те са капка в морето на посредствените кесачи с претенции,,,
                        Ентусиазъм липсва...дори и при добре платените....

Винаги приветствам и поощтрявам способният и можещт човек.....той трябва да е над другите...и като пари и като уважение..., не не може да влачи колектива от сбирщаин, и да се изхаби без време, да се откаже и той...и да премине в групата на посредствените....

В БГ ние никога не успяваме да си признаем, че не ставаме за претенциите дето имаме...
                        От деца сме възпитавани в паралелен свят....Други са ни бутали в училище...
                        После са ни уредили службата..., После са ни гарантирали мястото, въпреки че не ставаме...
                        Така е от десетки поколения насам, сега ..още по осезаемо се набива в очи....

Отвратителното е, че най-нечистоплътните създават и въвеждат правилата....и те са лицето на държавата....
                        Опасното е , че тях не ги е лансирал тате , а са ги турнали онези идеолози от ЕС, НАТО, МВФ...Мерил Линч, Стандарт анд Пуър....
                        Страшното е , че те не грешат от незнание или наивитет...., а умишлено затриват идентичността на една държава, изземвайки всичките възможности от населението за достоен и независим живот!!!

Заплатите са функция на горното, и ясен показател за посоката в която отива икономиката и държавата...
                        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Винаги съм твърдял че получавам това което си изкарам с ръцете си.
                          Навсякъде е било въпрос на ниска култура да питаш някого колко пари получава.Още повече в публичното пространство където има една полицейска диктатура с действащ комунистически закон за безделниците и нетрудовите доходи.

...работниците си ги осигурявам на реалната им заплата ,но смятам че всичко това със осигуровките е безумие.
                          Който иска да се осигурява,всеки има глава на раменете си за да си прави сметка. Така само осигуряваме препитение и доходи на чиновническата каста.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                            ...всеки си знае себе си...
                            И понеже знам че всеки под 30 мисли така вече - от това следват две неща:
                            - времето на супер героите свърши
                            - има да чакате високи доходи още бая време

Ако беше при мен: Като искаш да се осигуряваш на пълен размер - или си поеми осигуровките за твоя сметка или си регистрирай фирма и пускай фактура...

А държавата си взима своето така или иначе.

пп. щастлив съм, че нямам служители днес...
                            Имал съм удоволствието да работя за хора с твоето мислене. Мисля, че те/вие сте на изчезване(като структуроопределящи поне). Въпрос на конюнктура и време.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                              Навсякъде е било въпрос на ниска култура да питаш някого колко пари получава.Още повече в публичното пространство където има една полицейска диктатура с действащ комунистически закон за безделниците и нетрудовите доходи.
                              Винаги трябва и някой простак, за да се ориентираме, че от възпитание и изтънченост, младите се объркаха, какъв занаят да захванат!

Всичко, което е разрешено от закона е законно! Ако осигуряваш Х на минималната законна заплата, ти си абсолютно законен!
                              Това е ясно и за по-глупаватите! Не е законно да даваш премия, над заплатата,без да я осчетоводяваш, но обикновенно получаващите я нямат нищо против, ако пък имат, няма проблем...без премия!

Ако имаш пари над осчетоводените, значи има нещо криво..

Примерно лихви от депозит?! Те защо не се облагат с данък за нетрудови доходи? /Така им викаха навремето/

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                .....Сего обаче виждам, че темата е изненадващо полезна, защото ако нямаше информация от такива като davc, въобще нямаше да се знае, че има и места, където с яка работа можеш да си осигуриш прекрасни условия на живот!...!
                                Вероятно става въпрос за работа в дърводобива.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X