Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел въпрос.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Какво общо имат моите контакти,с глупостите които разпространяваш ?

Живея на три места ,за кои контакти искаш да докладвам?

Най много време прекарвам в работилницата ,там имам изградена трифазна система ТТ със собствен заземител.

Редовно ,като се сетя ...(на 2-5 г.).контролирам стойностите на земно....това мисля е последното мерене ....

Натиснете снимката за да я уголемите Име:Screenshot_2023-04-14-09-15-14-563_com.viber.voip.jpg Прегледи:0 Размер:119.6 КБ ID:6919797

​​​​​​Не мисля че говорим на един език.

Натиснете снимката за да я уголемите Име:IMG_20230322_194641.jpg Прегледи:0 Размер:217.2 КБ ID:6919799
    Всички машини храня от такива и малко по големи табла ....като всяко табло е отделен токов кръг със два трифазни предпазителя един в грт и един виден в таблото горе...

Други въпроси за отвличане на вниманието от твоите творения имаме ли?
    НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ, КАК ОТ ВСИЧКИТЕ ТИ СУПЕР КОНТАКТИ ЗАКАРА ЗЕМЯТА В УРЕДИ С ДВУЖИЛЕН КАБЕЛ????????

​​​​​​
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SCR00047.jpg
Прегледи:248
Размер:31.4 КБ
ID:6919823
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        https://en.wikipedia.org/wiki/AC_pow...gs_and_sockets

Проста да палудееш колко сделани извращения съществуват.
        А тия по ГОСТ стандарт са в челните позиции

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      ...
      И сега идва интересното...
      Какво следва ако в инсталацията няма ДТЗ?
      Какво следва ако има?
      ...
      Е къ ко, ве?!?
      Тепаме тъщата ако до сега не сме намерили време!
      Метаме я във ваната и допълваме с някаква подходяща химия.
      Бюджетен вариант на такава - неколко кофи сода каустик.

И после махаме ДТЗ - ти и преди немаше нужда
      Враг усраине

Коментар

Имаме напредък Вече се вместваш в собствените си ограничения, и не обобщаваш.

Да дам пример за да се сетиш накрая.
        Къпеш се във ваната. Минава тъщата, включва сешоара в контакта, пуска го да работи и го мята във ваната. Нали не трябва да уточнавам, че ваната е пълна с вода и химии?
        Какво следва ако има?
        Заземенията контакт (триптоводната инсталация) беше ли ти от полза?
        Би ли се променило нещо ако инсталацията е двупроводна? Или да не питам?
        Човека мисли ... Ти не можа ли по лесни въпроси да зададеш?

Коментар

Имаме напредък Вече се вместваш в собствените си ограничения, и не обобщаваш.

Да дам пример за да се сетиш накрая.
          Къпеш се във ваната. Минава тъщата, включва сешоара в контакта, пуска го да работи и го мята във ваната. Нали не трябва да уточнавам, че ваната е пълна с вода и химии?
          Какво следва ако има?
          Заземенията контакт (триптоводната инсталация) беше ли ти от полза?
          Би ли се променило нещо ако инсталацията е двупроводна? Или да не питам?
          ​​​​​​Нямаме напредък,нещата са си същите както и преди! Независимо дали ти отърва или не....

Не че има връзка но....
          От примера ти със сешоар във вода,никак не е сигурно че дтз ще сработи....при едновременно потапяне ...

Последно редактирано от Roninn; 14-04-23, 21:24.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ, КАК ОТ ВСИЧКИТЕ ТИ СУПЕР КОНТАКТИ ЗАКАРА ЗЕМЯТА В УРЕДИ С ДВУЖИЛЕН КАБЕЛ????????

​​​​​​
            Уред с двужилен кабел и двужилна инсталация са две отделни неща,мен не ме интересува на уреда какъв му е кабела? Не ми трябва да знам,не ме интересува кой какво си включва в контакта.

Ittso .......
            И като си почнал с гатанките ,какво ще се случи ,ако тъщата ти хвърли сешоар във ваната ,на който фазата е прекъснала ,на токовия кръг има ДТЗ монофазно и в този токов кръг има включен само този уред?
            Последно редактирано от Roninn; 14-04-23, 21:28.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Уред с двужилен кабел и двужилна инсталация са две отделни неща,мен не ме интересува на уреда какъв му е кабела? Не ми трябва да знам,не ме интересува кой какво си включва в контакта.
              Е най-после, хората ползват много уреди с двужилно захранване, всичките ти супер-дупер контакти стават излишни. Не може да не те итересува кой какво включва защото преди това ти си ги лишил от защита.

Ittso ......И като си почнал с гатанките ,какво ще се случи ,ако тъщата ти хвърли сешоар във ваната ,на който фазата е прекъснала ,на токовия кръг има ДТЗ монофазно и в този токов кръг има включен само този уред?
              Енигма а? Значи, сешоар на който фазата е прекъснала! Къде точно е прекъснала, ако в кабела до контакта значи тоя сешоар е напълно безопасен! Или?

Коментар

От примера ти със сешоар във вода,никак не е сигурно че дтз ще сработи....при едновременно потапяне ...

Ако ДТЗ я няма, да, със сигурност няма да сработи.

Коментар

Ittso .......
                  И като си почнал с гатанките ,какво ще се случи ,ако тъщата ти хвърли сешоар във ваната ,на който фазата е прекъснала ,на токовия кръг има ДТЗ монофазно и в този токов кръг има включен само този уред?
                  Задачата има повече от един възможен отговор. За да отговоря конкретно трябва да уточниш потенциала на нулата спрямо земя.
                  Тоест, работим с идеални източници и проводници и потенциалът спрямо земя е 0V или сме в реалния живот и има потенциал? И ако има, какъв е той в задачката ти?

Ама верно ли си мислиш, че ще ме хвашеш в крачка с тая елементарна електротехника?
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Задачата има повече от един възможен отговор. За да отговоря конкретно трябва да уточниш потенциала на нулата спрямо земя.
                    Тоест, работим с идеални източници и проводници и потенциалът спрямо земя е 0V или сме в реалния живот и има потенциал? И ако има, какъв е той в задачката ти?

Ама верно ли си мислиш, че ще ме хвашеш в крачка с тая елементарна електротехника?
                    Имаме реална оостановка,въпроса е точен и конкретен.Какво ще направи дтз....Това не е политика а електротехника.Жокер...отговора е само един,при така зададения въпрос.

Коментар

• Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

Ако ДТЗ я няма, да, със сигурност няма да сработи.
                      Във въпроса я има...не четеш отново.Ако сработи или не сработи....примерно защо сработва ?

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Имаме реална оостановка,въпроса е точен и конкретен.Какво ще направи дтз....Това не е политика а електротехника.Жокер...отговора е само един,при така зададения въпрос.
                        Тъй като явно не ти стиска да си по-конкретен както те помолих, че явно се притесняваш да не се "хлъзнеш" ще отговоря аз.
                        1. Ако потенциалът на нулевият проводник е различен от 0V и има условия да протече достатъчен ток за да стаботи ДТЗ (който не е фиксиран само на 30mA, предлагат се и други типове) тя ще изключи.
                        2. Ако няма условия да протече цитирания ток, а сега де... А, да, ами няма да изключи.

Да ти подскажа отново. Електротехниката (нисковолтовата) е елементарно занимание. Нямаш НИКАКЪВ шанс да ме хванеш в крачка, въпреки че не съм дипломиран електротехник!
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Във въпроса я има...не четеш отново.Ако сработи или не сработи....примерно защо сработва ?
                          Чета, чета, но ако все пак си си сложил ДТЗ имаш шансове, дори и да е възможно и да има случай да не сработи. Като я няма, е ясно.

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Тъй като явно не ти стиска да си по-конкретен както те помолих, че явно се притесняваш да не се "хлъзнеш" ще отговоря аз.
                            1. Ако потенциалът на нулевият проводник е различен от 0V и има условия да протече достатъчен ток за да стаботи ДТЗ (който не е фиксиран само на 30mA, предлагат се и други типове) тя ще изключи.
                            2. Ако няма условия да протече цитирания ток, а сега де... А, да, ами няма да изключи.

Да ти подскажа отново. Електротехниката (нисковолтовата) е елементарно занимание. Нямаш НИКАКЪВ шанс да ме хванеш в крачка, въпреки че не съм дипломиран електротехник!
                            Колко по конкретен въпрос искаш,като хвърляш сушоар във вана ,кой ще ти мери потенциал....това е работа на дтз ...тук има основни положения или да или не.....няма ако...ясен въпрос,ясен отговор.....и е само един....

В края на краищата,това е твоята постановка с две допълнителни условия от мен 30/300 ма не е важно
                            ТОва не е изпит,а комкретна ситуация
                            п.п Стиска ми...идея си нямаш даже колко.
                            Последно редактирано от Roninn; 15-04-23, 01:07.

Коментар

• Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

Чета, чета, но ако все пак си си сложил ДТЗ имаш шансове, дори и да е възможно и да има случай да не сработи. Като я няма, е ясно.
                              Тука има само един правилен отговор,няма възможно или ако...въпроса е ясен...няма скрити подзадачи.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X