Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел въпрос.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Външните не са само метални кутии.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A35C4C63-1208-49EF-990F-1B282C82A009.jpeg
Прегледи:250
Размер:270.4 КБ
ID:6919209

Коментар

Много добре ги знам. За над входната врата са си ОК, но в кухня и трапезария...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

А защо искаш да сложиш предпазители в тая разклонителна кутия?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Защото имам много кабели с различни сечения за усукване. И доста консуматори.

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Кербовката става бързо и лесно. А предпазители може и по-нататък, ако се наложи...

• Ясен
          Ясен коментира
          Редактиране на коментар
          То като се наложи ще е късно...

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Ето кутията отблизо. Размерите са точно 19/15/7 см.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_изображение_2023-04-08_18-32-19-638.jpg Прегледи:87 Размер:610.1 КБ ID:6919117

Сивият мостовак ми е линията от главното табло 2х6 мм2.
        Двата хоризонтално до него не играят, защото са само наставка. Те са си на друга линия. На тях има 1 контакт, шест лунички и един плафон. Така си беше, но понеже бутах стена, трябва да и свържа, както си бяха.
        Останалите вървят по тавана над картона и се спускат към където е нужно.
        7.5 см ти трябват за да вкараш предпазители,опитай ,капаците ще ти дадат почти сантиметър напред,би трябвало да се получи.
        Последно редактирано от Roninn; 10-04-23, 02:07.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          ДТЗ работи и на двупроводна инсталация...
          На дву проводна линия,Не можеш да сложиш дтз.....Не мисля че искаш точно с мен да спориш....И ако си си помислил....е сега го хфанах в крачка....не си....!

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            На дву проводна линия,Не можеш да сложиш дтз.....Не мисля че искаш точно с мен да спориш....И ако си си помислил....е сега го хфанах в крачка....не си....!
            Разбира се че може да се свърже ДТЗ на двупроводна линия. Въпросът и друг път е обсъждан във форума. Съмнявам се нещо да се е променило последните години.

А конкретно за твърдението ти къде може да се слага ДТЗ... Мога да сложа ДТЗ на перваза на прозореца, в кокошарника, а мога да я сложа и на покрива на автомобила!

И понеже не уточни, да попитам за да изясним - ти с какво си по-специален, че не трябвало да споря с теб?
            Мога да споря с всеки с винтоверт или телчарка в ръка! Ти не си изключение!
            А ако се налага мога да споря дори индивиди които не държат винтоверт или телчарка!

И коментаторите...

Коментар

Разбира се че може да се свърже ДТЗ на двупроводна линия. Въпросът и друг път е обсъждан във форума. Съмнявам се нещо да се е променило последните години.

А конкретно за твърдението ти къде може да се слага ДТЗ... Мога да сложа ДТЗ на перваза на прозореца, в кокошарника, а мога да я сложа и на покрива на автомобила!

И понеже не уточни, да попитам за да изясним - ти с какво си по-специален, че не трябвало да споря с теб?
              Мога да споря с всеки с винтоверт или телчарка в ръка! Ти не си изключение!
              А ако се налага мога да споря дори индивиди които не държат винтоверт или телчарка!
              Спори с наредбата касаеща ел инсталации ниско напрежение.Ти ако искаш си сложи и на оная работа дтз.За да го направиш,съм сигурен че няма официален орган който да не ти разреши предполагам,но в горе цитираната разпоредба пише друго нещо.

За да те изведа от заблуда,не съм професионален заварчик и монтажник с винтоверт ,ел техник съм,а споменатите са ми спомагателни дейности към основната дейност.

Коментар

...Ти ако искаш си сложи и на оная работа дтз...
                Радвам се че постепенно започваме да се разбираме...

За да те изведа от заблуда,не съм професионален заварчик и монтажник с винтоверт ,ел техник съм,а споменатите са ми спомагателни дейности към основната дейност.
                Не ме интересуваше, но намирам за много вълнуващо че реши да споделиш.
                Хубавото е, че тапията за "някакъв" показва единствено, че имаш тапия. Нито гарантира знания, нито умения.
                Толкова по въпроса за винтовертите и телчарките.

И коментаторите...

Коментар

Когато за "работна" и "защитна" нула за използва един и същ проводник той трябва да не е прекъснат т.е. да не минава през предпазител какъвто ДТЗ се явява.
                  Иначе да - може да сложиш но тя ще сработи чак като те хване ток.

Коментар

1. Има повече от един възможен сценарий, типична двупроводна инсталация, стара двупроводна инсталация по която идва захранването (без защитно заземяване) и новоположени двупроводни или трипроводни кабели.

2. Не е задължително да прекъсваш нулата.

3. ДТЗ ще сработи ако има разлика между протичащията ток през нулев и фазов проводник. Тоест, има утечка, някой хване тока и т.н. Ключовото е, че ще сработи, и ако някой е хванал тока, ще го пусне. Ако е оставен само на "милостта" на предпазителя в таблото, е "изгорял".

И много моля, за да не предъвкваме едно и също през няколко години, потърсете какво е писано във форума, помислете върху него...

И коментаторите...

Коментар

1. И много моля, за да не предъвкваме едно и също през няколко години, потърсете какво е писано във форума, помислете върху него...
                      Що във форума,да пробваме какво пише в наредбата ....

Коментар

...Ти ако искаш си сложи и на оная работа дтз...

Не само той - аз съм на опашката.
                        Тая простотия само там бих си я сложил.
                        И за щастие на никой не му хрумва да ме кара да я местя.

Нещо като:

И съвсем в офтопик: Може да се набучи това г0вн0 на двупроводна клечка.
                        Ма нема сми точно колкото и на три-проводна.
                        Поне на местата, където аз имам думата.
                        И за общ късмет тези места са силно ограничени
                        Враг усраине

Коментар

• Roninn
                          Roninn коментира
                          Редактиране на коментар
                          То няма гаранция,че и оная му работа не е дефектна,като му чета постовете!

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

Не само той - аз съм на опашката.
                        Тая простотия само там бих си я сложил.
                        И за щастие на никой не му хрумва да ме кара да я местя.

Нещо като:

И съвсем в офтопик: Може да се набучи това г0вн0 на двупроводна клечка.
                        Ма нема сми точно колкото и на три-проводна.
                        Поне на местата, където аз имам думата.
                        И за общ късмет тези места са силно ограничени
                        За моженето ,може ,и ще работи сама по себе си,и няма да е по правилата и няма земно ...и много но....

​​​​​​Има къс и дълъг отговор....краткия е,не може,не трябва,грешка е,няма смисъл....не го позволява наредбата. ittso да подскача колкото си иска.

Коментар

Нямам отношение как е в наредбите понеже ми е през чеп@ какво пише там.
                          Мога да си позволя да е така.
                          Въпросът предполагам е, че технически ще работи.
                          Нема да му адвокацтвам, че това е мръсно сравнение но предполагам и той има предвид нещо текова.
                          И ако не беше такава драка а мукуникацята не беше с дращене - вероятно щяхте да се разберете по-напред като ората
                          Враг усраине

Коментар

• KingofROAD
                            KingofROAD коментира
                            Редактиране на коментар
                            Технически нали знаеш как работи диференциалната защита ве братчед? Принципа си е същия. Не виждам нещо да пречи на ДТЗ, да работи на друпроводна инстлация технически, принципно. А наредбата как е написана, и защо е така, не знам, и нямам представа...

• Esper
                            Esper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Същото казвам и аз.

Едно нещо не разбирам аз като дедо поп:
                          От чий уй редовите клеми за земно (буржуазна лиготия) са в пъти по-скъпи от кафЕви, църни и др?

От чий уй жълто/зелените да са по-скъпи?

Айде разбирам да беха жълто/сини и то сега…

нЕма нужда като нема сми!
                          Враг усраине

Коментар

• mdim
                            mdim коментира
                            Редактиране на коментар
                            Ут тоз, дет има още джилязу и една бурма отгоре, та да са курдиса на ДИН шината, Джилязуто й скъпу, пластиката не толкус. И ти спестява една обувка и още идан бурма и малко жица (а жицата е от бакър, той е още по-скъп)

Сега сериозно, да си кажа и за наредбите. Те са писани основно на базата на случаи, където някое подобно ТНТМ е завършило с пушеци и обгорели останки, та са се опитали хорат да разберат какво точно се е случило и кое точно от овъглените, миришещи на опърлено въглеродни образувания (бивши деца, жени, татковци и т.н.) къде е пипнал не каквото трябва или кой точно специалист е измислял нова електротехника при изграждането на инсталацията.
                            В нормалните страни периодично инспектират инсталацията и се грижат хората инсталацията да съответства на наредбата. Като изгори, ако има ТНТМ, изгаряш и със застраховката.

• Esper
                            Esper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Колкото и да Го тръскаш - последната капка попива в гащите.
                            Наредби, страхофки - всичко това дава някакво измамно усещане за сигурност и контрол.
                            Ако има вяра. - защо да не.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X