Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел въпрос.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Абе, аз да...таковам онаковата и на тая тъпня у нас с тия мостоваци зазидани, ама нейсе. Как в Италия за 14 години не видях мостовак. Всичко е многожилно.
    Сигурно, щото са тъпи, апа ние сме много умни.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Абе, аз да...таковам онаковата и на тая тъпня у нас с тия мостоваци зазидани, ама нейсе. Как в Италия за 14 години не видях мостовак. Всичко е многожилно.
      Сигурно, щото са тъпи, апа ние сме много умни.
      Нищо му няма на мостовака,и аз не го харесвам,но е субективно...на практика си е много убав даже в някои случаи.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Не е ли всичко в гофре и да може да се изниже и подмени, бем ти инсталацията. Ти повечето външни ги правиш, та ти е лесно.

• Roninn
        Roninn коментира
        Редактиране на коментар
        В момента правим една администрация на завод, всичко в гофре,мостовак,свт ...няма да може да се извадят кабелите ....идеята на гофрето по правило е да пази допълнително чисто механично кабела от вътрешните напрежения когато е в мазилка.А когато е външно положен,по скари и гипс картон,да е защитен от срез ....

При фиксирано в мазилка гофре,да се извади стар и пусне нов кабел е почти невероятно....по скоро със стария кабел да се издърпа новия е по вероятно да стане...имаме всякакви струни....трудна работа...ако е право гофрето ,разбира се е лесно...

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Единичните многожилни се вадят без проблеми. Вече ШВПС, СВТ и подобни... Мостовак в гофре трудно се нанизва, камо ли да се изниже. Айде до 1,5, бива, ама нагоре... Правил съм и мостовак в гофре, ама съм го нанизвал предварително и после съм зазидвал гофрето.

Ето какво върши хубава работа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SCR00058.jpg
Прегледи:322
Размер:25.7 КБ
ID:6918926
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от mdim Преглед на мнение
        Тези вършат хубава работа, особено при различни по сечение кабели, има различни конфигурации на много производители:

Изолиран клемен блок
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2023-04-07-23-15-59-391_com.miui.gallery.jpg Прегледи:0 Размер:498.0 КБ ID:6918929
        И тея ги ползвам често,но това си е обемисто.До колкото разбрах,в разпределителна кутия ще е монтажа.А там няма да се събере.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Кутията не е от тия квадратните стандартни за гипсокартон, По-голяма е.. Зазидал съм я зад картона, но все пак е нещо от рода на 20/15. Проблизително. Дълбока е около 7.

Име:viber_изображение_2023-04-04_09-48-35-188.jpg
Прегледи:337
Размер:330.6 КБ
ID:6918938

Коментар

Ще я снимам и по-отблизо.

Коментар

• Roninn
            Roninn коментира
            Редактиране на коментар
            Идеален си за малко Ел табло.

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Трябва да проверя размерите и да видя, дали ще събере парче ДИН шина.

Сашо, ако имаш възможност си сложи малко табло с предпазители за всеки кръг. От как направих ремонта и послушах еладжията, вече съм в апартамент 60 квадрата с 16 предпазитела и проблемите от преди това (внимавай какво включваш, изключи климатика, като работи ютията) са в историята.
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Може и с "нулева шина за монтаж в табло", само дето не е изолирана

Име:2.jpg
Прегледи:252
Размер:22.8 КБ
ID:6918973

Коментар

След малко ще правя едно етажно табло със 72 предпазителя и ще го примеря колко дълбочина трябва.

Нека само малко разяснение към колегите които предлагат шини,гребени и т.н

На това място трябва да има ел.табло кой как ще го изпълни,е въпрос на индивидуален подход ,който трябва да е съобразен с действащите наредби.

Всякакви различни интерпретации,ще доведат рано или късно до проблем в различни размери...от изскочили кабели от мазилката до пожар на жилището или сградата....Нека не забравяме че това е жилище,което във времето може да останат да живеят нашите жени,деца ...снахи ,а нас да ни няма.....Такива неща се правят с еднократна инвестиция и с мисъл за в бъдещето да няма проблеми,както за текущите ползватели,така и за тези след нас....

Дтз ако има място и три жилна инсталация е добре също да има.
              ​​​​​

На горните снимки със горялата инсталация,със ваго клеми съм пуснал само фризерите....

Обясних какво трябва да се направи......
              На другия ден собственика ме пита,а не може ли така както сте го направили времянка,да закачите и една лампа и два контакта....?

Мълчах сигурно минута по телефона ,и единственото което успях да кажа,беше въпрос.
              - А вие не си ли научихте урока?
              Няма да съм аз тоя,който ще ви пусне още два контакта.

Схемата е абсолютно същата като с на колегата.Не е нужно да откриваме топлата вода....проблема със тази организация е спотаен и излиза точно когато не трябва.
              Последно редактирано от Roninn; 08-04-23, 09:58.

Коментар

• TigerHunter
                TigerHunter коментира
                Редактиране на коментар
                Ми, ще сторя табло тогава.

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                Май имаше точен капак (мисля) на това дъно.. И на този капак се закачаха 3-4 бушона...
                За пръв път видях такова нещо в един магазин за ел материали - предпазителите не се слагат на шина която е към дъното(кутията) ами се слагат директно на капака - и по тая логика ако има дупка с правилните размери я запушваш с тоя капак с автоматични предпазители.
                Ако не се намери такова нещо - трябва евентуално да се смени и дъното в случая - с малко табълце...Там в ъгъла няма да седи грозно мисля аз.

ДТЗ работи и на двупроводна инсталация...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                След малко ще правя едно етажно табло със 72 предпазителя и ще го примеря колко дълбочина трябва.

Нека само малко разяснение към колегите които предлагат шини,гребени и т.н

На това място трябва да има ел.табло кой как ще го изпълни,е въпрос на индивидуален подход ,който трябва да е съобразен с действащите наредби.

Всякакви различни интерпретации,ще доведат рано или късно до проблем в различни размери...от изскочили кабели от мазилката до пожар на жилището или сградата....Нека не забравяме че това е жилище,което във времето може да останат да живеят нашите жени,деца ...снахи ,а нас да ни няма.....Такива неща се правят с еднократна инвестиция и с мисъл за в бъдещето да няма проблеми,както за текущите ползватели,така и за тези след нас....

Дтз ако има място и три жилна инсталация е добре също да има.
                ​​​​​

На горните снимки със горялата инсталация,със ваго клеми съм пуснал само фризерите....

Обясних какво трябва да се направи......
                На другия ден собственика ме пита,а не може ли така както сте го направили времянка,да закачите и една лампа и два контакта....?

Мълчах сигурно минута по телефона ,и единственото което успях да кажа,беше въпрос.
                - А вие не си ли научихте урока?
                Няма да съм аз тоя,който ще ви пусне още два контакта.

Схемата е абсолютно същата като с на колегата.Не е нужно да откриваме топлата вода....проблема със тази организация е спотаен и излиза точно когато не трябва.
                Много точно написано.

Коментар

Ето кутията отблизо. Размерите са точно 19/15/7 см.

Име:viber_изображение_2023-04-08_18-32-19-638.jpg
Прегледи:372
Размер:610.1 КБ
ID:6919117

Сивият мостовак ми е линията от главното табло 2х6 мм2.
                  Двата хоризонтално до него не играят, защото са само наставка. Те са си на друга линия. На тях има 1 контакт, шест лунички и един плафон. Така си беше, но понеже бутах стена, трябва да и свържа, както си бяха.
                  Останалите вървят по тавана над картона и се спускат към където е нужно.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Ето кутията отблизо. Размерите са точно 19/15/7 см.

Име:viber_изображение_2023-04-08_18-32-19-638.jpg
Прегледи:372
Размер:610.1 КБ
ID:6919117

Сивият мостовак ми е линията от главното табло 2х6 мм2.
                    Двата хоризонтално до него не играят, защото са само наставка. Те са си на друга линия. На тях има 1 контакт, шест лунички и един плафон. Така си беше, но понеже бутах стена, трябва да и свържа, както си бяха.
                    Останалите вървят по тавана над картона и се спускат към където е нужно.
                    На тази дълбочина не можеш да събереш шина и предпазители...
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

може да се сложи табло за външен монтаж и тогава няма да имат значение размерите на кутията, аз 3 такива сложих на вилата.

Коментар

Утре ще видя в магазина какви са ми опциите, Не ми се кърти наново, защото е готово за шкурка и боя, но ако трябва ще сменя кутията. Не е у нас, но външно ми е много индустриално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X